Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@DandátkoP píše: Více
Jenom malá rada pro tebe: s dítětem do 9 let máš oficiálně mít možnost pracovat na HO, a pokud by ti to zaměstnavatel nechtěl umožnit, musí ti dát písemné zdůvodnění, proč to nelze ![]()
@unuděná Přítel bydlí na konci vesnice
A dělá ve stejný fabrice jako já akorát na jiný pozici. A řidičák dělám.
@DandátkoP píše: Více
U nás je to flexi na každém až 2 dny v týdnu, ale já jsem teda z těch, která to nerada vidí. Tak jsme se s týmem domluvili na max 1× v týdnu a v nemoci.
Já se nedivím, že se mnozí k tomu onsite režimu vrací, opravdu má smysl. Ne každý je na tolik zodpovědný, aby doma vážně pracoval, navíc často lidi pracují všelijak z gauče, postele a ta ergonomie se zaručit nedá. Občas se mi stane, že při meetingu si někdo nezapne kameru, protože „připojení“ a bůh ví, co u toho dělá.
V době, kdy máme moderní a krásné office prostory s veškerým vybavením je podle mě škoda pracovat na HO.
@unuděná píše: Více
Díky, dobry vedet.
Jen ja pracuju v jednom z nejvetsich korporatu v čr, tam je bohuzel kazdej nahraditelnej ![]()
@Dollorres Tohle je velmi individuální. Náš kreativní tým je například mnohem výkonnější doma. Všichni jsme disciplinovaní, doma máme ideální podmínky k práci, protože jsme zvyklí takhle pracovat. Naše práce je nikoli od hodiny, ale odevzdané práce, takže snadno kontrolovatelná. Když jdeme do kanclu, je to samé vyrušení, kávička, oběd, klevetící kolegyně na chodbě, prostě v takovém prostředí se klidně pracovat nedá. Ale záleží samozřejmě na oboru.
@Vajka04 delam pouze na Home office, plat mam cca 140.000 mesicne, ale vystudovala jsem prava 🤣 Partner vydelava mnohem vic, muze pracovat z jakehokoli mista na svete, kde je internet… je spickovy programator. Co umis ty? 🤷♀️ Praci na HO najit muzes, i dobre placenou. Ale sama musis prijit na to, co chces a muzes delat.
@Dollorres píše: Více😁 oba s mužem delame 100% z domova a ani jeden nepouzivame kameru nikdy. Ani žádný náš kolega. Vzdyt to nikoho nezajima…
@Lily-of-the-valley píše: Více
Mě to připadá neslušné, koukat se do černého rámečku nebo na ikonku, když ostatní ji zapnutou mají. Já ji zapínám vždy.
@Dollorres píše: Více
My z 80% koukame na práci a relevantni veci, takže je mi úplně jedno, jestli si někdo ráno nestihl ucesat vlasy.
Jo, jinak tak jednou, dvakrát v roce mám meeting, kde tu kameru zapnu, ale na standardní porady fakt ne.
@Dollorres píše: Více
Já ji taky nezapínám a tak z 99% stejně někdo sdílí obrazovku a řešíme pracovní věci, tak se na sebe dívat nemusíme.
@JancaS84 píše: Více
Přesně tak, potřebuju vidět sdílenou obrazovku a ne něčí ucho… Pro méně chápavé, fakt nikdo nebude koukat do notasu, když má bokem velký monitor, jen aby byl vidět na kameře.
@Vajka04 píše: Více
Nemá smysl dělat školu, která mě nebaví a být na ní, protože je nejlehčí a výučák mám jistej. Vždyť ti tenhle výučák není k ničemu. Jsi zabila tři roky času. Kdybys v průběhu roku přestoupila na nějakou odbornou školu typu marketing, management, administrativa - ne přímo obchodní akademie, tak teď bys měla maturitu, a mohla tu administrativní práci z domu dělat.
Takhle možná rekvalifikační kurz, který si budeš platit a výsledek nejistý. To IT sis měla vyvzdorovat. Navíc co je nějaké bábě po tom, kam se hlásíš. Měla vás podpořit a ne srazit hned v zárodku. Já chápu, že ve dvaceti je pro tebe vidina školy na čtyři roky
a chceš jít raději pracovat. Já to měla stejný. Ale když nepůjdeš teď, tak už se do toho nikdy nedokopes. A jako cukrářka si prostě jinde neskrtnes (ohledně slušného výdělku). Ale třeba jsi šikovná, pracovitá, chytrá, umíš jazyky a pak se bát nemusíš. ![]()
@Zeoli No, já tedy nevím, ale mě když někdo začal valit do hlavy, že na něco nemám, tak jsem do toho just šla a je to celkem běžná reakce dospívajících, takže bych to brala spíš jako výmluvu.
@j.a.n.i1 Ježiši co furt máš s nějakou výmluvou. Jediný furt výmluva výmluva výmluva. On je totiž každej člověj stejnej jako ty a když mu někdo řekne že na něco nemá tak just jde…