Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojda maminečky ![]()
Holky prosím-dělaly jste některá otisky vašich miminek na památku????
Já už zkouším v průběhu těch tří měsíců několik variant a nic není to pravý ořechový
Nejdřív jsem s drahým zkoušeli sádru-no to jsme se tady zhádali
-než jsem pochopili, že do sádry se to asi nedělá
pač to fakt nende.......
Naši příbuzní to dělali do moduritu a mají ty otisky fakt krásný........já jsem v obchodě objevila takovou hmotu, co je měkká a tvárná-navíc tuhne několik hodin, takže skoro ideální, když se otisk nepovede-můžete uhladit a zkoušet znova, ale prostě stejně to není ono-musí se ta nožička prostě víc přitlačit a to já prostě neumím, nebo nedovedu..............
Koukala jsem i na www.odlitek.cz ale to mě taky nikterak nenadchlo…teda pro upřesnění-je to nádherný, ale držet dítku nožičku minutu v klidu-taky pro mě neuskutečnitelný...............
Chtěla jsem se optat-na vaše zkušenosti a jestli jste některá měly čest s tímto:
http://www.baby-eshop.cz/…ign=products
Díky díky za jakékoli postřehy ![]()
Musím si pospíšit, ta nožička docela rychle roste, tak aby jsem neměly dřív boty, než otisk
![]()
hele ja bych udelala otisk do plasteliny a ze
ry bych z toho odlila pozitiv. Jako mala jsem si takhle hrala, delala ruzne obrazky. Musis udelat kolem te plasteliny nejakou ohradku, muze byt z papiru, aby ti
ra netekla.
já dělala otisk do knížky, ale šlo by to i na nějaký hezký papír a třeba dát do rámečku - natřela jsem nožky rtěnkou a obtiskla a pak přelepila širokou izolepu - myslím, že to vypadá hezky …a hlavně to splnilo účel ![]()
Ahoj, taky ted nad tim koumam. Kdyz se narodila mala, udelala jsem otisky na papir s prstovou barvou a vyslo to super. Pak jsem koupila tu tuhnouci keramickou hmotu a je fakt, ze je tuha, ale rocni dite uz jsem se nebala vic pritlacit, u novorozence by to neslo. Takze ja asi zas skoncim u prstovky, houbickou namaznes, obtisknes a hned smejes. Taky jsem videla nejaky piskovy hmoty, ale nemam k tomu moc duveru… Tak cekam na dalsi tipy ![]()
Ahoj,
otisk ruky a nožky máme,u nás ho dělají v MC KLUbíčko do hlíny a vypálí to v peci.
tak ja jsem asi matka Herodes, ale ja delala otisky prave do te samotvrdnouci hmoty a to jak 3lete ditko (coz bylo bez problemu
tak i mesicni miminko
tatinek podrzel jakoze ve stoje a ja mackala nozku do hliny… a aby to prece jen vyniklo tak jsem to barevne vystinovala a radost byla velika ![]()
Manulka píše:
tak ja jsem asi matka Herodes, ale ja delala otisky prave do te samotvrdnouci hmoty a to jak 3lete ditko (coz bylo bez problemutak i mesicni miminko
tatinek podrzel jakoze ve stoje a ja mackala nozku do hliny… a aby to prece jen vyniklo tak jsem to barevne vystinovala a radost byla velika
Nohu novose do toho jeste obtisknes v pohode, ale ruku tezko, ja bych ji teda spis ulomila
Ono je vubec problem jim tu ruku udrzet rozevrenou… ale s tema prstovkama to slo ![]()
My otiskujeme nožku od narození každé narozeniny a lepíme do deníčku.
Dělám to jen temperama na papír.
Ale někde jsem četla o písku s lepidlem.
Tady je odkaz http://www.ekostart.cz/…a-nozicek-84
Všem moc díky za postřehy ![]()
Pudli-s tou modelínou mě to napadlo snad jako první z možností-tak to asi fakt zkusím
![]()
S tou samotvrdnoucí hmotou-je to právě tak, jak píšou holky…já se bojím víc přitlačit-tuhle jsem dělala asi pátej pokus a zkusila jsem tu nožičku víc přitlačit a malá samožřejmě hned reagovala lítostivým knouráním-takže na to fakt nemám
![]()
Ale možná je dobrý to zkusit na „stojáka“
jak píše Manulka........my když to zkoušeli do tý sádry, tak jsme zkoušeli právě ve stoje, jenže to jsme se právě poňafali
pač než jsem malou naštelovala, tak sádra ztvrdla, tak jsme se přeli, čí je to vina-drahý na mě že malou špatně držím-já n a něj zase, že neumí namíchat takovou sádru, aby hned neztvrdla
-no Homolkovi hadr........
![]()
Jinač ty otisky barvičkama, rtěnkou-to není špatný-doporučovala mi to kamarádka, takže asi do knížky ještě rychle udělám…ale hlavně mi jde o ten plastickej otisk-prostě je to takový sladší, půvabnější ![]()
a je fakt, že ta ručička je vůbec docela problém, pač do toho třetího měsíce jí mají ty mrňata po většinu času zavřenou a to dost pevně…my už je teda máme otevřený-tak zkusím i tu ručičku......
tak mě napadlo, že ti příbuzní, co to mají v tom moduritu-mají ručičku i chodidlo, takže toho malýho museli asi docela trápit
![]()
Byli mu dva a půl měsíce, když to dělali, ale fakt to mají nádherný
Mavi-jo ten písek přece jen zkusím-je to podobnej odkaz, co jsem dávala…láká mě to docela-četla jsem, že pýr je to tak efektní a dobře se do toho cokoli otiskává, že prý i otisk květiny by šel udělat.....
Fyzi-to ti docela závidím v tom klubíčku......
Dituš,je to fakt pěkné,máme v té destičce i nachystané dírky na pověšení přímo z MC.
Ahoj, tak já jsem otisk dělala u 2měs. syna tak, že jsem mu nabarvila vodovkami nohu, tu obtiskla do jeho alba a pak jeho ručku, ale to byla fuška, mimča ji mají zatlou v pěstičku. No a pak jsem obtiskla k té jeho ruce a noze svou, je to moc krásné, mám to jako úvodní stránku ke 2 měsícům, dále pak dětské obrázky k fotkám, děsně ráda maluju.
K dalším měsícům chystám originál úvodní stránky, zatím ještě nemám vyvolané fotky
. Jinak vše přestřikuji fixátorem ve spreji, aby to drželo a nebarvilo.
Jinak ve švadlence jsem koupila malé látkové motýlky a to je krása je přilepit k malovaným květinám ![]()
Zdravím maminy,
s kamarádkou jsme malé dělaly odlitky, ve dvou to šlo dobře, ještě jsem stihla i fotit ![]()
Přikládám fotečku, měly jsme je z eshopu **
Nebojte se toho ![]()
Edit admin - odstraněn odkaz
My dělali s Elinkou tuším vloni- koukněte je to mouka, voda a sůl http://www.mimibazar.cz/…nne_foto.php?…
Na barvení jsme použili barvu na vajíčka.
Nebo je ještě super tohle : http://www.mimibazar.cz/navod.php?… - základ je nebát se pořádně přitlačit na každý prstík, jak na ruce, tak na noze, aby byl obtisk pěkný.
Petule111 píše:
Zdravím maminy,
s kamarádkou jsme malé dělaly odlitky, ve dvou to šlo dobře, ještě jsem stihla i fotit
Přikládám fotečku, měly jsme je z eshopu **.
Nebojte se toho
Edit admin - odstraněn odkaz
Ahoj, obnovuji. Za chvíli jsou Vánoce a chtěla bych podarovat babičky vánoční bańkou s otiskem ručičky/nožičky…Mám fixu na sklo pro nápis ale nenapadá mě jak obtisknout ruku..je zlaté razítko ale to se bojím že než kluka umyji stihne to olíznout…Napadlo mě něco lepivého a pak to obalit ve třpytkách…má některá nápad? Nebo je nějaká netoxická barva co vydrží? na papír by mě napadla rtěnka…makeup..ale přece jen…sklená ozdoba a by to pár let vydrželo..