Miminko objevilo pindíka, babičku to pohoršuje...

192
10.7.10 18:44

HRÁTKY S PINDIKEM

Ahojky,chci se zeptat na vase nazory.Syn ma 15 mesicu a od té doby co zjistil(asi kolem 10. mesicu),že má něco mezi nožičkama :lol: (myslím pindíka)tak si s ním neustále hraje a tahá se za něj.Já mu to vubec nemám za zlý a ani mi to nevadí,přijde mi to u kluku uplne normální,ale problém je v mé mámě.Jí se to nelíbí,nepřijde jí to správný a občas ho za to plácne i přes ručičku.Já jí sice řeknu můj názor,ale ona proste si stoji za svym,ze by to delat nemel.Tak bych chtela slyset nazor na tuhle vec od více maminek.Dekuji za vase reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16291
10.7.10 18:50

Já kdysi slyšela názor že to hraní je naopak dobrý, protože si tím sami uvolňují předkožku - sami vědí co bolí a dokdy to je „příjemný“ a kdy to začne bolet, takže nehrozí že by si to strhli, jako se může stát když jim to dělá někdo jiný.

Každopádně na veřejnosti a tak bych plácala taky :lol: Prostě určit kdy to může dělat a pak časem přitvrdit aby si odvyknul hrát si ikdyž je třeba jen v trenkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
10.7.10 19:13

Jojo, s predkozkou jsem to slysela taky. Ale spis bych se priklanela k nezakazovat, aby to nedelal schvalne, protoze vidi, ze tim pritahuje negativni pozornost. Rozhodne bych neplacala. Spis bych jen vysvetlovala, teda asi ve vyssim veku.
A rozhodne bych vysvetlovala babicce, ze je to normalni a at ho necha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
10.7.10 19:17

Nemám na to jednoznačný názor. Určitě malé dítě neví co dělá, je zvědavé. Osobně kdyby mi to dělal můj malý 18 měsíců, tak bych asi ještě neraagovala - protože když řeknu nesmíš, ne, ne a jakoby upozorním, tak just :mrgreen: , ale pokud by to dělal opravdu často , nevím co je často u vás, tak bych z toho moc nadčená nebyla. Nejsem puritánka, ale určitě by se mi nelíbilo, kdyby se tam hrabal například, když jsme na hřišti s dětmi, u lékaře a jinde na veřejnosti. Asi bych už pak rázně, že nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
10.7.10 20:21

Mates si za nej taky taha, vidim to jednoznacne jako instinktivni uvolnovani predkozky.
Myslim, ze do doby, co maji plinky, tak je to vyresene samo, tolerovala bych do doby, kdy je mozne diteti vysvetlit, ze nektere veci se delaji jen v soukromi. Beru to tak, ze dite vlastne na verejnosti i vymesuje, takze do urcite doby nechape, ze existuje nejaka intimita.

Pres ruku bych placla babicku :cert: Nemam rada, kdyz nekdo nerespektuje muj vychovny „plan“, moje dite = moje zodpovednost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.7.10 21:16

No s tou predkozkou jsem to taky prave slysea,jenze o vite…mama a zastarale nazory.Ja ji to prave rikam at ho necha a ona,ze bych ho nemela nechat,ze to se nedela.Ale on to nedela casto jen kdyz ma sundanou plinu a je nahaty,coz je ted prave kdyz se jezdime koupat k babicce a pak to dela jen doma kdyz ho prebaluju,ale pokud tu plinu ma,jeste neni bez plin,tak ho ani nenapadne si tam sahat.Ono mame jde asi o to zase aby si tam neco nezanesl nebo tak nejak,ale pokud ma cisty ruce tak asi tezko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
10.7.10 21:16

U nás, jakmile se povolí plínka, šup tlapka na příslušné místo… a tahat, plácat, přehazovat, probírat… někdy se musím smát, jak děsně přemýšlivě a zadumaně se u toho tváří :mrgreen: :mrgreen:

Proč mu to zakazovat, zkoumá, no a co… taky si cucá palce u nohou, plácá se do bříška a vyplazuje jazyk… tak proč by si nezatahal za pindíka… :mrgreen: :mrgreen:

Ale ty babičky to prostě vidí jinak, s tím nic nenaděláš, byly jinak vychovávané…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
10.7.10 21:20

Mates to dělá taky. V momentě, kdy je na chviličku bez pleny, tak ručka míří dolů, on si k tomu navíc ještě zpívá :oops: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mauglie1
10.7.10 21:25

u nás je to to samé. Jakmile je bez plínky, hraje si s ním. Nechám ho, zatím mu nic neříkám, až bude starší a schopný pochopit, že třeba na veřejnosti se to nedělá, tak mu to vysvětlím a doufám, že to pochopí:-)

• Citovat
  • Upravit
16694
10.7.10 21:26

Lukáš to samé. Teď je to opravdu na denním pořádku, protože je vedro a nahatý je venku na zahradě pořád. Babička nám koupila pro tento účel trenýrky, aby „si ho neutrhl“ :mrgreen: Tak jsem řekla, že pokud jí to vadí, oblékat trenýrky bude ona. Když v půlhodinně pročůral šesté, tak jí najednou tahání za pindíka nevadí :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kathula
10.7.10 21:26

Tak u nas je to momentalne taky na dennim poradku, jeste tak pred dvema mesicema si ho ani nevsimnul, ale ted kdyz lita po zahrade bez plinky a zrovna ho nezajimaji jine hracky, tak to jisti pinda. :mrgreen: Kdyz je obleceny, nebo staci kdyz ma jen plinku, tak by ho nenapadlo si na neho sahat.
Kdyz jsme to videli poprve jak za neho taha a ruzne ho krouti, tak jsme se mohli urehtat, a divny to teda neprijde nikomu ani nam ani babickam a dedum … zatim z toho nema rozum. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9053
10.7.10 21:29

U nás je to taky to samé, všimla jsem si cca. před 3 dny, že s tím začal..od té doby, co má malý bazének. Mačká, tahá a taky se u toho tak zadumaně tváří.. :mrgreen:

S taťkou jsme zhodnotili, že se mu alespoň lépe uvolní předkožka :wink:

Zakazovat a pohoršovat se, je prostě nesmysl :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
10.7.10 21:37

Můj syn si dodnes někdy hraje s pindíkem. My to neřešíme, jen ho na to někdy upozorníme, ať to nedělá..Babičky nám problémy nedělají, jen říkají, že je to „bolí za něho“. Malý to natahuje, mačká, udělá z něj placku, vůbec ho to nebolí..

Dnes jsme byli na koupališti, to samé dělal chlapeček ve věku našeho a maminka ho za to přes ručičky dost ošklivě plácala..No, stejně si myslím, že jen proto,že jí to bylo nepříjemné venku na veřejnosti. Já bych z toho ani tak nedělala tragedii, ale 4letému dítěti bych vysvětlila, že by to nemělo venku dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8297
10.7.10 21:39
Jana206 píše:
Můj syn si dodnes někdy hraje s pindíkem.

Ja bych rekla, ze jim to vydrzi cely zivot, jen jsou rozdilne doby, kdy to zacnou delat opravdu jen v soukromi :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.7.10 21:41

Je kakiko to jsi me rozesmala,babicka se mu taky snazi vzdycky dat radeji kratasky aby na to nemusela koukat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí