Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ráda bych se s Vámi poradila, mám 16měsíční holčičku. Jí lžičkou a naprosto vše. Nedostává čokoládu a pokud dostane sušenku tak bebe, pišot, brumíka a vyjimečně oříškovou oplatku.
Denně vypije 1-1200ml ( 500-600 mleka a 600čaje)… ovoce, zeleniny má opravdu dost… i při tomto jídleníčku trpí zácpou.
Poprvé se u nás obejvila začátkem května… došlo i na dig. vybavování, klyzma, čípky atd… do ted jsme měli klid a najednou to tu je opět.
Máte prosím někdo radu, jak tomuto předcházet?
A ještě na něco bych se ráda zeptala… chodíme spát v 19-19.30hodin… budí se okolo00-1hodiny ráno, někdy i častěji a ječí… což jsem si zvykla, přes den chodí spát jen jednou, dvakrát ji nemohu donutit… pak spí třeba 3 hodiny, ale je přes den stále unavenám, polehává, dosti často na bříšku, je protivná a uječená
Ahoj my, tedy se zácpou nikdy problémy neměly. Stolici má pravidelnou, možná i tím, že pije denně kefírové mléko (bohužel jen ochucené), možná by to pomohlo i u vás… Ninuška ho má moc ráda, přešly jsme na něj, protože nechtěla žádné UM…
děkuji, zkusím ji každý den jeden dát… a opravdu kefír třeba jehodu, merunku nebo neco jako activie, dobra mama atd?
Já dávám klasický kefir, nejradši má jahodový, ale i acidofilní mléko, actimel, jogurtové nápoje… prostě jako mlíčko do lahvičky před spaním. Uvidíš, co malé bude chutnat
My jedeme na jahodovém kefíru ![]()
Ahoj,chtěla bych se zeptat,malej už 3 den nekakal,má 2 roky,jestli je to normální,nevypadá,že by ho bříško bolelo,špíš jsem z toho neklidná já
,Když měl ještě plínky,tak kadil i 3× denně,ale od té doby,co je nemá tak jednou ob den a teď už to trvá3 den,což se mi jaksi nelíbímani jogurt,co jsem mu dneska dala nepomohl.Kefír nepije,je něco pro tak malý špunty na zácpu,nějaké čípky,či kapky?Děkuji za odpověď.
Tak na zácpu je heřmánkový čaj, odvar ze švestek… pokud máš sušené švestky tak je převař do měka, rozmixuj, oslad a dej vypíš, klasické čípky, co jsou pro dospělé, klidně můžeš dát celý neboj se ¨je to jen vazelina, klidně si kup domu lactulosu malou lahev a 2× denně 3ml může… ta není návyková a zajistí ti, že bude pravidelně kakat.
Také by měla pomoct vlažná vyperlená minerálka ráno na lačno a jídlo až tak za 30 minut.
Pokud jí kaše, tak mu ji trochu víc omasti máslem. Také by mělo pomoct uvařené lněné semínko.. dej mi vědět, jak jste dopadli, držím palce