Otresny spanek dvouleteho

Norae
18.3.22 07:10

Otresny spanek dvouleteho

Dobre rano, jdu si sem pro radu ohledne neceho, co jiste resi spousta rodicu - naprosto otresny spanek meho syna. Ma dva roky a 3 mesice a misto toho, aby se spanek lepsil, je to horsi a horsi. Chodi spat v 7, usina sam, do pulnoci spi jakz takz a pal se budi co hodinu s desnym rvani. Jako miminko spal celkem ok, v porovnani se starsim uplne uzasne, ale asi od roka se to horsi. Blbe je, ze se budi porad i na UM, zkousela jsem vodu, to si jen lokne, treba i usne, ale za pul hodky zase rev. Po tom UM usne aspon na 3 hodky… Zhruba ve dvou letech mi prestal spat odpoledne, neusnul, pak se naucil vylezat z postylky, takze ani neodpocival, ale rikala jsem si, treba bude spat lip v noci. Vubec. Bylo to stejne. Ted uz zase odpoledne spi, tak aspon neni do vecera tak protivny. A ted, jak zacalo byt rano svetlo, se i zacal hodne brzo rano budit, dneska v 5:30 :zed: Spi s nami v loznici v postylce, do pokoje ke starsimu brachovi ho dat nemuzu, bo by ho budil a musi byt vyspany do skoly. Spolecne spani taky nepomaha, to se budi taky a krome toho si chce v noci se mnou jeste hrat, ve sve postylce aspon po case zas usne. Manzel kolikrat raci taky spi v obyvaku… :nevim:
Obcas mi pomuze mamka, maleho si vezme k sobe treba na vikend, mam sanci se trochu vyspat, je fakt zlata, ale to neni dlouhodobe reseni… No, co vam budu rikat, jsem uz na prasky, fakt zoufala, unavena, boli me vecne hlava, jsem imrvene na*rana… Jsem uz aji premyslela, jesli mu nedavat na noc treba fenistil kapky nebo neco :zed: kolikrat si rikam, ze zkusim odbourat v noci to UM, treba by to pomohlo, jenze bydlime v panelaku kde jde vsechno slyset a fakt mam strach, ze na mne ve tri rano nekdo prileti… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
18.3.22 07:20

Odbourala bych UM. Nedala bych a hotové. My rušili u dcery před druhým rokem UM. Ona ho pila kolem 4-5 hodiny ranní. Prostě jsme se rozhodli a nedali. První noc blbé… brečela, kňourala, vrtěla se od těch 4 hodin… druhá noc podobná… třetí už mnohem lepší a pak se prostě přestala budit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
18.3.22 07:27

@Veru1987 no ja si rikam, ze to asi budu proste muset udelat na tvrdo. Zkousela jsem i podle rady davat postupe toho mleka v noci mene, ale to nemelo zadny efekt, stejne mu voda nestacila. A nezacala se ti pak treba po case budit zase?

• Citovat
  • Upravit
7674
18.3.22 07:37
@Norae píše:
@Veru1987 no ja si rikam, ze to asi budu proste muset udelat na tvrdo. Zkousela jsem i podle rady davat postupe toho mleka v noci mene, ale to nemelo zadny efekt, stejne mu voda nestacila. A nezacala se ti pak treba po case budit zase?

Nezačala. Od té doby spí hezký. Ona i tak spala krásně. Ona se na to jedno mléko kolem 4-5 budila vlastně od narození. Jinak spala 7-8hodin v kuse. Ale pak sjem si s mužem říkali že už je prostě velká abych dělala dvouleté v noci mléko. A natvrdo jsem nedala. Ani tu vodu, jen jsem si ji vzala k sobě do postele…hladila, tulila k sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 07:44

Taky bych zrušila UM, už jen kvůli zoubkům. A zkusila bych ho do pokojíčku přesunout, zkuste to třeba dnes nebo zítra, kdy starší nevstává do školy. Třeba tam bude spát klidněji. Držím palce, taky jsem měla nespavce. První noc jen s jedním probuzením jsem zažila až někdy dlouho po 3. roce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Norae
18.3.22 07:44

@Veru1987 chm, tak to je zas trochu jine no, muj se proste budi casto a spolecne spani je kontraproduktivni, protoze to se probudi uplne a chce si hrat… :zed:

• Citovat
  • Upravit
7674
18.3.22 08:01
@Norae píše:
@Veru1987 chm, tak to je zas trochu jine no, muj se proste budi casto a spolecne spani je kontraproduktivni, protoze to se probudi uplne a chce si hrat… :zed:

to už musíte vědět vy jak to bude pro něj nejlepší. Já si dceru brala k sobě v ty 4 hodiny. Ale prostě bych nedala UM. Už je fakt velký abys vstávala s mlíkem k němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6039
18.3.22 08:14

Taky se přikláním k odebrání mléka. Já synovi po posledním vyčištění zubů od dvou let dávala jen teplou vodu. A na rozdíl od svých sourozenců (kteří to mléko pili dlouho i v noci) neměl ještě žádný kaz.

Mmch to vřískání v noci mají moje děti taky. A synkovi už budou v červnu 3 a naštěstí se budí méně a méně. Třeba jen 3 krát. Ale byly doby, kdy co 2 hodiny brečel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
18.3.22 08:22

Zažívala jsem s dcerou něco podobného. Pomohlo sebrat um a dát jen vodu. Tři dny řev, pak buzení na hledání vody v láhvi v postýlce, ale celkově se to o dost zlepšilo. Pokud se ti ráno budí takhle brzo a vadí ti to, určitě bych ho nedala spát v sedm, ale snažila se to protáhnout klidně na půl devátou. Jinak tě nepotěším, ale jako zombie jsem přestala vypadat v dceřiných čtyřech a půl až pěti letech, kdy před šestou vstáváme obvykle jen o víkendu. Ze záhadných důvodů se budí o víkendu dřív, v týdnu spí do půl sedmé a vstává na budíka. Spí konečně deset hodin, děti mají spát jedenáct, ale jsem za to moc ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
18.3.22 08:25
@Norae píše:
Dobre rano, jdu si sem pro radu ohledne neceho, co jiste resi spousta rodicu - naprosto otresny spanek meho syna. Ma dva roky a 3 mesice a misto toho, aby se spanek lepsil, je to horsi a horsi. Chodi spat v 7, usina sam, do pulnoci spi jakz takz a pal se budi co hodinu s desnym rvani. Jako miminko spal celkem ok, v porovnani se starsim uplne uzasne, ale asi od roka se to horsi. Blbe je, ze se budi porad i na UM, zkousela jsem vodu, to si jen lokne, treba i usne, ale za pul hodky zase rev. Po tom UM usne aspon na 3 hodky… Zhruba ve dvou letech mi prestal spat odpoledne, neusnul, pak se naucil vylezat z postylky, takze ani neodpocival, ale rikala jsem si, treba bude spat lip v noci. Vubec. Bylo to stejne. Ted uz zase odpoledne spi, tak aspon neni do vecera tak protivny. A ted, jak zacalo byt rano svetlo, se i zacal hodne brzo rano budit, dneska v 5:30 :zed: Spi s nami v loznici v postylce, do pokoje ke starsimu brachovi ho dat nemuzu, bo by ho budil a musi byt vyspany do skoly. Spolecne spani taky nepomaha, to se budi taky a krome toho si chce v noci se mnou jeste hrat, ve sve postylce aspon po case zas usne. Manzel kolikrat raci taky spi v obyvaku… :nevim:
Obcas mi pomuze mamka, maleho si vezme k sobe treba na vikend, mam sanci se trochu vyspat, je fakt zlata, ale to neni dlouhodobe reseni… No, co vam budu rikat, jsem uz na prasky, fakt zoufala, unavena, boli me vecne hlava, jsem imrvene na*rana… Jsem uz aji premyslela, jesli mu nedavat na noc treba fenistil kapky nebo neco :zed: kolikrat si rikam, ze zkusim odbourat v noci to UM, treba by to pomohlo, jenze bydlime v panelaku kde jde vsechno slyset a fakt mam strach, ze na mne ve tri rano nekdo prileti… :zed:

Můj syn má 2,5 roku, s o dva roky starším bráchou usínaji mezi 19:30-20:00, musí tam být manžel, jinak řev..a poprvé se budí max. v 22:30..včera to zvládl už ve 21 hod., řve tak že je schopný se poblít, někdy přijde sám do ložnice, ale řve, v noci se několikrát budí, buď se mu něco zdá, nebo se vzteká, protože chce být přikrytý, nechce být přikrytý, chce pití, chce plyšáka, já jsem se otočila zády,..hrozně sebou mele, lítají ruce nohy, nerada s ním spím, jenže pořád je to lepší, když spí u nás, bo to aspoň vydrží déle..a to UM nikdy neměl, odstavil se někdy v 16 měsících..jako mimino spal celkem dobře, ale asi od 10 měsíce to šlo k šípku a je to hrůza..zkoušela jsem i sirup na spaní, olejicky na uvolnění, relaxační koupel, nic..je jedno jestli má přes den hromadu aktivit nebo je klidný den, spánek stojí za prd každý den..když měla kluky babička na víkend, tak se nevyspala ona, bo ani tam prostě nespí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2801
18.3.22 08:39

A když teď začal vstavat takhle dřív, neusne ti po obědě?
Dcera má 2 a půl, když nespí přes den, tak sice večer padne a spí většinou i dýl ráno, ale za to noc hrozná, neustale se prevaluje, kope, poplakava… proste pretazena :nevim:
Vstává teď mezi 7-7:30, okolo 12 do postele, usíná tedy mezi 20-21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2426
18.3.22 08:41

Vzala bych um. Budí se i ze zvyku… Jinak co přes dej a jak jí? Pokud se navečeří třeba v 6 tak klidně bych dala mlíčko před spaním do postele… Je možné že se opravdu budí hlady a dohání to v noci. Vo si Budem povídat když se vzbudí několikrát už to spaní je lehké a mic dobře se pak nespí…a co zkusit i sirup od bolesti? Nerostou třeba zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
279
18.3.22 18:49

Myslím, že tady může být víc faktorů.
A) jak jí a pije přes den. Často ty děti jsou prostě nedojezené a budí se hlady. Nebo přes den nedostatečně pijí a dožene je bolest hlavy nebo žízeň.
B) jaké jsou rušivé elementy v místnosti na spaní - často je problém se svítícími a blikajícími diodami (od televize, router, prosvítání puštěné televize přes prosklené dveře,…) pouliční lampa prosvítající přes žaluzie…
Příliš suchý vzduch v místnosti, příliš vysoká teplota na spaní (našemu synovi extrémně vadí teplota vyšší než 20°C)…

1. neustálený rituál- měnící se podmínky na spaní,

D) nevybité dítě - přes den málo chodí, nosí se v náručí, v šátku, jezdí si v kočárku… náš syn nachodí denně přes tři kilometry na procházce. On je turista, ale to je extrém, protože od malinka tvrdě cvičíme Vojtovu metodu, je prostě trénovaný. Čerstvý vzduch unavuje.

Chce to vysledovat. Někdy stačí jen maličkost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
19.3.22 20:31

Syn mi teda otrsne spal už od miminka pak si zvykl budit se po cca 40minutach od půlnoci cucl si mléka (MM) a pak třeba 30minut nemohl zabrat, mrucel, no katastrofa. V roce jsem to už nedala a večer mu dala UM pomohlo to na chvilku a pak dělal to co s prsem, cucl pár ml a za chvíli byl zase vzhůru, byl mu jen něco málo přes rok nechtěla jsem mu úplně upřít jídlo tak jsem striktně dala hodiny v 1 a v 5 kdy dostal UM no asi 4 dny řval vlastně skoro celou dobu mezi tím… A pak se už odstavil postupně v noci sám, ale pro změnu byl schopný vysosat 200ml vody místo mléka a pak procural pleny že… Tak jsem koupila novorozeneckou savicku co teče fakt špatně 😆 v tvém případě bych hold mléko nedala, ale asi bych dopředu donesla sousedům víno 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2158
30.3.22 22:35

@Meggiska Dobrý večer.
Už jsem zoufalá, hledám na netu a narazila jsem na tuto debatu. Uz pátý den u nás katastrofa. Mám téměř dvouletou holčičku. Spala skoro ukazkově, obcas v noci knourala, napila se čaje a spala dál.
Teď usne a do tri hodin je po spánku. Neustále brečí, ale ani od hladu, ani od žízně, prostě chce ke mě. Mam ji prerušovaně treba i čtyři hodiny na sobě. Pokaždé jak usne, pokládám ji zpět do postýlky, opět t řev, jakoby ani vlastně nespala. Je na mě přicucla jak klíště, dokonce odmítá spát po obědě. To bylo doted úplně na pohodu a usinala sama. Ted se vzbudila dokonce po hodine a uz zas ji mam na sobe. Sedím po tme v posteli a píšu, ona spi na mě. Takhle to bude klidne po celou noc pokračovat. Jsem vyšťavená hlavne psychicky, jelikož nevím, co to má znamenat. Hodně se to spojuje se separační úzkostí, ale kdovi že…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí