Co s nočníkem?

Anonymní
16.7.10 07:47

co s nočníkem?

Ahoj zkušené maminky, chci poprosit o radu, jak dostat chlapečka na nočník. Když se vzčurá, či vykaká, tak řekne co provedl, ale nikdy před tím. Než měl 2,tak si na boba řekl a šel na nočník, ale teď už je mu to jedno. Sedá si tam sám, ale spíše to má jen jako hračku. dcera neměla plenku už od roka, ale synáček si dává na čas.
Nemůže mi někdo prosím poradit, jako na něj zvolit taktiku? :roll:
Díky za rady Gábina

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
425
16.7.10 09:10

ahoj ..já zvolila taktiku šoku…dcera taky dlouho nebyla schopna chodit na nočník a pořád čůrala jenom do plenek,. Tak jednoho dne jsme ji plenky nedali..sice odnesli to koberce .Museli jsme je čistit ale po pár dnech se jí přestali líbit mokré punčocháčky (pro pohoršené maminky- pro upřesnění hned jsme ji převlékala). To byl zlomový bod. Ono se jí totiž nelíbilo jak jí to teklo po nožičkách :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
16.7.10 09:19

Mně přijde, že kluci jsou na to línější. My jsme taky rázně sebrali plínky a nechávali ho buď si říct, nebo se počůrat, ale myslím,že to efekt nemělo. Dál se půčůrával, my dál říkali nechce se ti, pojď, půjdeme na nočník, někdy to vyšlo, někdy ne.A prostě jednoho dne si začal říkat sám. Zničeho nic, krátve po 2. narozeninách. Až k tomu dozraje, a jednou to určitě přijde, začne chodit i ten váš chlapeček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xzuzkax
16.7.10 10:13

Myslím že bys neměla srovnávat to že dcera chodila na nočník od roku a syn nechce…Každé dítě je jiné, úplně ve všem. Moje dcera začala být bez plínek až před třetím rokem, syn bude mít v listopadu dva a zatím si řekne až když má něco v plínce. Venku (když je teplo) ho nechávám bez pleny a ptám se ho jestli nechce čůrat. Jak už tady psala KUKLICI, až do toho dozraje, tak to přijde. Nemám strach že by chodil s plinkama až do dospělosti :lol:

• Citovat
  • Upravit
1226
16.7.10 13:11

Taky mi to začíná už vrtat hlavou - nebo do toho spíš čím dál víc vrtá okolí :cert: Zkoušeli jsem to, co psali kuklici - nechat bez plíny, posadit na nočník - někdy to vyšlo, někdy ne. Spíš to teda nevyšlo, on na nočník nechce a brání se, jak může. A když se počurá do kalhotek, tak akorát nahlásí „mami, pševlict - počual“ a hotovo… Tak doufám, že do nočníkování dozraje co nejdřív :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí