Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj mam ročniho syna ktery važí 9kg.mam probleb do něj cokoli dostat jediné co chce je sunar.Jen co vidi žlici uhyba hlavou už si snim nevim rady.poradte? ![]()
A rozmixovaný naředěný jídlo flaškou nevezme? Polívky a tak?
ahoj nedělala bych si s tím těžkou hlavu pokud nehubne je to ok, známá měla holku a do 18me síců chtěla jenom kojit a jídlo jí taky nezajímalo…jo dobrou věcí pro děti jsou kukuříčné křupky ty mají rády všechny děti ![]()
nebo vynech tu lzici,uvar neceho kousky,treba brambory a kousek masa,at si bere rukama a trochu se v tom popatla.To vetsinou deti bavi.Zeleninu ovoce si taky muze brat sam.No a sunar tochu omez,jestli se tim zaplacne a vi ze si ho vyrve,tak holt dalsi uz nepotrebuje.
rozmixovane jidlo do flašky určitě vyzkoušim to mě ani nenapadlo
vědšinou kdyz mu dam jidlo na kousky maso atd.hraje si stim.jedine co tak trochu jogurtu ale mam pocit jako by měl fobii se lžice
Moje dite taky casto uhejba hlavou, ale byva to u nej jen truc. Kolikrat i breci, az si myslim, ze mu neco je a pak najedou trefim tu spravnou hracku do ruky a najednou se psuinka sama otevira a jde to.
Tim nechci rict, ze to je reseni vaseho problemu, jen navrhuji zkusit u jidla zabavit, pokud to nedelas.
lukymaty píše:
180-210ml 5 denně
Majda vážila v roce 7,4kg, ale mlíko měla jen ráno 210ml a pak už normální jídlo…
Já jsem se s tím také trápila ohledně jídla. ALe neboj dožene to. My jsme dlouho taky byli jenom na mléce. Polévku jsem mu mixovala do flašky. Hodně lidí mi říkalo, nedělj to nenaučí se jíst lžičkou je mu rok a pije z flašky atd. A naučil, má rok a půl a už i sám jí lžičkou. Dokonce i přesnídávku jsem mu dávala do flašky, protože jsem si říkala, co je důležité, kecy okolí, že je to divné a nebo aby dítě jedlo Radím zkus mu dávat všechno zatím do flašky, a mezitím zkoušej,Ještě poradím normálně jsem mixla mrkev,brambor květák na kaši a to mi jedl jako první ulžičkou a celou misku, ale musí to být kaše. Možná se bojí kousků, nedávno tu byla diskuze, že rok a půl dítě jí jenom skleničky - ne kousky, i malý se bál kousků, už naštěstí umí jíst
mala mela v roce 8kg a mliko 150ml 3× denne(rano,po obede a po veceri,vzdy na usnuti do postylky).Me prijde ze 5× denne je fakt dost a asi nema hlad,zkus aspon jednou vysadit.
Cetla jsem,ze v roce dite potrebuje jen asi 200ml mlika,zbytek by mel byt v jogurtech,syru,tvarohu,masle atd.Tak vidis o co mu davas vic.
Kolem roka uz moc pribirat nebude,ale jestli ani nehubne tak tak je zaplacly mlikem az az ![]()
moc děuji za rady.dnes jsem vyzkošela malemu vysadit odpoledni mleko abych ho donutila něco snist a ejhle sice trochu protestoval ale nakonec toho sezobal celkem dost,asi ho budu muset nechavat trochu vyhladovět a ono ho to donuti ![]()