Otisk ručičky a nožičky

4239
25.5.09 15:26

Otisk ručičky a nožičky

Ahojda maminečky :-)

Holky prosím-dělaly jste některá otisky vašich miminek na památku????
Já už zkouším v průběhu těch tří měsíců několik variant a nic není to pravý ořechový :roll: Nejdřív jsem s drahým zkoušeli sádru-no to jsme se tady zhádali :lol: :oops: -než jsem pochopili, že do sádry se to asi nedělá :roll: :oops: pač to fakt nende.......
Naši příbuzní to dělali do moduritu a mají ty otisky fakt krásný........já jsem v obchodě objevila takovou hmotu, co je měkká a tvárná-navíc tuhne několik hodin, takže skoro ideální, když se otisk nepovede-můžete uhladit a zkoušet znova, ale prostě stejně to není ono-musí se ta nožička prostě víc přitlačit a to já prostě neumím, nebo nedovedu..............

Koukala jsem i na www.odlitek.cz ale to mě taky nikterak nenadchlo…teda pro upřesnění-je to nádherný, ale držet dítku nožičku minutu v klidu-taky pro mě neuskutečnitelný...............

Chtěla jsem se optat-na vaše zkušenosti a jestli jste některá měly čest s tímto:
 http://www.baby-eshop.cz/…ign=products

Díky díky za jakékoli postřehy 8)

Musím si pospíšit, ta nožička docela rychle roste, tak aby jsem neměly dřív boty, než otisk :lol: :roll: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43035
25.5.09 16:06

hele ja bych udelala otisk do plasteliny a ze :,-(ry bych z toho odlila pozitiv. Jako mala jsem si takhle hrala, delala ruzne obrazky. Musis udelat kolem te plasteliny nejakou ohradku, muze byt z papiru, aby ti :,-(ra netekla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
25.5.09 19:10

já dělala otisk do knížky, ale šlo by to i na nějaký hezký papír a třeba dát do rámečku - natřela jsem nožky rtěnkou a obtiskla a pak přelepila širokou izolepu - myslím, že to vypadá hezky …a hlavně to splnilo účel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.5.09 19:23

Ahoj, taky ted nad tim koumam. Kdyz se narodila mala, udelala jsem otisky na papir s prstovou barvou a vyslo to super. Pak jsem koupila tu tuhnouci keramickou hmotu a je fakt, ze je tuha, ale rocni dite uz jsem se nebala vic pritlacit, u novorozence by to neslo. Takze ja asi zas skoncim u prstovky, houbickou namaznes, obtisknes a hned smejes. Taky jsem videla nejaky piskovy hmoty, ale nemam k tomu moc duveru… Tak cekam na dalsi tipy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
25.5.09 21:01

Ahoj,
otisk ruky a nožky máme,u nás ho dělají v MC KLUbíčko do hlíny a vypálí to v peci.

• Citovat
  • Upravit
622
25.5.09 21:06

tak ja jsem asi matka Herodes, ale ja delala otisky prave do te samotvrdnouci hmoty a to jak 3lete ditko (coz bylo bez problemu :) tak i mesicni miminko :oops: tatinek podrzel jakoze ve stoje a ja mackala nozku do hliny… a aby to prece jen vyniklo tak jsem to barevne vystinovala a radost byla velika :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
25.5.09 21:28
Manulka píše:
tak ja jsem asi matka Herodes, ale ja delala otisky prave do te samotvrdnouci hmoty a to jak 3lete ditko (coz bylo bez problemu :) tak i mesicni miminko :oops: tatinek podrzel jakoze ve stoje a ja mackala nozku do hliny… a aby to prece jen vyniklo tak jsem to barevne vystinovala a radost byla velika :)

Nohu novose do toho jeste obtisknes v pohode, ale ruku tezko, ja bych ji teda spis ulomila :D Ono je vubec problem jim tu ruku udrzet rozevrenou… ale s tema prstovkama to slo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
26.5.09 08:03

My otiskujeme nožku od narození každé narozeniny a lepíme do deníčku.
Dělám to jen temperama na papír.
Ale někde jsem četla o písku s lepidlem.
Tady je odkaz http://www.ekostart.cz/…a-nozicek-84

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4239
26.5.09 11:33

Všem moc díky za postřehy :huban:

Pudli-s tou modelínou mě to napadlo snad jako první z možností-tak to asi fakt zkusím 8) :wink:

S tou samotvrdnoucí hmotou-je to právě tak, jak píšou holky…já se bojím víc přitlačit-tuhle jsem dělala asi pátej pokus a zkusila jsem tu nožičku víc přitlačit a malá samožřejmě hned reagovala lítostivým knouráním-takže na to fakt nemám :oops: :lol: :cry:
Ale možná je dobrý to zkusit na „stojáka“ :lol: jak píše Manulka........my když to zkoušeli do tý sádry, tak jsme zkoušeli právě ve stoje, jenže to jsme se právě poňafali :lol: pač než jsem malou naštelovala, tak sádra ztvrdla, tak jsme se přeli, čí je to vina-drahý na mě že malou špatně držím-já n a něj zase, že neumí namíchat takovou sádru, aby hned neztvrdla :oops: :lol: :roll: -no Homolkovi hadr........ :lol: :lol: :lol:

Jinač ty otisky barvičkama, rtěnkou-to není špatný-doporučovala mi to kamarádka, takže asi do knížky ještě rychle udělám…ale hlavně mi jde o ten plastickej otisk-prostě je to takový sladší, půvabnější :srdce:

a je fakt, že ta ručička je vůbec docela problém, pač do toho třetího měsíce jí mají ty mrňata po většinu času zavřenou a to dost pevně…my už je teda máme otevřený-tak zkusím i tu ručičku......

tak mě napadlo, že ti příbuzní, co to mají v tom moduritu-mají ručičku i chodidlo, takže toho malýho museli asi docela trápit :roll: :lol: :nevim:
Byli mu dva a půl měsíce, když to dělali, ale fakt to mají nádherný

Mavi-jo ten písek přece jen zkusím-je to podobnej odkaz, co jsem dávala…láká mě to docela-četla jsem, že pýr je to tak efektní a dobře se do toho cokoli otiskává, že prý i otisk květiny by šel udělat.....

Fyzi-to ti docela závidím v tom klubíčku......

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
26.5.09 20:55

Dituš,je to fakt pěkné,máme v té destičce i nachystané dírky na pověšení přímo z MC.

• Citovat
  • Upravit
1.8.09 08:38

Ahoj, tak já jsem otisk dělala u 2měs. syna tak, že jsem mu nabarvila vodovkami nohu, tu obtiskla do jeho alba a pak jeho ručku, ale to byla fuška, mimča ji mají zatlou v pěstičku. No a pak jsem obtiskla k té jeho ruce a noze svou, je to moc krásné, mám to jako úvodní stránku ke 2 měsícům, dále pak dětské obrázky k fotkám, děsně ráda maluju.
K dalším měsícům chystám originál úvodní stránky, zatím ještě nemám vyvolané fotky :oops: . Jinak vše přestřikuji fixátorem ve spreji, aby to drželo a nebarvilo.

Jinak ve švadlence jsem koupila malé látkové motýlky a to je krása je přilepit k malovaným květinám :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Petule111
31.7.10 13:07

Odlitky

Zdravím maminy,
s kamarádkou jsme malé dělaly odlitky, ve dvou to šlo dobře, ještě jsem stihla i fotit :lol:
Přikládám fotečku, měly jsme je z eshopu **
Nebojte se toho :mavam:

Edit admin - odstraněn odkaz

• Citovat
  • Upravit
2237
31.7.10 13:22

My dělali s Elinkou tuším vloni- koukněte je to mouka, voda a sůl http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…

Na barvení jsme použili barvu na vajíčka.
Nebo je ještě super tohle : http://www.mimibazar.cz/navod.php?… - základ je nebát se pořádně přitlačit na každý prstík, jak na ruce, tak na noze, aby byl obtisk pěkný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.1.12 15:20
No paráda
Petule111 píše:
Zdravím maminy,
s kamarádkou jsme malé dělaly odlitky, ve dvou to šlo dobře, ještě jsem stihla i fotit :lol:
Přikládám fotečku, měly jsme je z eshopu **.
Nebojte se toho :mavam:

Edit admin - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1231
23.10.15 15:15

Ahoj, obnovuji. Za chvíli jsou Vánoce a chtěla bych podarovat babičky vánoční bańkou s otiskem ručičky/nožičky…Mám fixu na sklo pro nápis ale nenapadá mě jak obtisknout ruku..je zlaté razítko ale to se bojím že než kluka umyji stihne to olíznout…Napadlo mě něco lepivého a pak to obalit ve třpytkách…má některá nápad? Nebo je nějaká netoxická barva co vydrží? na papír by mě napadla rtěnka…makeup..ale přece jen…sklená ozdoba a by to pár let vydrželo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Lékařský kufřík

• (4.8) + 19 recenzí

Linkimals Mluvící lama

• (4.8) + 18 recenzí