otrava houbama?

48576
15.7.07 20:51

otrava houbama?

ahoj.tet jsem se vratila z pohotovosti :cry: :cry:
tchan nam dal houby na smazenici a za chvilku klepal ze je jim zle.samozrejme asi 5 minut po tom co jsem to snedla.byl to hrib krist,mirne jedovatej,tak jsem jela hned na pohotovost a tam mi daly nakej roztok na zvraceni a tak jsem tam zvracela trochu a udelaly mi monitor a prej vse o.k,ale mam strasnej strach o mimiska.me asi nic neni,jen jsem vynervovana :cry:
myslite z mirna otrava muze mimcu nak ublizit?me nic neni,ani mi neni spatne,spis z nervu.
dr rikal ze to bude o.k,ale stejne potrebuju uklidnit :cry: diky kamca

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2239
15.7.07 21:39

Radeji si zavolej zitra na gyndu. Pokud vim, tak pres placentu by se to asi k mimisovi dostalo. Otazka je v jakem mnozstvi.

Telefonatem nic nezkazis a aspon si budes jista…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
15.7.07 21:42

Myslím, že to bude OK. Za tak krátkou dobu ten jed asi ani nestihl učinkovat, když ti nic není tak miminku určitě taky ne.

Ale nervy to asi jsou… :roll:
Ještě štěstí, že na to tchánovci přišli tak brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
15.7.07 21:45

Jeje, ted jsem si všimla, že to už máš za pár. Tak to bud v klidu… miminko už má všechno hotový, jenom roste, fakt si myslím, že ho to neovlivní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
15.7.07 23:40

Přeju, ať je všechno v pořádku. Ať se na sebe brzy usmíváte v teplé něžné náruči.
Když Dr. říkal, že je vše v pořádku, nejspíš je, ale pro Tvůj klid si opravdu ještě nekam zavolej. Nejlépe Tvému gynekologovi. Hodně štěstí.
 Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
16.7.07 12:28

ahojky.tak jsem dneska byla zase na kontrolnim monitoru a prej je vse o.k,tak snad to bude dobry :wink:
akorat me prekvapilo ze ta cara nebyla v celku,ale chvilkama kousek schazel,ale dr rikal ze je to o.k,tak snad ano.uz jsem trochu klidnejsi.zle mi vubec nebylo,tak k malickymu se to nedostalo,proto ze to by muselo bejt spatne nejdriv me,aspon doufam :wink:
moc dekuji za uklidneni :wink:

leoo koukam ze tobe to taky strasne utika.jsem rada ze je tohle tehu uz v poradku :wink: a za chvilku uz taky budes mit mimiska v naruci :wink:

moc vam vsem dekuji.zazila jsem pekny nervy,ale snad je opravdu vse o.k :wink: zbytek hub uz jist nebudu,dam je tchyni :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17979
24.8.19 16:57

individualni reakce?

Ahoj, mate nekdo zkusenost, ze by po houbach bylo zle jen nekomu z tech, kdo je snedli?
Sbirame jen hribovite, vesmes jsme meli suchohriby. Nejvic jich snedl partner, tomu neni vubec nic. Ja se synem o neco mene, o rma se nam v noci udelalo spatne, bolrsti bricha, zaludku, nevolnost, ja prujem, oba motani hlavy, ja se navic studene potila a bolelo me v zadech. Jeli jsme na pohotovost, zmerili nam teplotu a tlak, prosahali bricho a pustili domu, jen syna (16) uvazovali vysetrit vic, ale nakonec ho pustili, bylo mu uz dobre.
Dneska uz mu nic neni, me porad boli hlava a zada, zaludek mam podrazdeny.
Je mi divne, kdyby mezi houbami ciste nahodou (v podstate to vylucuju) byla nejedla nebo jedovata, ze ja mam potize a partner vubec zadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
24.8.19 17:03

Tak mohla tam být jedna špatná a snědli jste ji zrovna vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.8.19 17:05

Tak víte co jste brali, ne? Mě občas nějaký jídlo nesedne a taky je mi blbě, neřeším z čeho a počkám až to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
24.8.19 17:10
@Petula306 píše:
Tak víte co jste brali, ne? Mě občas nějaký jídlo nesedne a taky je mi blbě, neřeším z čeho a počkám až to přejde.

tak zase u hub je lepší raději zajet, pokud je někomu špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
24.8.19 17:46

@vokishka na pohotovosti byli. Tak co s tím dál. Píše, že brali jen hřibovité, na ty se neumírá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65294
24.8.19 17:48
@Petula306 píše:
@vokishka na pohotovosti byli. Tak co s tím dál. Píše, že brali jen hřibovité, na ty se neumírá.

No vždyť jo, jen se ptá, jestli má někdo tu zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21909
24.8.19 17:50

Ono to není jen o tom, ze to byly houby jedle. Houby jsou těžký, stačí jedna nevalné kvality, trochu zapárky a toxiny, hnilobne procesy jedou velmi rychle, citlivější jedinci to odnesou. I z jedlých hub se člověk muže priotravit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116270
24.8.19 17:55

Je to možné u jedlých hub. Já jako malá měla ze smaženice dokonce žlučníkový záchvat. Nikomu dalšímu nic nebylo.
A i mezi hřibovitými jsou nejedlé a jedovaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6445
24.8.19 17:58

Houby jsou tezce stravitelne, navic sesbiraji do plodnic leccos ze sveho okoli, mne je po nich bezne spatne a manzelovi ne, kluci jsou v tomto po me, starsi je neda do ust, mladsi jobcas ale jenom v polevce. Prakticky uz je nesbirame a nejime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí