Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Julinka se dnes probudila s vysokou teplotou 38,5 po odečtení. Má taková „nemocná“ očička, ale jinak jí na pohled nic není, jen ta horečka.
Může to být prostě jen z vedra nebo přehřátí (včera jsme byli u vody)??
Nebo mám napochodovat hned k doktorce…nechci zbytečně plašit ![]()
Ahojík
Náš kluk měl teda do 38 a měl to dva dny. A letěla jsem k dr a ta řekla, že to bylo z přehřátí. Taky se mi potom osypal, takové pupínky červené, na nohách., rukou-dlaních a chodidlech.
Ahoj,
kluci tohle měli před dvěma týdny, taky když byla vedra. Jeden to měl jeden den, druhý obden horečky. Tak jsme sráželi chladili a ustoupilo to. A taky měli kluci klouboučky a na sluníčku zas tolik nebyli.
Kamarádky děti to pak měly taky, takže bych řekla, že možná prolítávala nějaká slabá viroza, kterou tu horko podpořilo.
Nám to všen naštěstí během dvou dnů ustoupilo, takže jsem k doktorce nechodila. My tam poslední dobou s chřipkama nebo virózama už vůbec nechodíme, je to stejně zbytečný.
M.
Já bych počkala do zítra a kdyby se to nezlepšilo,tak bych tam pro sichr došla.Za to nic nedáš a alespoň budeš mít jistotu ![]()
může to být z horka,uvidíš zda se to bude vracet,pokud by to bylo i dále-zkontrolovat pusinu zda neleze nějaký zubík ,a pokud nic tak kdyby byla teplota dýl tak k dr.třeba hned s močí,moje malá měla taky jen horečky (žádné jiné příznaky nebyly)ke 40stupňům,přikládala jsem to zubům,jak to byl už druhý den pořád 40 tak jsme šli a měla zánět v močových cestách,vůbec nevím jak k tomu přišla,bylo to na jaře,ale oblíkaná byla akorát,ani málo ani moc,no dostala antibiotika a pátý den bylo po horečkách ale byly to muka.takže určitě sleduj a hlídej.jinak pokud chodíte do vody tak po vyndání z bazénu sundat plavečky
aby nenastydla právě těma močovýma cestama
Šema píše:
AhojíkNáš kluk měl teda do 38 a měl to dva dny. A letěla jsem k dr a ta řekla, že to bylo z přehřátí. Taky se mi potom osypal, takové pupínky červené, na nohách., rukou-dlaních a chodidlech.
No, řekla bych, že spíše než přehrátí to byla „šestá nemoc“. Přízanky jsou typické ![]()
Ji
martice píše:Šema píše:
AhojíkNáš kluk měl teda do 38 a měl to dva dny. A letěla jsem k dr a ta řekla, že to bylo z přehřátí. Taky se mi potom osypal, takové pupínky červené, na nohách., rukou-dlaních a chodidlech.No, řekla bych, že spíše než přehrátí to byla „šestá nemoc“. Přízanky jsou typické
Ji
Právě že nebyla, letěla jsem s nim k dr a ta říkalaže u tý 6 nemoci e ta vyrážka jiná a na jiných místěch. a i horečku by měl a on měl teplotu do 38
já sem si to právě taky myslela ![]()
U nas mela vcera jedna z holek 38,5, palila jak kamna, takze u nas to bylo prehrati, dneska rano mela uz 36,9. Ani se nedivim, v techto paracich je prehrati nato sup ani clovek nemrkne, a podotykam, ze na slunku maji cepice, a jinak si hraji ve stinu, ale doma mame 30 stupnu, takze je to des
Taky bych řekla že je to z vedra. V pátek jsme byli u vody a malej měl večer 38,7 a pak přes den zvýšenou. Jinak mu vůbec nic nebylo. A včera jsme byli u vody znovu a večer jsem měla horečku já ![]()
Rozhodně bych 1-2 dny počkala a k doktorce neletěla, stejně nedoporučí nic než Panadol a chladit, chladit, chladit…
Snad bude brzo líp, tohle počasí je děs…
To je děs
Moje děti zatím vedra přežívají ve zdraví, ale já jsem si přivodila parádní úpal - doufám, že je to úpal, když jsem byla s dětmi u malého veřejného bazénku, kde jsem se sama nemohla namočit, ale hlídala jsem je. Bylo to odpoledne na slunci. Tak se teď z toho vzpamatovávám.
Taky si myslím, že pokud nejeví jiné příznaky, teplota jde srazit běžnými léky a nijak dramaticky se nezvyšuje, je možné den,dva počkat.
My jsme si k vedru pořídili zápal plic
Absolutně netuším, kde k tomu přišel, ještě jsme se letos ani nekoupali (když nepočítám plavání mimin). Minulou středu zničehonic do rána vyskočily teploty k 39, začal pokašlávat - prostě projevy jak normální viróza, akorát teploty nechtěly jít pod 38 a včera nám řekli, že je to zápal plic. ![]()
Jestli nemáte jiné příznaky než teplotu, tak bych tak 2 dny počkala a uvidíte, jestli se z toho vyvrbí něco jiného. Držím palce, ať ne a je to jenom ze sluníčka.
Holky díky moc za rady, já jsem právě také k doktorce nechtěla letět, v podstatě by mi řekla to,co vím, držet ve stínu, sirup na sražení teploty a chladit a kdyby se to zhoršilo, přijít. Tak na to s ní nebudu chodit do čekárny nemocných dětí a ještě v tomhle vedru ![]()
Jinak já jí také držím hlavně ve stínu, když už na sluníčku, tak jedině s kloboučkem a většinou je nahá, i doma, aby neměla zbytečné vrstvy. Ale člověk se tomu suníčku stejně nevyhne úplně ![]()
Nechce mi moc jíst, ale pije hodně a dá přednost UM než jídlu, tak to moc neřeším, hlavně, že pije.
my už máme tyhle teploty 4 den, spustila se trochu rýma a sem tam zakašle, ale krev moč v pořádku…
už nevím co s ním…má ty očička nemocné a jinak je pořád stejný, jednou tam, jednom onde…
chjooo, ať už jdou ty vedra (dusna) do prd…!!!!!
![]()