O čem děti sní?

13794
6.7.10 22:49

O čem děti sní ?

Ahooj holky,
tak mě napadlo, že založim tuto diskuzi. Už dýl pozoruji, že se malému zdají různé sny, když mluví ze spaní, sedá si, pobrekává a nebo se směje na hlas. Zrovna včera povídal ze spaní „boty, sundat, nechceš, boty“ a u toho pofnukával, potom furt volal „mami, maminko“ ale tak hrozně smutně. Kolikrát mi přijde, že má noční můry. O čem se dětem může zdát ? Dají se ovlivnit nějak ty noční můry ? Myslíte, že se dají dětské sny ovlivnit ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
6.7.10 22:56

Podle mě se mu přehrávají různé zážitky a situace, které si za den prožije, něco co mu utkví, zaujme ho…

Moje mamka vždycky říká, že když se malá miminka ze spaní usmívají, tak se jim zdá o obrovském prsu plném mléka :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
6.7.10 22:58
Moje mamka vždycky říká, že když se malá miminka ze spaní usmívají, tak se jim zdá o obrovském prsu plném mléka :lol: :lol: :lol:

Tak to je dobrýýýýý :lol: :lol: :lol: Mě zase spousty lidí říkalo, že když se novorozenata usmívají ze spaní, tak se jim o andílkách zdá a když koukají a usmějou se, že je vidí .. :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.10 23:02

mě pobavilo, když mi vykládala mamka, že když mi bylo cca 5 a bráchovi 4 roky, tak brácha ze spaní pronesl - já už jdu a já mu prý odpověděla, počkej na mě - já jdu taky. Tak to nechápu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
6.7.10 23:08

Minulý týden jsme byly u mojí mamky a maldší dcera děsně nechtěla domů. No a v noci pak křičela ze spaní „neci domů, ci tady být“, tak jsem usoudila, že se jí promítají zážitky danýho dne

• Citovat
  • Upravit
13794
6.7.10 23:16

karolínka Noo tak to je opravdu divné … Jak nějaká telepatie :think:

jjelena asi na tom něco bude, protože jak malý mluvil o těch botách, tak ten den si je furt sundaval a chtěl chodit bosa a já mu je furt nandavala a říkal mi tak nějak to samé co z toho spaní …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
6.7.10 23:23
karolínka.sofinka píše:
mě pobavilo, když mi vykládala mamka, že když mi bylo cca 5 a bráchovi 4 roky, tak brácha ze spaní pronesl - já už jdu a já mu prý odpověděla, počkej na mě - já jdu taky. Tak to nechápu :think:

Asi jste byli propojení :mrgreen: A nebo jsi o prostě ze spaní podvědomě slyšela a promítlo se ti to do snu. Mně se kolikrát zdály věci, abych si zdůvodnila ten otravný drnčivý zvuk (budík) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
6.7.10 23:26
Angua píše:
karolínka.sofinka píše:
mě pobavilo, když mi vykládala mamka, že když mi bylo cca 5 a bráchovi 4 roky, tak brácha ze spaní pronesl - já už jdu a já mu prý odpověděla, počkej na mě - já jdu taky. Tak to nechápu :think:
Asi jste byli propojení :mrgreen: A nebo jsi o prostě ze spaní podvědomě slyšela a promítlo se ti to do snu. Mně se kolikrát zdály věci, abych si zdůvodnila ten otravný drnčivý zvuk (budík) :lol: :lol: :lol:

hehe, tak to znám i já … :lol: :lol: :lol: :lol:
občas se mi to stává i když malý v noci pláče. Že ve snu slyšim pláč jeho, ale spojený s tim snem a když se proberu po chvilince, tak vážně pláče …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.7.10 23:27
Angua píše:
karolínka.sofinka píše:
Asi jste byli propojení :mrgreen: A nebo jsi o prostě ze spaní podvědomě slyšela a promítlo se ti to do snu. Mně se kolikrát zdály věci, abych si zdůvodnila ten otravný drnčivý zvuk (budík) :lol: :lol: :lol:

taky možné :mrgreen: jo budík, fuuuuj, taky jsem si ho kolikrát zařadila do snu a pak zaspala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27267
7.7.10 00:01

Jo to by mě taky zajímalo, zrovna včera v noci Vítek ze spaní docela dost pobrekával.
Jinak jsem někde četla, že mimčům se třeba zdá o porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.7.10 00:23

kdo ví jaký je to pocit porod zevnitř :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
7.7.10 05:43

sny jsou hrozne dulezite, a ted nemyslim jejich vyklad, ale jejich pritomnost ve spanku.
Myslim, ze se sny u deti je to jako u nas, jsou ovlivneny zazitky, predstavami, obavami…
Nejvetsi nocni mura Sary byla kolem druheho roku, dostala DVD se zviratky ze ZOO, jsou tam i zirafy, ktere jedi detem z rukou a ona pak v noci hrozne plakala… „kousla me zirafa“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.7.10 07:15

V květnovém National Geographic je spánek jako hlavní téma. Zatím mám přečtený jen kousek (u čtení v posteli záhy usínám i když jsou dračice už pět dní u babi), ale co vím, tak kojenci v porovnání s námi mají stráví většinu času v REM fázi spánku (mozek funguje, třídí a zpracovává, svaly jsou inaktivní, zdají se sny…), u batolat se tato doba výrazně zkrátí. A nejvíce strašidelných snů se zdá předškolákům.
Doporučuju si vyhledat a prostudovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
7.7.10 09:43

bara a kde to mohu vyhledat ????

llentilkaaa o porodu ???? nooo tak já si to nepamatuji,tak ani nevim jaký ten sen může mít průběh :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
7.7.10 10:47
marcelka88 píše:
bara a kde to mohu vyhledat ????
Článek se jmenuje Tajemství spánku, viz. http://www.national-geographic.cz/…n-2010-4872/
vyšel v letošním květnovém čísle NG Česko. Pokud vím, tak je k mání ve většině městských knihoven např..
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí