Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, potřebovala bych poradit, zda někdo neměl u svého minika nebo batolete vyrážku v oblasti řitního otvoru, a dnes se nám to rozšířilo až na stehno a šourek. Jedná se o pupínky, vypadají jako beďar. Jde mi o to, že zítra máme dopoledne plavaní, a doktorka ordinuje zítra pro nemocné jen dopoledne a moc to časově nestíháme. Tak zda mám zrušit plavání a jít raději k dokrotce a nebo to počká na další den.Moc vám děkuji za vaše zkušenosti a rady.
Ja bych rekla ze vam zacina opruzenina.V lete naprosto normalni.Nam to zaclo loni taky tak,
David naštěstí nikdy nebyl opruzený, a ja si vždy myslela, že je opruzený znamená že má červenej zadeček a nenapadlo mě, že se udělají i takové boláčky. A jak na takovou opruzeninu? Ja teda nechavam přes den co nejvíce běhat bez plínky aby vetral a pak když dávám do plínky tak poctivě namažu.
Já bych řekla potničky.Stačí jen více větrat a nechávat bez pleny
Ja si nechala od doktorky napsat nejakou masticku pac se ji to rozlezlo a mela to fakt rude.Ale jak se masticka jsmenovala si nevzpomenu. ![]()
taky bych to tipla na opruzeninu. akorát nevím, jestli ho to v chlorovaném bazenu nebude pálit… nemáš doma Bepanthen mast? zkus namazat…
V tomhle vedru je možný,že jsou to potničky.Já mám holčičku červený zadeček taky občas máme,a někdy i mezi nožičkama,doktor my doporučil sudocrem,a ten je fakt dobrej.
Bepanthen uz doporucuji jako prevenci takze rybilku a nebo oboji.Palit si myslim ze nebude.
Taky se přimlouvám za Sudocrem a větrání… A ten Sudocrem nanést ve vrstvě, ne jen tak pomáznout, opravdu hodně a nechat působit.
Plavat klidně jděte, jen aby to nepálilo…
Příspěvek upraven 11.07.10 v 21:48
Vidis.A jeste jsem zapomela na ten sudokrem ale pokud to ma rozjety tak doporucuji zajit k doktorce.
my takhle rozjety opruzeniny nevylecili az specialni masti.
Asi potnice, větrat, sušit. Bazénová voda vysušit pomůže. Takže hlavně větrat (pokud možno bez plíny, bez prádla, bez plavek). Kdyby se to horšilo tak k doktorce.
Ahojky asi to fakt bude opruzeninka,zkus koupit fialovou vodu ,která se natírá na afty,zabere okamžitě a po zaschnutí nebarví ![]()