Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den,
Nedavno jsem sem psala příspěvek, ze jsem byla v patek u zubaře a dostala jsem lokální injekci ( mandibulární), která se dává až nekam vzadu ke krku k nervům.. a moc jsem nemohla otevřít pusu, bolelo mi polykat, mluvit.. nedalo se na te straně spat, začala mi bolet i čelist.. V pondělí to vypadalo nadějné, ze už to bude Ok, ale v noci mi zase bolela tvar, čelist.. V puse nic otekleho nemám, maximálně vzadu citlivost v místě vpichu.. ale proste bolest pod jazykem, jde to do krku.. a všimla jsem si malinkate boule/ zduření pod celisti kolem krčních uzlin.. ze na te pravé straně to mám vystouplé.. volala jsem tedy zubari, načež mi řekl, ze je to běžné a klidně citlivost je možná až 2 týdny.. tak říkám, ze citlivost beru, ale co ta boule zevnitř pod čelisti? Tak mi napsal atb, ale prý je zatím brát nemám, ze si nemyslí, ze to je na atb a nasadit jen při zhoršení.. jezdit prý nemám, ze stejně krom těch atb neví co se mnou.. podotýkám ze chodím na soukromou kliniku, která stojí nemalé peníze.. ale tak snad zubar ví, co dela..
Nicméně blíží se svátky, a já jsem z toho celá neklidna. Vůbec nevím, co to je.. nikdy se mi to nestalo a to injekce dostávám furt.
Podotýkám, ze se jednalo o zakrok endodoncie pod mikroskopem. Ale ten zub tolik neboli, jako celá prava strana pusy a krku.
Nasadila jsem salvej, pelynek.. ale zatím nic nepomáhá :/ má prosím někdo stejnou zkušenost?
Přidávám i fotku, ale bohužel to není tak Dobre vidět..
Děkuji za reakce a přeji všem krasne svátky.
Na tento dotaz zatím nikdo nereagoval, buďte první!