Mám jen já mrzuté dítě?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3627
7.7.10 08:17

mám jen já mrzuté dítě?

Malému je už téměř 8měs., od narození je mrzutý, teď se to ale celkem vyostřuje a zdá se mi už, že pláče pořád, kňourá jakoby byl nespokojený úplně se vším. Už si nevíme rady, všichni co nás znají se diví, když je malý chvilku v klidu, protože jinak pořád kňourá a vymrčuje. Snažím se mu být na blízku, mazlím se s ním téměř pořád, když ho nechovám, tak ho aspoň hladím, aby měl pocit, že jsem u něj a nemusí se bát. Potřebuje stále dudlík i během dne.
Už to ale začíná být neúnosné. každý mi říká, to jsou zuby…ale od narození? :nevim: :lol: Nikdy sám nepřestane plakat, vždycky ho musím utišit, ale v poslední době se mi už zdá, že to vytlačuje.
V mém okolí mají všichni tak hodné a spokojené děti. Co dělám špatně? S manželem se nehádáme, jsme klidná domácnost, malému se věnuji jak to jen nejvíc jde a vrací se mi to takhle :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
7.7.10 08:27

náš malý byl taky umrčánek a někdy je i teď,ale dá se mu to aspoň trochu vymluvit…a není na tobě třeba příliš závislý ???? třeba si tě tím mrčením vynucuje, i tvou pozornost,a co tak něčím zabavit aspoň na chvilku,dát kolem něj hračky,???? docela tě chápu že je to únavné,…poslouchat jen pláč a mrčení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 08:34

Vždycky si chviličku hraje, ale pak začne pomrčávat, tak si s ním hraju a po chviličce zase mrčení :-) Snažím se s ním hodně chodit ven, mezi lidi, navštěvujeme kamarádku, ta má stejně starou holčičku. Vím, že teď má separační úzkost, ale přece by neměl plakat, když je vedle mě a třeba ho hladím, nepláče prakticky jen u mě v náručí, ale tak to nejde pořád… Manžel je často na cestách, tak je opravdu často jen se mnou…Nereaguji hned na každé kňournutí, takže myslím, že není rozmazlený. Řeším to tu na emiminu už pokolikáté, připadám si už jako by všichni byly spokojení a měli hodné a veselé děti, jen my jsme výkvět přírody :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
7.7.10 08:44

No, známe :roll: :lol: Syn mi tohle taky dělal. Buď nosit nebo nespokojenost, řev, mrčení. Sám si nehrál. Nic nevydržel pozorovat. Prostě připadal mi takový věčně znuděný. Zní to divně, ale jako by ho prostě nebavilo být mimino :think: Radu fakt nemám, ale aspoň tě uklidním, že z toho opravdu vyrostě a bude z něho určitě fajn kluk :wink: Já jsem na syna jelikož byl uřvánek od porodnice pořád mluvila a on taky začal hodně brzy a hezky mluvit. Prostě jsem si sním pokecala dřív než maminky ostatních dětí. Tak takhle mi vynahradil to krušné miminkovské období. Však on ti to taky vynahradí. Jo a sám si začal hrát až kolem tří let až s příchodem mladší sestry.
Dcera teda byla něco podobného a sama s hračkama si zatím taky nehraje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 08:47

Pořád si říkám, co dělám špatně, napadá mě i, že mu něco je, že to přece není normální :cry: Asi mi to leze na mozek :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
7.7.10 08:58

Hmm taky mě to napadalo. Když byl malinký a později i dcera tak jsem s nima kvůli tomu byla u dr. prohlída, vyšetřila moč a já nevím co ještě a nic. No já jsem prý taky byla taková tak u nás se to asi dědí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 09:01

Ajaa: dnes jdeme na preventivku, zmínila bych se o tom, ale příjde mi to hloupé, říct, že pořád pláče a je pořád nespokojený, protože u doktorky je paradoxně vždy hodný :nevim: Vypadala bych, že si vymýšlím a nebo jsem hysterická, co jsi tenkrát řekla doktorce Ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1673
7.7.10 09:03

ewule tak my máme doma obdobnej případ.Do šesti měsíců jsem pořád poslouchala pláč a kňourání.Nikde sama nevydržela.Pořád chtěla být u mě.Když jsem si potřebovala uvařit,tak jsem ji musela dát do lehátka blízko mě.A pořád na ni mluvit.Teď už je to dva měsíce lepší.Dám ju na zem a vydrží si hrát sama aspon chvilku.Dokonce jsme měli i pár dnů téměř bez pláče.Taky si pořád říkám,co dělám špatně.Ale nejspíš nic.Prostě taková je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.7.10 09:10

Ewule, vydrž, odezní to samo a pak si bude umět i pohrát sám, neboj.
Taky jsme to přečkali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 09:11

Marečkovi pohužel nestačí, když se má na mě jen koukat a já na něj dělám oblyčeje, zpívám mu, tancuju :dance: . Je prostě nespokojený se vším, jsou i světlé chvilky, ale je to prostě mrrrrča. A co ho nejvíc vytáčí je, když mu chystám jídlo, spustí tak, jako kdyby nejedl 2 dny :-) a i kdybych mu toho dala 3 tuny, tak vždy když dojí, tak spustí řev znovu, utiším ho jen dudlíkem :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9265
7.7.10 09:14

Taky máme doma dosti nespokojené dítko. V poslední době se to ale lepší, takže asi nezbývá nic jiného, než to vydržet :-) .
S tím jídlem to máme taky tak. Jak začnu chystat jídlo, visí mi na noze a řve. Ale to jsem teď vyřešila tak, že si ji dám na záda do nosítka a pak začnu teprve chystat. A je klid. Vykládám jí, co bude mít dobrýho a je spokojená :-) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
7.7.10 09:38
angela155 píše:
Tak jak vidím, nejsme v tom sama. Taky mám něco podobného. Malému je teda zatím jen 7 týdnů, ale když nespí a to naspí přes den opravdu málo tak řve a řve. Ani v kočárku není spokojený při procházce. A to ho bříško nebolí. Prostě řve. Třeba i celý odpoledne a z toho už jsem opravdu na prášky. Jelikož mám starší dceru a musím se věnovat i jí, tak ho prostě zavřu do vedlejšího pokoje. No, říkám si kdy to přejde, ale jak čtu tak asi za hodně dlouho. Jestli to teda psychicky vydržím :zed:

Angelo, nemám ještě starší dítko, kterému bych se měla věnovat, ale to vyřvávání 7-týdenního miminka není moc fajň.
Pokud jsi z toho ve stresu, tak bych řekla, že se i to jeho řvaní bude stupňovat, bohužel děti takové stavy vycítí.
Chtělo by to hodit se do klidu, k jeho pláči přistupovat spíš s úsměvem a né s pocitem, že ten malý křikloun už zase ječí (osobní zkušenost :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 09:41

Angela155: tak u malého miminka to chápu (ovšem až teď, když byl Mareček menší, tak jsem to nechápala :andel: ). ale když už je to moje dítko tak velký! Asi ne ještě dost velký :lol: Je to ale na palici v obou případech, jen si pořád říkám, že asi nejsem předurčena k tomu, abych měla více dětí, že na to nemám asi nervy. Jak je možný, že všichni okolo mě to zvládají s úsměvem a říkají, že jim dítě pláče jen když chce jíst nebo spát a když už pláče, tak si z roho nic nedělají :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
7.7.10 09:53

Já měla ukňourané dítě do půl roku než se začala sama otáčet a víc pohybovat pak se to hodně zlepšilo.

Nevím jestli to tím může být ale možná si tím jen vynucuje tvojí pozornost. Děti jsou vyčůraný a ať mi nikdo netrvdí že ne. :mrgreen: Takže pokud je ukňouraný i v tvé blízkosti tak bych to zkusila vydržet nabízela hračky a chvilku ho nechala. Určitě bych pořád nechovala a nehladila. Už není úplně malinkatý. Ale je to jen můj názor a styl výchovy - někdo preferuje chování a chování až to přejde samo. Ale je otázka kdy to přejde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
7.7.10 09:59

Panuška: to taky zkouším a zatím se nesetkávám s výsledkem. Chtěla bych, aby si byl jistý tím, že jsem mu nablízku, ale zároveň, že to neznamená, že musí být pořád se mnou. Nabídnu hračku, začnu zpívat, pohladím a pokud nic nepomůže, tak přiznávám, že ho nechám chvilku plakat, po chvilce celou akci zopakuji :lol: a to už vytáčí brek do maximálních vytáček, leží na břiše a hroutí se jak plačka na hrobě :lol: Nakonec to nevydržím a pochovám ho, moje chyba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí