Nechce se koupat

Anonymní
10.7.10 22:12

Nechce se koupat

Ahoj chci se zeptat jestli mám jenom já tak bojácné dítě nebo se najde ještě nějaké.V bazénku se koupe docela v pohodě a ráda,ale nesmí jí někdo stříknout vodu na obličej to je hned strašně zle.Takže když je unás bratránek,který vodu strašně miluje a vydržel by se v ní válet hodiny,moje malá tam buď nejde nebo si dává pozor aby na ní moc nenastříkal.Taky hrozně bojujeme s mytím vlasů ona se bojí lehnout do vody,takže na ní musím stříkat sprchou nebo jí polévat kelímkem,buď v sedě nebo ve stoje.To je řevu,že kdyby jsme bydleli někde v paneláku tak snad na mě někoho pošlou.Teď jsou ty velká vedra,tak jsem sní šla k rybníku,že se tam bude cákat.Ani když jsem jí držela za ruku, tak jsem jí do vody nemohla dostat.A to jsme přitom chodily od jejích 7měsícvů na plavání miminek.To jí vůbec nevadilo to bylo v pohodě ,ikdyž jsme se potápěly.Chodily jsme tam asi rok,poté jme to na pár měsíců musely ukončit,protože malá měla zánět ledvin.Pak už jsme se na plavání nevrátily protože se jí zánět ještě jednou vrátil a stejně by to asi potom nemělo cenu,protože to co jsme tam dělaly tak jsme do tý doby zapoměly.Ale nikdy se jí nestalo nic proč by se měla bát vody.Malý od bráchy plavat nikam nechodil a jak jsem už psala vodu strašně miluje. :kytka: :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12959
10.7.10 22:28

Tak jsme na tom stejně..Malej ještě lonil byl ve vodě strašně rád,nejradši by nevylezl..A teď vůbec nechce,ani do bazénku,taky mu vadí voda na obličeji ,takže mytí vlásků je u nás taky horor :-? Nechápu ten zvrat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
192
10.7.10 22:32

Ja myslim,ze kazde ditko je proste jine a take zalezi na urcite dobe.Moji kamaradky syn treba jeden rok miloval houpani na houpacce a druhy rok uz ho tam nedostane,protoze se boji.Muj syn teda vodu miluje,ale taky si rikam,ze to nemusi byt naporad.Hlavne bych ditko do vody nenutila,to by ho to asi naopak odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
87
11.7.10 02:41

Taky mám něco takového doma. S holkou (nyní 6) jsme chodily od 6 měsíců do roka na plavání miminek, vodu měla ráda. Pak jsme přestaly (zdravotní důvody), koupání ve vaně bylo OK. Kolem druhýho roku najednou jí začala vadit voda na obličeji, taky byl horor umýt vlasy. Pomohlo postupné mytí kelímkem, sprchou, vždy mít hned po ruce ručník na utření kapiček vody na obličeji. Do velkého bazénu jsme nechodily, měla jenom na terase bazének cca 2*1m, tam blbla, ale taky si hlídala obličej. Vydrželo jí to asi tak dodnes. Bazén už tedy máme větší (3,05 * výška 0,76), tam už je schopná se i ponořit, ale když bych jí při mytí hlavy náhodou nalila vodu na obličej, tak mi ječením zboří chalupu na hlavu. Takže vydržet, časem to přejde. Jo a byla i ve velkém bazénu a plave i pod vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
11.7.10 08:02

Emca chodila na plavani asi do roka - nejdriv v pohode, ale nakonec celou hodinu probrecela, i kdyz jsem ji nepotapela, tak jsme prestaly. Ve dvou a pul u more si smocila jen kotniky. Hlavu si nechce absolutne myt, takze mejeme vyjimecne - ano ano v panelaku a s silenym revem… :roll: Ted uz to vypada, ze vode zacina prichazet na chut. Byli jsme v Tropical Islands, kde jsem ji chtela nenasilne s vodou „seznamovat“, chvilku si jen cakala nozicky a pak tam uz v hloubce plavala s tatkou v kruhu a nechtela vylezt, ted dokonce vydrzela i v ledovym bazenu, i kdyz se cela klepala, tak nechtela ven.
Tak jen porad ta voda na hlave - nesmi ji nikdo caknout na oblicej, to je vriskot hroznej :cry:
Tak snad to u vas bude taky brzo v pohode :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
11.7.10 09:28

taky jsme měly takový problé.Hlavně cákání do obličeje.S umýváním vlásků-horor.Když jsme jí polévaly vlásky,tak řvala,že jí to teče do očí.Velice opatrně a s trpělivostí jsme jí skoušely pokládat zádíčkama do vany a splachovaly vlásky vodou.Klidně i na 3krát nebo 4krát dokud v nás nedostala důvěru,že jí držíme hlavu ze spodu za týl,aby se neponořila i když tam má vody tolik,že by si mohla lehnout.Tu ruku tam vyžaduje pořád,ale je to už bez řevu.Asi před měsícem jí začalo hrozně vadit,když jí vtekla voda do uší.Vyřešily jsme to tak,že jsme jí řekly že to nevadí a dá se vytřepat.Navrhly jsme jí,ať to dělá jako náš pes a teď třese hlavou i když nemusí,protože se jí to líbí.S koupáním v bazénku s ostatními jí zatím také vadí,ale pokud jsou děti v klidu a přelévají si jen vodu z nádoby do nádoby,tak je také v klidu.Jakmile se začne cákat tak bere nohy na ramena,ale věřím,že se to časem poddá taky.Budeme si navzájem držet pěsti a věřit,že se to časem poddá.Určitě to chce trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
11.7.10 10:04

chce to trpělivost a klid a bazének s bratránkem,pokud jí vadí jeho přítomnost,pořídit druhý malinký a dát ho vedle,my tak napouštíme dva (Dominik je taky samotářský typ) a taky třeba malý ručník mít po ruce nebo tričko,kus hadru a když má vodu v očičkách hned podat at se osuší,malému to taky hodně pomohlo a vodu v očích rád nemá.taky zkusit šampon jestli neštípe,byť se do očka dostane jedna kapička,mohlo to pálet a to byl třeba ten spouštěč :wink: držím palečky ať se malá zklidní a neboj zas to bude v pohodě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
11.7.10 11:44

Měli jsme to taky tak. Ale trvalo to jen ty první „letní dny“ co byli ty 30 stup.horka, teďka už se to zlomilo samo a i rukávky do bazénu si nechá navlíknout a plave jako velký kluk.

S mytím vlasů je u nás taky problém a to bydlíme v „paneláku“ :-) :-)
Jinak než ve stoje, v sedě nemejem, vanu nemáme a do sprchové vaničky už se nevejde na „ležato“, ale se mnou mu to tak nevadí, tátovi většinou ukápne šampon i do očí a to je pak zle ( i když máme Johsona - už ani slzu)

Vydrž, časem jí to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vítězslav
22.1.13 19:45

mytí hlavy

Tak u nás je to tak, že máma na to nemá trpělivost ani nervy.
Musím s dcerou mýt vlasy já. A to je pak v pohodě. největší problém je zaklonění hlavy nebo lehnutí si na záda a položení hlavy do vody. Mám ve vaně tolik vody, abych se nedostal voda do oušek. Nebo si dát podložku pod hlavičku. Pak trpělivě nanést šampon a jako v kosmetickém salonu mýt hlavu třeba v sedě se záklonem aby se nemusel přelévat obličej a když pak řeknu na závěr aby si zakryla oči, že přelijeme ten šampon na předu, tak tu chvilku to vydrží a je to bez křiku a často i s úsměvem. Myslím že je to o trpělivosti a citlivém přístupu. Raději déle a bez křiku. Ale to asi u některých dětí také neplatí

• Citovat
  • Upravit
644
26.5.13 19:13

Ahoj, prosím o radu jak batoleti 9. měsíčnímu zpříjemnit koupání. Máme sprchový prosklený sprchový kout samozřejmě s vaničkou. Při koupání synovi napustím vanu, dám pěnu, hračky a šoupnu ho tam. Ale absolutně se nechce koupat, řve jako o život sápe se na mne a chce ven. Ve vaně stojí opřený o hranu vany a kouká ven, ale jakmile ho do vody posadím může se zbláznit. Vykoupat se ale musí a když mu myju hlavičku tak to nejde neb jak stojí teče mi to vše z vany :( nevím jak mu koupání zpříjemnit aby se nebál a koupání nebyla naše každodenní noční můra. Poraďte prosím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.5.13 19:37

Pokud nepomuzou nove hracky, tak proste to chce vydrzet a rychle omejt - rychle osprchovat a vydrzet rev, nemejt kazdej den, pokud se nepopeli kazdej den v pisku napr. a cekat az se mu to bude libit.

vanu asi tda nemate? My meli s dcerou obdobi, kdy bylo koupani adrenalin a za chvilku to preslo a pak se zase vratilo. jeden cas ve vode jen stala a proste se nenechala posadit.

myti hlavy je adrenalin vzdycky, vekem je to kolikrat i horsi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.5.13 20:01

@MSM20 my už to řešíme 6 měsíců. Od 12 do 18 měsíců u koupání řve. Když byl malinký, tak se nám to taky stalo. Pomohlo nám změnit místo koupání, protože se ve vaně od sprcháče bál, tak koupeme v lavoru na prádlo, kde je tip ťop, ale je spokojenější. Někdy koupeme v kuchyni, někdy v koupelně, někdy v hale. Pak je koupání lepší.

• Citovat
  • Upravit
1011
26.5.13 20:05

U nás pomohl čas. Dcera taky jednu dobu hrozně řvala a nechtěla se cachtat, teď ji někdy nemůžeme dostat z vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
26.5.13 20:06

@fatin jak dlouho to trvalo?

• Citovat
  • Upravit
11117
26.5.13 20:06

@MSM20
zkousela sis tam vlezt s nim?