Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj.tet jsem se vratila z pohotovosti
![]()
tchan nam dal houby na smazenici a za chvilku klepal ze je jim zle.samozrejme asi 5 minut po tom co jsem to snedla.byl to hrib krist,mirne jedovatej,tak jsem jela hned na pohotovost a tam mi daly nakej roztok na zvraceni a tak jsem tam zvracela trochu a udelaly mi monitor a prej vse o.k,ale mam strasnej strach o mimiska.me asi nic neni,jen jsem vynervovana ![]()
myslite z mirna otrava muze mimcu nak ublizit?me nic neni,ani mi neni spatne,spis z nervu.
dr rikal ze to bude o.k,ale stejne potrebuju uklidnit
diky kamca
Radeji si zavolej zitra na gyndu. Pokud vim, tak pres placentu by se to asi k mimisovi dostalo. Otazka je v jakem mnozstvi.
Telefonatem nic nezkazis a aspon si budes jista…
Terik
Myslím, že to bude OK. Za tak krátkou dobu ten jed asi ani nestihl učinkovat, když ti nic není tak miminku určitě taky ne.
Ale nervy to asi jsou… ![]()
Ještě štěstí, že na to tchánovci přišli tak brzo.
Jeje, ted jsem si všimla, že to už máš za pár. Tak to bud v klidu… miminko už má všechno hotový, jenom roste, fakt si myslím, že ho to neovlivní.
Přeju, ať je všechno v pořádku. Ať se na sebe brzy usmíváte v teplé něžné náruči.
Když Dr. říkal, že je vše v pořádku, nejspíš je, ale pro Tvůj klid si opravdu ještě nekam zavolej. Nejlépe Tvému gynekologovi. Hodně štěstí.
Eva
ahojky.tak jsem dneska byla zase na kontrolnim monitoru a prej je vse o.k,tak snad to bude dobry ![]()
akorat me prekvapilo ze ta cara nebyla v celku,ale chvilkama kousek schazel,ale dr rikal ze je to o.k,tak snad ano.uz jsem trochu klidnejsi.zle mi vubec nebylo,tak k malickymu se to nedostalo,proto ze to by muselo bejt spatne nejdriv me,aspon doufam ![]()
moc dekuji za uklidneni ![]()
leoo koukam ze tobe to taky strasne utika.jsem rada ze je tohle tehu uz v poradku
a za chvilku uz taky budes mit mimiska v naruci ![]()
moc vam vsem dekuji.zazila jsem pekny nervy,ale snad je opravdu vse o.k
zbytek hub uz jist nebudu,dam je tchyni
![]()
Ahoj, mate nekdo zkusenost, ze by po houbach bylo zle jen nekomu z tech, kdo je snedli?
Sbirame jen hribovite, vesmes jsme meli suchohriby. Nejvic jich snedl partner, tomu neni vubec nic. Ja se synem o neco mene, o rma se nam v noci udelalo spatne, bolrsti bricha, zaludku, nevolnost, ja prujem, oba motani hlavy, ja se navic studene potila a bolelo me v zadech. Jeli jsme na pohotovost, zmerili nam teplotu a tlak, prosahali bricho a pustili domu, jen syna (16) uvazovali vysetrit vic, ale nakonec ho pustili, bylo mu uz dobre.
Dneska uz mu nic neni, me porad boli hlava a zada, zaludek mam podrazdeny.
Je mi divne, kdyby mezi houbami ciste nahodou (v podstate to vylucuju) byla nejedla nebo jedovata, ze ja mam potize a partner vubec zadne.
Tak víte co jste brali, ne? Mě občas nějaký jídlo nesedne a taky je mi blbě, neřeším z čeho a počkám až to přejde.
@Petula306 píše:
Tak víte co jste brali, ne? Mě občas nějaký jídlo nesedne a taky je mi blbě, neřeším z čeho a počkám až to přejde.
tak zase u hub je lepší raději zajet, pokud je někomu špatně.
@vokishka na pohotovosti byli. Tak co s tím dál. Píše, že brali jen hřibovité, na ty se neumírá.
@Petula306 píše:
@vokishka na pohotovosti byli. Tak co s tím dál. Píše, že brali jen hřibovité, na ty se neumírá.
No vždyť jo, jen se ptá, jestli má někdo tu zkušenost.
Ono to není jen o tom, ze to byly houby jedle. Houby jsou těžký, stačí jedna nevalné kvality, trochu zapárky a toxiny, hnilobne procesy jedou velmi rychle, citlivější jedinci to odnesou. I z jedlých hub se člověk muže priotravit.
Je to možné u jedlých hub. Já jako malá měla ze smaženice dokonce žlučníkový záchvat. Nikomu dalšímu nic nebylo.
A i mezi hřibovitými jsou nejedlé a jedovaté.
Houby jsou tezce stravitelne, navic sesbiraji do plodnic leccos ze sveho okoli, mne je po nich bezne spatne a manzelovi ne, kluci jsou v tomto po me, starsi je neda do ust, mladsi jobcas ale jenom v polevce. Prakticky uz je nesbirame a nejime.