Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
takovy dolicek? - to je mistecko, kde je kostrc pridelana ke kuzi - mas to taky, akorat ze ty uz to mas schovane mezi pulkama, zatiomco miminko jeste nema zadne hyzdove svaly ani nijak extra speky.
zachycuje se v tom stolice, musi se to cistit taky.
estli je to ale fakt dira nekam hluboko, ze nevidis konec, tak to radej nejakemu dr. ukaz
Pudli, a je to možný, že to má jenom některé dítě?
Nedávno jsem přebalovala synovce, který je jen o malinko starší než náš malý a ten to nemá. ![]()
Může se jednat o píštěl-ta by se ev. uzavřela operačně,jakoby se díra zašila.Jen je důležité vědět,zda je to jen slepá píštěl,která nikam nevede,nebo to může být propojeno se střevem.Každopádně to není nic závažného.Dr. hlídá jiné věci,ale zkoumat každému dítku dopordobna jeho tělíčko,to nelze.Na to je maminka,aby upozornila na to,co se jí nezdá.Takže při další příležitosti to lékařce na obvodě ukaž a ona rozhodne co dál.
Lasičko, díky, přesně tohle mi mamka říkala, že měl někdo v příbuzenstvu. Jen jsme si nemohli vzpomenout, jak se to jmenuje.
No je mi jasný, že dr nemůže hlídat všechno, taky ho nevinním. Ono když byl malý miminko, chodili jsme častějc do poradny, měla jsem milion jiných dotazů, na tohle jsem vždycky zapomněla
Ono ho to nebolí, nic z toho nevytéká. Ale při další poradně se určo zeptám co s tím.
Ještě jednou díky ![]()
Co to je sice nevím,ale můj bratránek (skoro 3r.) to má taky:-)
prot se ptám, jestli to má konec. malinkatý důlek tam má podle mě každý, akorát každý jinak hluboký. Rafánkovi už to není tolik vidět, ale ze začátku jsem si někdy nebyla jistá, kam strkat teploměr.
Pudli, konec vidět není, není to dolíček, ale fakt spíš dírka. Od zadečku je to rozeznatelné, tam má svaly, může ho zatahovat a u téhle dírky ne.
Pokud to nehnisá,nic z toho nevytéká,tak to není nutno řešit nyní,ale výhledově.
lasička1 píše:
Pokud to nehnisá,nic z toho nevytéká,tak to není nutno řešit nyní,ale výhledově.
taky si myslim, bude to jen hlubsi varianta toho rafankovyho.
Naše malá to má taky, řešila jsem to s dr. (ta to sama taky nenašla)
Dr. říkala, že jde o píštěl
Říkala, že „to“ mám pozorovat a kdyby byla nějaká změna nebo z toho začal vytékat hnis nebo něco podobného tak to budeme řešit s chirurem - do té doby nic.
Mě to nedalo
a tak jsem s malou šla na chirdu sama, tam mi dr. vysvětlil o co jde a prý je to v pohodě a nic se s tím dělat nebude, kdyby byl nějký problém tak se máme přijít ukázat a domluvíme se co s tím dál.
Díky za rady ![]()
Zatím to tedy řešit nebudu, má to bez nějaké reakce, nehnisá to.
Na další priorix jdeme v půlce září, tak se poradím s naším doktorem ![]()
Tak jsme se dnes vrátili od dr, ten malého prohlédl s tím, že nám napsal doporučení do fakultní nemocnice na dětskou chirurgii - budou mu dělat sono a rentgen. Prý ve většině případů se jedná o kosmetickou vadu, ale někdy ten otvor může dělat problémy a pak by se to muselo řešit nějakou malou operací.
Dobrý den madi, měla bych na Vás soukromý dotaz ohledně té dírky nad zadečkem u malého prcka?Mohla by jste mi prosím napsat na ***@centrum.cz? moc děkuji Erika
Syn 15m má na zadečku asi 1 cm nad řitním otvorem ještě jeden, malý, bez svalů.
Má to už od narození, nijak jsem se nad tím nepozastavovala, věřila jsem pediatrovi, že by případnou potíž objevil.
Nedávno mě to začalo hlodat, nepamatuju se, že by se mu tam někdy doktor při prohlídce díval a měl šanci to objevit
Zkoušela jsem googlit, co by to asi mohlo být, ale jelikož netuším, jak se tomuto problému říká, nic jsem neobjevila
Netušíte někdo, co by to mohlo být? Případné zkušenosti? Slyšela jsem z různých zdrojů, že by se to snad mělo odstranit operativně, ale u dospělých. Jak je to u dětí?