otrava houbama?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18681
24.8.19 18:05
@Eemii píše:
Ono to není jen o tom, ze to byly houby jedle. Houby jsou těžký, stačí jedna nevalné kvality, trochu zapárky a toxiny, hnilobne procesy jedou velmi rychle, citlivější jedinci to odnesou. I z jedlých hub se člověk muže priotravit.

Tak si myslím, že by to asi mohlo být.
Asi před rokem jsem snědla na zahradě sebrané žampiony, byl to ale druh, který může způsobovat trávicí potíže, a bylo mi nevolno. Teď už sbírám fakt jen a pouze hřibovité a z jedovatých hřibovitých tam včera na 99 % nebylo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
24.8.19 18:22

Takhle zle někomu můžou udělat starší houby, ty tedy raději nesbírat. I když jsou jedlé. A kamarádka měla epizodu na pohotovosti po růžovkách, i když to opravdu byly růžovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
24.8.19 19:35
@Petula306 píše:
@vokishka na pohotovosti byli. Tak co s tím dál. Píše, že brali jen hřibovité, na ty se neumírá.

Tak hřib satan je taky hřib :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5764
24.8.19 20:35

Nemohly být ty hřiby zapařené? Třeba dlouho vezené v kufru auta, v neprodyšné tašce atd.? Rychle se v nich pak množí bakterie a může po nich být špatně, i když jsou jedlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40807
24.8.19 20:46

@Eliška
Spousta lidí je na houby citlivějších, hlavně když jsou připravené na tuku, je to těžké jídlo.
Dejte si zítra dietu a bude to dobré…
Také kdo má citlivejší žlučník, tak je nemůže.

T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
24.8.19 21:49
@Veveří píše:
Nemohly být ty hřiby zapařené? Třeba dlouho vezené v kufru auta, v neprodyšné tašce atd.? Rychle se v nich pak množí bakterie a může po nich být špatně, i když jsou jedlé.

Nene, zapařené určitě ne, sbíráme do košíku a pak byly za 10 minut v lednici. Ale zpracovala jsem je až druhý den :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18681
24.8.19 21:53

A přijde mi zvláštní, že celý den piju jeden čaj za druhým - řekli nám hodně tekutin - a skoro nechodím na záchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí