Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Ahoj vsem.
Mam dotaz ohledne otevreni zubu. nikdy mi doposud nebylo delano nic vic nez vrtani.az do vcerejska. petka v levo dole me zacala bolet. jelikoz uz je plombovana, tam jsem si rikala ze se asi udelal kaz pod plombou.uz se mi to snim takhle stalo.kdyz zacala zubarka vrtat tak mi nabidla injekci kdyz videla jak se kroutim. bolest zubu spatne snasim. takze potom mi zub vyvrtala a asi vycistila kanalky a rekla ze mi da do zubu nejakou vlozku po ktery me to prestane bolet a za mesic mam prijit a da mi nejakou jinou kterou v zubu necha do listopadu.kdy mi rekla ze mi vyplni kanalky. problem je v tom, ze po ty injekci me boli pant kdyz otviram pusu a ten zub stale boli. chvilkama ne a chvilkama dost.na skus taky boli a celkove je citlivej.je toto normalni? nekdo rika ze je to normalni ze to boli a nekdo rika at jdu znovu k zubarce.za vase nazory dekuji
Je to normální…nerv byl zasažený a to bolí i několik dní…bohužel…mě to bolelo asi 4 dny…no…vydrž a dej si Ibalgin…
Jojo je to v pohodě. Ta bolest z anestezie odezní, mě většinou druhý den. A to že dobolívá zub, je taky ok
![]()
Moc vam dekuju. uklidnili jste me.jako ne ze by to bolelo nejak siiilene, sem tam skubani, pak pulsuje, pqk poboliva a tlaci.mam jen strach. v nedeli odjizdime na dovolenou do chorvatska.ale prej je pri nejhorsim na makarsky nejaka klinika.
No ja to mela presne 3 dny po ketu a to byly krute bolesti nezabiralo nic pak panadol rapid, ale fakt jen na 4 hodiny a pak po vyvrtani dalsi 2 dny kruta bolest, wau.
Zaplneni kanalku me stalo 900 kc.
Ty zuby jsou vazne hruza.me myslim rikala zubarka neco o stovce za jeden.asi zalezi na ty metode jak to dela.my jsme tady z prdelakova:-)takze asi techniky nic moc
ivi no my taky s maleho mesta mi to delal pod rentgenem novou metodou a ten obycejny zpusob 300 za nerv.
Mě před deseti dny rozřízli dásen a vysekali zub moudrosti
První tři dny to bolelo fest, otok pořád rostl, pak už jsem to vydržela bez prášku, takže myslím, že na dovče už tě to bolet nebude
Jinak dnes mi vyndal doktor stehy a pořád mě bolí pant, nemůžu pořádně otevřít pusu, říkal že je to po té anestezii a může to trvat i dalších 14 dní… Doporučil vyplachovat řepíkem tak to zkus, třeba se ti trošku uleví ![]()
@ivca-kristynka píše:
Ty zuby jsou vazne hruza.me myslim rikala zubarka neco o stovce za jeden.asi zalezi na ty metode jak to dela.my jsme tady z prdelakova:-)takze asi techniky nic moc
Jo a na bolest mi nejlépe zabral valetol ale byla jsem z něho nějaká zfetovaná
Každopádně pořád lepší než bolest, soucítím s tebou ještě to mám v živé paměti, bolest zubu je pro mě horší jak porod fakt že jo. Jinak já za nový zub před dvěma roky platila 2000 kč, ale to mi tam dávali čep a udělali úplně krásný zub, ještě pořád je jak nový ![]()
Vazne? a boli potom to vyplnovani? ja totiz vubec nevim co me ceka:-(
Holky porod jsem teda mela hrozne dlouhy a na muj vkus hodne bolestivy ale radsi bych sla znova rodit. protoze vim ze bych si par hodin vytrpela a konec:-)
Bud ráda, že to máš venku..teď už ta bolest bude jen ustávat, nervy máš vytrhané už bolí jen zánět…já jsem to nechala zajít daleko a pak jsem měla zub rozvrtanej s měsíšníma návštěvama lékaře 3roky..takže neboj ono to přejde..a ten valetol na zuby vážně zabírá ![]()
@ivca-kristynka mne delal to same..rikal, ze to muzu citit..ale me nic nebolelo… ![]()
Takze je klasicky postup ze vytrha nervy? ja jsem prave dostala injekci takze jsem pak nic moc necitila. a nic mi k tomu nerekla.jen sestra mi rekla co a jak ohledne tech vlozek v tom zubu a akorat mi rekla ze tam je zanet