Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mně ho nepije už na 8. měsících a vím, že zdaleka nejsem sama…
Nahradit jinými mléčnými výrobky nebo zkusit kefír, možná i normální plnotučné mléko by se od roka dalo.
Ahoj, my jsme měli podobný problém jen o malino později, v 15 měsících. Mně se přestalo po viroze a dalších zdravotních komplikacích dělat mlíko a můj gynekolog už nechtěl abych se znovu rozkojila tudíž jsem koupila krabici mléka a malá nechtěla. Postupně jsem zkusila asi 6 značek a nic. Nakonec jsem zkusila dát mléko z automatu (pochopitelně převařené), princezna vytáhla naráz 300 ml a od té doby jiné nepije. Ještě jí šmakuje buď selské nebo bio od Olmy, ale jinak nic.
Moje dětská mudra říkala, že od roku už je to v pohodě pokud není v rodině žádná alergie.
My to už skoro měsíc taky řešíme
mlíčko mám jen v noci a malá ze sunaru blinká, Nutrilon, Bebu, Hipp odmítá
Dr řekla ať ji dávám aktiviu, ale to taky nechce dokud jí do toho nepřímíchám trochu banánu. Malé je 5 měsíců a pár dní
Také máme podobný problém, ale malá má 10měsíců, ráno si mlíčko vypije 210ml, ale večer už si jen tak cucne.Tak jsem jí ho zkoušela dávat přes den místo svačinky, ale také ho nechce. Vím, že by měla vypít tak 500-600ml jak to nahradit u 10měsíčního dítěte?
Ahoj, mě v tuhle dobu taky malej přestal pít mléko. Do té doby pil hodně. Asi v 18 měsících se zkusil napít klasického mléka s kakaem a začalo mu zase chutnat. Takže teď do umělého mlíčka nasypeme trochu kakaa a pije.
Dej tomu čas, zkus mléčné výrobky, jogurtové mléko atd.
Ahoj maminky, prosím o radu dcera má 3 měsíce a dnes už druhý den odmítá pít mateřské mléko vždy když vidí, že se bude jíst tak se rozbrečí (záchvatově) ani se nepřisaje vvplače se a usne až když se vzbudí tak si vezme, ale jen málo
.V noci pije bez problému. Kojím v leže nebo v sedě s kojícím polštářem. Budu vám vděčná za každou radu