Stání na špičkách

2183
13.7.10 21:34

Stání na špičkách

Holky prosím poraďte.Daníkovi je 8 měsíců a pořád chce stát,ale problém je v tom,že stojí pouze na špičkách a ne celou plochou nožičky.Kamarádka mě vyděsila,že bude mít zkrácený šlachy :-( .Nevíte co s tim? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10052
13.7.10 21:37

moje klárka je to samé, jakmile jí chytnu tak nechce ani do sedu ale hned si stoupá, na prohlídce mi mudra říkala tlačit nožičky dolů, na špičkách by stát neměl, zkus třeba rukou mu je zatlačit do zeme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938

Zajit si k doktorce. Kamaradka ma pravdu. Neni to tak dlouho, byla tu diskuze presne na tohle tema…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907

Ahoj,tak nám je už skoro 14M,a taky stojíme na špičkách.Už jsem to tady taky řešila,mohl by to být problém,ale já jsem se rozhodla,že jí dám ještě tak měsíc čas,a pak to žačnu řešit.Nějak stále doufám,že si stoupne sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
13.7.10 21:55

Já si teda nějak neuvědomuju, že by naše malá stávala na špičkách, ale možné to je, nevylučuju to. Každopádně jsem teď s ní byla na ortopedii, protože pořád děsně padá a při běhu vypadá, že se celá poláme a MUDr. naznala, že má zkrácené lýtkové svaly a úpony na achillovky a musíme cvičit. Prý bude minimálně půl roku trvat, než bude vidět malý pokrok :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
13.7.10 22:07

No to je pěkný :-( ,budu mu ty nožičky tlačit teda do země a když se to neupraví tak zajdu k doktorce.Je možný,že to má z chodítka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
13.7.10 22:10

Naše malá si občas na špičky stoupne, ale to je spíš jen tím, jak se občas tak přitahuje k ohrádce nebo si šlape po hračkách. Jindy když se postaví, tak to nedělá a doufám, že nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
13.7.10 22:14

My chodítko vůbec nepoužívaly,ale chodítka nejsou dobrá.Jedna paní doktorka my řekla,že na chůzi ještě nejsme připraveni,a prostě si ke stání zvolila tento způsob.Nám všechno trvalo déle,takže ta chůze asi taky příjde později.Uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22042
13.7.10 22:23
chelsea001 píše:
No to je pěkný :-( ,budu mu ty nožičky tlačit teda do země a když se to neupraví tak zajdu k doktorce.Je možný,že to má z chodítka?

Samozřejmě že je to možné, dokonce velmi pravděpodobné… :roll:
Někdy mi to s těmi chodítky připadá pořád dokola… :roll: Doporučuji přečíst stanovisko České pediatrické komory k této příšernosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5394
13.7.10 22:26

chelsea, u kamarádky jsem si všimla, že její malá si také stoupá na špičky a nejen, když se chce za něčím natáhnout. Chodítko používali, ale nevím, jak často jí tam dávali a jestli ten problém může být právě díky chodítkum :nevim: . Nic jsem jí neříkala, ale doktoři moc chodítka rádi nemají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
13.7.10 22:41

Moje známá mi řekla, že když před doktorkou řekla, že používá chodítko, tak jí tenkrát před 25ti lety řekla, ať se ho kouká zbavit a dá ho svému největšímu nepříteli. Já do něj malou teda taky občas dávala, ikdyž vím, že to nebylo zrovna ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
13.7.10 23:01
BohunkaP píše:
chelsea001 píše:
Samozřejmě že je to možné, dokonce velmi pravděpodobné… :roll:
Někdy mi to s těmi chodítky připadá pořád dokola… :roll: Doporučuji přečíst stanovisko České pediatrické komory k této příšernosti…

tak to je něco, tohle by si měly přečíst všichni kdo chodítko používají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
14.7.10 00:03
chelsea001 píše:

My ho nikdy nepoužili a stejně máme to co máme. (To není na obranu chodítek, taky s nimi nesouhlasím).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2183
14.7.10 08:31

Už ho do chodítka nedám :-( .Nejhorší je,že za to můžu tedy já,nechtěla jsem mu ublížit :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
14.7.10 08:50

To nevíš,my ho neměli a děláme to taky,nech mu volno,pokud bude chtít stát a chodit okolo nábytku,tak ať to dělá sám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí