Sedí, nesedí?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1027
7.7.10 15:32

sedí,nesedí?

potřebuji malou radu, malá už 3 měsíce krásně leze, teď už měsíc stojí a dneska začala chodit i kolem nábytku,ale nesedí, jen na patách nebo tak nějak divně( leze a sedné si natáhne nožičky ale stale se přidržuje oběma rukama nebo jen jednou to už jí taky jde) ale stabylně nesedí, mě jde o to že když jí dám do káry tak si tam automaticky sedne přitáhne se o držátko nebo po stranách se něčeho chytne a sedí,můžu jí tak nechat?mám strach aby neměla křivý zadíčka.Včera nám bylo 9.měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
117
7.7.10 15:48

pokud se v sedě nehroutí, tak bych to jako problém neviděla. Zádový svaly si tím spíš bude posilovat,když už chodí kolem nábytku,tak je už má myslím dostatečně vyvinutý,jen to musí ještě „vypilovat“

a neubráním se poznámce … vám je 9měsíců dohromady, nebo každé zvlášt? :wink: :lol: … nějak si na to pomnožňování nemůžu zvyknout a vždycky mě to trkne do očí, tak to neber osobně ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
7.7.10 15:49

V pohodě, do ničeho ji nenuť, pokud k tomu chození dospěla sama, tak jí to neubližuje. Některé děti prostě dříve chodí, než sedí, to není výjimka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5907
7.7.10 16:35
Evikk píše:
V pohodě, do ničeho ji nenuť, pokud k tomu chození dospěla sama, tak jí to neubližuje. Některé děti prostě dříve chodí, než sedí, to není výjimka.

přesně,ona k tomu dospěje.nám je 13M,a teprve oblézáme nábytek,a po špičkách.Nám tedy vše taky trvalo trochu déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
7.7.10 17:02
fufiiina píše:
potřebuji malou radu, malá už 3 měsíce krásně leze, teď už měsíc stojí a dneska začala chodit i kolem nábytku,ale nesedí, jen na patách nebo tak nějak divně( leze a sedné si natáhne nožičky ale stale se přidržuje oběma rukama nebo jen jednou to už jí taky jde) ale stabylně nesedí, mě jde o to že když jí dám do káry tak si tam automaticky sedne přitáhne se o držátko nebo po stranách se něčeho chytne a sedí,můžu jí tak nechat?mám strach aby neměla křivý zadíčka.Včera nám bylo 9.měsíců

Moje mládě taky driv chodilo podel nabytku, nez si samo sedlo - a to bylo kolem desateho mesice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
7.7.10 19:56

Sed způsobem, že se přitáhne do sedu o madlo nebo cokoli, je pasivní sed - stejný jako když dítě posadíme sami… Skutečnost, zda se při takovém sedu hroutí nebo je stabilní, je naprosto vedlejší…

Neumí-li se spolehlivě posadit z polohy na čtyřech (přes bok, buď s nohama nataženýma před sebou nebo do kleku na patách), pak samo nesedí a je potřeba ho v kočárku kšírovat…

Tolik moje dvojnásobná zkušenost z rehabilitačních ordinací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1027
7.7.10 21:01
BohunkaP píše:
Sed způsobem, že se přitáhne do sedu o madlo nebo cokoli, je pasivní sed - stejný jako když dítě posadíme sami… Skutečnost, zda se při takovém sedu hroutí nebo je stabilní, je naprosto vedlejší…

Neumí-li se spolehlivě posadit z polohy na čtyřech (přes bok, buď s nohama nataženýma před sebou nebo do kleku na patách), pak samo nesedí a je potřeba ho v kočárku kšírovat…

Tolik moje dvojnásobná zkušenost z rehabilitačních ordinací…

ona si sedne z polohy na čtyřech natáhne nohy před sebe,ale přidržuje se jednou rukou,dost často se i pustí a celá se ohne protože sedět bez té opory jí nejde,když pak vidím jak má ohnuté záda tak jí vracím zpět na čtyři,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001
8.7.10 09:38

Pokud to dělá sama a nikdo ji nepřidržuje, nevracela bych ji… ať to zkouší a zádíčka si zpevňuje. Důležité je nepomáhat jí.

A v kočárku bych na Tvém místě sed ještě nedovolila, používala pásy, kšíry a jezdila s ní vleže na bříšku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.13 23:30

Dobrý den.. malý má 7m a ma hodně tendence si sedat, přitahuje se, natahuje, atd. Ale ještě když ho posadim tak v žádném případe stabilně nesedi a vzdy přepadne na stranu nebo se moc predklani :-( mam pocit ze už bx mel sedět jiné děti v našem okolí už dávnosedi sami.. vím že ma teoreticky čas do 8m z hlediska neurologickeho ale jsem z toho nesva :-(

• Citovat
  • Upravit
12743
22.12.13 23:33

Můj syn byl neurologicky naprosto v pořádku a sedět začal až ve 13 měsících. v tu dobu už i chodil sám, ale sednout prostě ne a ne :nevim: pokud sám nesedí tak ho neposazuj a počkej, on na to jistě přijde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
406
22.12.13 23:39

Ahoj, dokud nebude na čtyřech tak sezení není vhodné. To mi řekla doktorka. Syn v kočárku už v půl roce nechtěl ležet, tak jsem opěrku dávala do první pozice po rovne poloze. Byl ve sportaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
22.12.13 23:51

Má hromadu času, synové si sedli jeden v 9m, druhý v 8,5m, a to byli dost motoricky šikovní. Sed je z hlediska svalstva nejnáročnější, musí být dobře zpevněné zádové svalstvo, ideálně dostatečně dlouhým lezením po čtyřech, takže bych fakt nespěchala. Někde jsem četla, že je i v pořádku, když dítě dříve chodí, než sedí, ale takové asi neznám.

Taky je otázka, co myslíš tím, že se přitahuje do sedu. Jestli je to takové to, jako by chtěl dělat leh- sed, tak to bych nepovažovala za pokus o sed (to dělal syn snad už ve 4m). Správný sed má být napřed tzv. šikmý, ke kterému se dostane při lezení, sedne si jakoby víc na jednu půlku zadečku, do strany je opřený o nataženou ruku (takto si to pamatuju vysvětlené od fyzioterapeutky, ke které jsme chodili se starším synem, opravdu to u obou synů tak fungovalo). Rozhodně do ničeho nenutit, neposazovat, nepodkládat, až to přijde, tak to přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14973
23.12.13 01:01

Dcera mi stabilne sedela az v 11m a nikdo se nad tim neznepokojoval. V 7m stala, v 7,5m lezla, nekdy okolo 10m klecela bez drzeni a pote zacala sedet s nohama dopredu, ale jako oblibeny sed to zacala pouzivat az tak v 15m, radeji klecela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
23.12.13 01:13

Nesedí a dobře dělá. Posadí se sám, až začne lézt po 4 a bude mít posílené zádové svalstvo, klidně v 9, 10, 11ti měsících.. Děti kamarádek, co seděly brzo samy, byly minimálně ve 3/4 případech děti matkami posazované, polštářemi podpírané, aby nepřepadly, do chodítek dávané apod.. a maxinálně ve 1/4 to byly děti rychlíci samy od sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.12.13 02:30

Má dost času. mě se starší posadil v 8 a kousek, mladší v 9,5.a jseou v pohodě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí