Otrava u batolete co bude dál?

135
10.12.22 23:53

Otrava u batolete co bude dál?

Ahoj. Stala se mi fakt hrozná nehoda a pořád si to vyčítám. Čistila jsem rychlovarnou konvici nejakým kyselým sajrajtem z drogerie a pak to tam zapomněla. Zalila jsem s tím dcerce kaši k večeři. Ona ji jedla až skoro po půlce misky jsem taky náhodou olízla lžíci. Bylo to hrozně kyselé. V tu chvilku mi to došlo že jsem to tam odpoledne nalila… :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed: :zed:
Takže jsem hned volala na toxikologii. a teď už jsme v nemocnici. Dcera už spí. A já pořád nemůžu usnout. Ráno ji prý budou ještě znovu koukat do krku zda ho nemá poleptaný. Hodně se bojím. Máte někdo s něčím takovým zkušenosti? Víte jak se to dá případně řešit to poleptání? Vím že to teď nijak neovlivním, ale ráda bych vědela co nás může čekat…

Jsem prostě úplně blbá. Jak se mi to mohlo stát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9748
10.12.22 23:59

Kdyby to byla silná kyselina, tak má poleptané sliznice už v dutině ústní, to by plakala od bolesti.

Pokud to byl přípravek z drogerie na odstranění vodního kamene, tak to ultra silná kyselina nebude.

To budoucna ponaučení - konvici čistit octem, i když to trochu smrdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24994
11.12.22 00:10

Pokud je bez bolesti a spí a v nemocnici ji prohlídli a nechali jít spát, tak to pravděpodobně nic vážného nebude.

Potlesk, že jsi jela do nemocnice a až pak psala na net. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.12.22 00:15

Snad tedy ne. Oni říkali že se to poleptání sliznice může projevit až klidně po 4 hodinách a že když jsem přijela tak do půl hodiny, tak ještě nemusí být nic vidět. Teď řekli že může spát, jen mám dávat pozor kdyby zvracela.
Dle toxikologie to obsahovalo kyselinu s 1.2 pH. Ale prý hodně záleží na okolnostech. Jako že to tam už nějakou dobu stalo ve vodě a tak. Práve mě dost děsí že jen koukali trochu do pusinky a jinak nic nezkoumali :zed: ale tak musím jim věřit. :andel:

A samozřejmě nejdřív řeším akutní situaci a pak až píšu na emimi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3198
11.12.22 00:18

@Doctus Tak vypít ocet taky není nic moc, je to taky kyselina :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16426
11.12.22 00:28

Odpověď na otázku netuším, ale poradím pro příště, čistím konvici kyselinou citronovou, nebo citronem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
11.12.22 00:46

Stalo se mi to same, nejaky kysely roztok z drogerie, myslim ze to byla AVA, zapomnela jsem to v konvici a pritel si tim zalil caj a pulku ho vypil ikdyz rikal ze je to nejaky kysely, no kdyz mi to doslo krve by se ve me nedorezal :oops: nastesti byva v tech roztocich prave jen myslim nejaka kyselina citronova a vubec nic mu nebylo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
11.12.22 00:57

Tak musím taky doufat. Tady to bylo konkrétně tohle https://www.rossmann.cz/…dniho-kamene
Ve složení píšou kyselina amidosírová… :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5971
11.12.22 01:01

Doufám, že tvá dcerka bude v pořádku. Věřím, že je v dobrých rukách. Ale na větu, že se to může stát, zapomeň. Stát se to nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
11.12.22 01:24

Tak tohle by se fakt stát nemělo. Ale už nemá smysl se v tom šťourat. Jen doufám, že konev už je zcela vyčištěná, vyvařená a to svinstvo na vás nečeká v podobě dalšího, dobrého nápoje.

• Citovat
  • Upravit
10461
11.12.22 05:53

@AnnMar Co vás čeká neporadím, teď už snad nic. Věřím, že dcera bude v pořádku.
Ale k čištění konvice si napříště pořiď kyselinu citronovou. V koncentraci, která na vyčištění konvice stačí, je “poživatelná”. Jednou se mi taky stalo, že jsem ji zapomněla vylít, zalila jsem s tím čaj a naráz vypila skoro celý hrnek. Kromě toho, že čaj byl hnusně kyselý, se nic nestalo. Na internetu radí nechat citrónovku působit hodinu, já ale po převaření hned vylívám, účinkuje okamžitě (a nevařím plnou konvici, jen půlku, aby to netrvalo tak dlouho, stojím u toho a tím pádem už nezapomenu vylít).
Na ocet pozor, při dlouhodobém používání může poškozovat plastové části konvice, já jsem si tak u předchozí konvice odrovnala to filtrační sítko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3598
11.12.22 06:51

@Svesticka22 no proto je lepší rovnou za pár korun ocet či kyselina citronová.
Ostatní rádoby přípravky přípravky to stejně obsahují ale cena brutální ;)
Stačí napsat čistič konvice, pračky… A hned lidí utrácí zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9748
11.12.22 07:34

@Sára2020
Ocet má ale specifické aroma, tam by náhodné vypití nemělo hrozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14650
11.12.22 07:42

Neboj, určitě to bude v pořádku. A čisti konvici octem, kromě toho, ze smrdí, je i barevný, tak to by té zarazilo, ze z konvice někam leješ hnědou vodu😉

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1552
11.12.22 07:44

@Prostě Vodnář trochu zbytečný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie