Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, prosím, nemáte tip jak na to…? ¨Skoro dvouletá cera má odmala k obědu skleničky (byly nam doporuceny kvuli alergiim v rodine), ale cca od roka se ji snazim davat nrmalni-jejimu veku primerene-jidlo, ale krom suchych testovin a sucheho knedliku (bez omacky!!) nic nechce, jen sklenicky..:-) uz nevim, co s ni..uz jsem zkousela sklenicky nedat, kdyz nejedla normalmni jidlo, ale radsi to precka bez jidla..i kdyz je jinak jedlik..odezni to s casem? Děkuji!
ahoj
mala mi jedla do dvou let JEN sklenicky!!
Nikdy nic jineho,vse ostatni odmitala.Taky radeji nejedla,nez aby si vzala to co jsem uvarila.
Odjela jsem s ni na dovcu,sklenicky jsem netahala,tam nemela na vyber a zacala jist normalni jidlo a po navratu uz jedla jen normalni jidlo.
Jéjda! Co já bych za to dala, kdyby Vojta jedl ASPOŇ skleničky! (netuším, z čeho to dítě žije
) Teď už občas něco do pusy vezme (myšleno „hlavní jídlo“, ale většinou je to s obrovskou scénou a málokdy dojí celou porci…
My meli problem s kousky a taky pomohla dovca, jak s nama musel chte nechte sedet u stolu, najednou i kousky masa pozrel (doma se tvaril, ze se zadavi)
A jake sklenicky davate, ze to mate kvuli alergiim? Moc nacek neni hypoalergennich, spis naopak ![]()
Zkousela jsi uvarit neco obdobneho, co ve sklenkach je a treba to smichat se sklenici dohromady a postupne ubirat sklenku a pridavat domaci? Preci jen sklenicka a knedlik s omackou je dost rozdil ![]()
Nám je tedy zatím 13M,ale jsme taky na skleničkách,přesně testoviny,ty jo,posledně i s trocou omáčky,jinak jsem jí dala brambory s květákem,a to jem narazila.Asi to chce holt zkoušet.
Moje dcera 20 měsíců je taky jenom na skleničkách! Nic jiného k obědu nechce. Ochutná od nás i jiné jídlo ( tak 3 lžičky) a konec. Takže pokud chci, aby snědla oběd, dávám skleničky. Zatím se nijak nestresuju. Vím, že je spousta maminek co mají s jídlem problém a jsem ráda, že jí! Ber to taky tak… Snad už do školy jí skleničky dávat nebudem ![]()
Já sem to řešila jednu dobu a u mnohem menšího tak, že jsem si vzala skleničku, podívala se, co tam je a prostě to uvařila. Viděla jsem, že je tam olej a mouka, tak jsem udělala jíšku, případně na cibulce, když byla, přidala vodu, povařila v tom tu zeleninu, maso, prostě co bylo ve složení a rozmixovala nebo pomačkala. Podle toho, jak měla ta sklenička vypadat. A jedl to normálně
Byla to vlastně taková hustší omáčka, myslím, že mu na těch domácích tehdy vadilo, že je to řídké.
A postupně bych to pomalu pozvolna přeměňovala vzhledově v normální jídlo, zkoušela nové příchutě
A dala bych jí to do skleničky, ať vidí, že to dáváš z toho ![]()
Ale jak říkám, řešila jsem to u mrňouse, ti větší už jsou mazanější a jen tak se oblafnout nedají
![]()
Tak já to dělala přesně jako Angua. Malá chtěla taky jen skleničky, vše ostatní odmítala. Takže jíška byla základ všeho. To jsem musela dělat minimálně měsíc a začala si zvykat. Ted už žádné problémy nejsou, spíš naopak, chce jít pořád a všechno… takže zase opačný boj at chvíli nejí!
dekuju vsem za reakce, uklidnily jste me, ze nejsme jedini..snad to postupem casu bude lepsi…musime to holt porad zkouset..na dovce jsme byli ted, presne jsem si rikala, ze sklenicky neberu, bude muset jist, co my..no, byla na testovinach bez niceho, rajcatech, okurkach a za tyden snedla asi 10 hranolek a 2 brambory..ale i to je uspech ![]()
jinak - cicinko - davame hipp, maji hodne hypoalerg. v rade A-pro potenc. alergiky..takhle nam to radil i nas doktor..je to casto i v bio kvalite..
čičinka píše:
My meli problem s kousky a taky pomohla dovca, jak s nama musel chte nechte sedet u stolu, najednou i kousky masa pozrel (doma se tvaril, ze se zadavi)A jake sklenicky davate, ze to mate kvuli alergiim? Moc nacek neni hypoalergennich, spis naopak
Zkousela jsi uvarit neco obdobneho, co ve sklenkach je a treba to smichat se sklenici dohromady a postupne ubirat sklenku a pridavat domaci? Preci jen sklenicka a knedlik s omackou je dost rozdil
Ahoj, já sice neměla problém se sekleničkama, ale starší dcera bya do roka plně kojená a když říkám plně, myslím plně - krom asi půlky banánu nesnědla vůbec nic. Když jsem v roce otěhotněla, odstavila jsem jí a ona jídlo odmítala, asi dva dny hladověla a pak se rozjedla. Od tý doby bez větších problémů sní všechno
Starší diskuze, která se nás momentálně týká…holky, jak to dopadlo? Kdy se vaše dítka rozjedla? Mému synovi je 1,5 roku a vyžaduje k obědu jen skleničky. Cca od roka jsem zkoušela vařit a celkem si zvykl, i když s jídlem bojujeme celý den, je to nejedlík. Jenže začaly růst stoličky a opět vyžadoval jen skleničku, jinak hladověl. Ochotně sní zeleninu, bramborové placky, občas chleba s něčím, piškoty, jogurty, občas ovoce…miluje Nutrilon.
Ahoj, mám syna a dceru a oba byli do roka jen na Hami skleničkách. Prvorozený syn jedl do dvou let prakticky jen Hami, občas ochutnal něco od nás, ale Hami miloval. Dcera začala po roce pokukovat po tom, co jí brácha a postupně vyžadovala k obědu to, co jedl on, ale do dvou let Hami na střídačku s doma vařeným také jedla. Podle mě postupně o doma vařené jídlo zájem projeví a ber pozitivum, že skleničky mají přísně kontrolované a vyvážené složení, což u surovin, ze kterých doma vaříme většinou nevíme.
Želvy, děkuju…snad mu ty sklenky k obědu výživově stačí, když už mu je tolik…on je prostě nežravec a trvá, než akceptuje nějakou novou potravinu…