Otřes mozku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
478
11.4.14 21:36

Máte někdo zkušenosti s otřesem mozku?

Ahoj,

naší malé je necelých 14 měsíců. Dneska (v 18:45) šla kolem stolu, nějak jí podjela noha nebo roka a řízla sebou na bok. Ale nestihla ten pád ztlumit a bouchla se dost do hlavy z boku - padla strašná rána o plovoucí podlahu. Začala brečet jinak než jindy - tolik nekřičela, ale pořád plakala a v kuse, ležela mi na rameni a zavírali se jí očička.

Jeli jsme hned k dr. Ten ji prohlídl, řekl, že ji máme sledovat, jestli je při spánku při vědomí. Když jsme přijeli domů, tak se strašně pozvracela. Tak jsem hned dr. volala a on řekl, že to může mít i z leknutí. A prostě ji máme sledovat. Jinak se jí dělá šílená boule.

Než jsme ji dali spát, tak byla plačtivá a spavější, ale pak se i smála a vypadala, že normálně vnímá, že není nějak mimo.

Zítra ráno s ní máme zase jet k dr.

Pokud je to otřes mozku, nemůže to na ní nechat nějaké následky? Teď začíná chodit a už říká první slova. Nemůže se třeba nějak zpomalit ve vývoji, koktat či já nevím co? Nebo to mít nějaké jiné následky? Nemáte s ním někdo zkušenosti? Mám o ni hrozný strach. Na druhou stranu si to udělala při normální chůzi, tak si říkám, že takový pád jí pak hrozí pořád a přece jí jedno větší praštění nemůže ublížit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.4.14 21:43

Minulý týden jsem byla s malým na pohotovosti, kvůli pádu na hlavu. Bylo mi řečeno neuroložkou, že u otřesu mozku je vždy alespoň krátkodobé bezvědomí…spavost prý příznakem otřesu není, což jsem si do té doby myslela. Toť mnou nově nabyté zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
11.4.14 21:44

Mohlo dojit ke komoci mozku…tedy k otresu. Ale neboj nasledky to nezanecha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
11.4.14 21:47

Ahoj.Tak jak to popisuješ, tak to opravdu sedí na otřes mozku :think: Ale asi to nedude nic vážného, když vás poslali domů ;) Já jako malá (ale asi tak v 6 letech ) taky měla otřes mozku a následky z toho žádné nemám. Neboj, děti jsou gumové a snesou hodně. Držíme palečky, ať je malá brzy fit :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4880
11.4.14 21:47

To zavirani ocicek mohlo byt treba z vysileni z toho place.

Se priznam, ze mi mamka rikala, ze kdyz jsem byla mala a neco se mi stalo, tak jsem vzdy chtela jit spat. Byly to prkotiny jako odreny koleno atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.4.14 21:51
@arkadie píše:
Ahoj.Tak jak to popisuješ, tak to opravdu sedí na otřes mozku :think: Ale asi to nedude nic vážného, když vás poslali domů ;) Já jako malá (ale asi tak v 6 letech ) taky měla otřes mozku a následky z toho žádné nemám. Neboj, děti jsou gumové a snesou hodně. Držíme palečky, ať je malá brzy fit :hug:

Já měla otřes mozku v 9 letech a taky jsem snad normální docela… :mrgreen:

Nemyslím si, že by to zanechalo nějaký následky… :think: ale jak poznat krátký bezvědomí, netuším… Já tehdy spadla z kočárku pro panenky, pamatuju si v podstatě všechno, až teda na to, že jak jsem spadla na tu silnici, šíleně se mi zatmělo před očima… :nevim: Ale to se mi kolikrát stane i když se praštím o poličku… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
11.4.14 22:05

@Yarisek zda se mi to divne, ze vas doktor poslal domu, ja mela jako starsi otres mozku a hospitalizovali me na 24h na pozorovani, nechci te strasit, ale muze zacit krvaceni do mozku atd. Se divim, ze si to ten doktor lajzne, hlavne u tak maleho ditete! Asi bych celou noc nespala a hlidala jestli neupadne do bezvedomi, nezvraci, atd., jinak po tom otresu muze byt dezorientovana, muze spatne mluvit, byt spava, zvracet a muze ji bolet hlava, to by se melo behem zitrka vse upravit, tak se neboj, drzim palce at je mala v poradku! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
11.4.14 22:18
@kate02 píše:
Já měla otřes mozku v 9 letech a taky jsem snad normální docela… :mrgreen:Nemyslím si, že by to zanechalo nějaký následky… :think: ale jak poznat krátký bezvědomí, netuším… Já tehdy spadla z kočárku pro panenky, pamatuju si v podstatě všechno, až teda na to, že jak jsem spadla na tu silnici, šíleně se mi zatmělo před očima… :nevim: Ale to se mi kolikrát stane i když se praštím o poličku… :think:

Tak jat výpadek měla :lol: Spadla jsem na chatě z houpačky a probralavjsem se až v chatě, sedela jsem tam na židli, celá od prachu a vůbec jsem nevěděla, co se stalo a jak jsem se tam dostala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
11.4.14 22:23

Jinak v nemocnici si mě nechat chtěli, ale babička je tehdy ukecala, že mě bude pozorovat „doma“ (bylo to na chalupě), byla zdravotní sestra… Celou noc pak u mě prej seděla… :oops: :mrgreen:

U nás teda u všech tří pádů na hlavu říkali, že kdyby kluci začli zvracet, máme okamžitě přijet, když jsem staršímu slibovala zmrzlinu, když si nechá hlavu v klidu zamašličkovat… Říkal, že radši ne, abychom věděli, z čeho kdyžtak bude zvracet… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5938
11.4.14 22:35

Jo, ti prcci jsou gumoví. Malá se včera vztekala příteli v klíně, když jsme přišli zvenku a on se ji snažil vyzout a v jednu chvíli se vzteky prohnula a jak se prohnula uhodila se hlavičkou o zem. Zadunělo to dost, malá taky řvala jak tur, ale po 5 minutách jakoby nic. Ona teď celkově pořád padá a někde se mlátí. Ale já jsem taková, že dokud neteče krev, tak jsem v klidu. Hlídám z povzdálí. Nám se to v dětství taky stávalo a jsme celkem normální :)
Ale pokud by malá blinkala dál, tak bych asi fakt zajela na pohotovost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
478
18.4.14 21:41

Děkuju za názory. Nakonec to byl slabý otřes mozku. Druhý den se z toho malá vyspala a vše bylo OK. Tak snad to žádný následky nenechalo. Dr. mi řek, že to vzal na sebe a neposlal nás do nemocnice. Prý by si nás tam jen nechali a nevykoukali by nic jinýho než já doma. Kdyby cokoliv, tak jsem měla našemu dr. kdykoliv v noci volat. No, jsem ráda, že to tak dopadlo. Člověk u tak malýho dítěte neví. U desetiletého bych se asi tolik nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
16.7.17 12:28

Ahoj, prosím poradí někdo - dcera 6 let ve středu dopoledne ve školce upadla tělem i hlavou na nějaký kmen stromu. Ten den doma jsem si všimla pouze odřeniny na stehně a rameni, které jsem ošetřila, ovšem to, že spadla i na hlavu, mi dcera neřekla. Vylezlo to z ní až včera, v sobotu, kdy říkala, že jí na tom místě bolí hlava při česání a když jí tam mladší dcerka trochu plácla ručičkou. Chování dcery je takové, že jsem si všimla, že je od pátku večera spavější a dnes nesnídala, že jí prý bolí bříško a teď leží a spí. V tu středu po úrazu, ani ve čtvrtek a celý pátek až do večera jsme si nikdo ničeho nevšiml, byla normálně veselá a hravá, i včera si normálně hrála, jen chtěla jít večer dřív spát. Jde o to, že na nás také leze nějaká viróza a já např. včera bych nejradši prospala celý den, takže to může být i z toho, navíc dceři vše možné, i rýma, prochází vždy břichem, kdy si stěžuje na bolest bříška.
Na té hlavě nic není vidět, modřina, boule, nic..
Přesto vartím, pozoruju ji a nevím tak nějak, co dál.
Jestli následovalo bezvědomí po pádu to nevím, nebyla jsem tam a nikdo si ničeho takového nevšiml. jenže to bezvědomí může trvat i jen několik vteřin a to nemusí nikdo ani poznat že :nevim:
Když jsem v tu středu přišla pro dceru do školky, průvodkyně ani nic neříkala, že se stalo, to mi pak dcera říkala až doma a jak jsem psala, o tom, že se praštila i do hlavy, z ní vypadlo až včera, když ji při tlaku začla ta hlavička v místě bouchnutí bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.3.19 09:19

Dobrý den.
Včera nám malá (1.5 roku) spadla nešťastnou náhodou ze schodů. Byla v pořádku jen trochu brečela a dneska od rána zvrací. Není malátná ani zimnici nemá nic jen zvracení. Může to být otřes mozku ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
23.3.19 09:20

@VeronikaaŠt jela bych na pohotovost. Než něco zanedbat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
23.3.19 09:21

@VeronikaaŠt může a nemusí :think: ono teď nějaké zažívací potíže i řadí, ale u tak malého dítěte bych asi pro jistotu sjela na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí