Roční, režim a spánek. Chce spát už v 9 ráno.

4637
9.3.22 09:45

Roční, režim a spánek. Chce spát už v 9 ráno.

Ahoj holky, mám roční dcerku, s ústavním to bylo vžd, zajímavé. Už jsme ji naučili spát samotnou v postýlce, taky chodit spát v devět a ne v jedenáct, ale nyní mě zarazila u dcery novinka - možná je to normální? Dcera se vzbudí mezi sedmou a půl osmou. V sedm nakojím, pak vstává, hraje si, v osm se nasnadě, hrajeme si a v devět začne být neskutečně naštvaná. Normálně jsme měli jeden spánek na hodinu a půl po obědě, ale zjistuju, že mi vůbec nevydrží a už v 9 ji musím dát spát. Krásně usna! 8o no a já teď nevím co dál s režimem… jak to máte vy, kterým děti mezi tou devátou a desátou spí? Jestli to správně odhaduju, tak asi nemá cenu pokud se vzbudí po desáté, dávat ji spát ještě v jednu nebo dvě…ale možná ano? Uvidíme. tohle jsem. vypozorovala až teprv posledních pár dní…měli jsme režim po obědě spát, ale poslední dny jsem ji měla problém doma dopoledne zvládnout. Než mi to došlo, myslela jsem, že se nudí brala ji ven…ale teď když vidím jak rvala a teď usnula, to je určitě potřeba spánku. Uvidím jak dlouho mi bude spát 8o. Jaký jste v takovém případě pak měli zbytek dne? Usnula cca v 9.30… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4132
9.3.22 09:52

V roce mi přijde na jeden denní spánek ještě malá. Mám devítimesocni a od začátku dávám spát, kdy chce ona. Neřeším žádný režim. Není nic horší než mit protivné dítě, protože „ještě není čas na spaní“ a než se snažit uspat dítě, kterému se j stě nechce spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
723
9.3.22 09:57

Když mi děcka spali mezi 9 a 10, dávala jsem pak znovu mezi 14 a 15. Ale tak ono to tak nějak vždycky vyšlo samo, že to na nich člověk poznal. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
9.3.22 09:59

Uvidíš.. kamarádky dcera takto spala jednou denně ale už prostě dopoledne. Zvládla 9-11(12) a pak vydržela do večera… uvidíš jak dlouho bude spát a jaká bude přes den. Mi spala dcera od 10m jednou, ona tedy v poledne po obědě. A od dvou už nespala přes den vůbec. Je to fakt individuální. Já se vždy snažila ten den tak nějak aby šla nejpozdějí večer spát ve 20:30.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
9.3.22 10:00

Na roce spal mezi 9. a 10. a pak ještě odpoledne dvě hodinky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
9.3.22 10:01
@Nicole 1234 píše:
V roce mi přijde na jeden denní spánek ještě malá. Mám devítimesocni a od začátku dávám spát, kdy chce ona. Neřeším žádný režim. Není nic horší než mit protivné dítě, protože „ještě není čas na spaní“ a než se snažit uspat dítě, kterému se j stě nechce spát.

Presne tak.
V roce uz musis mit skvele vypozorovano, jak vypada, kdyz je ospala.
Davala jsem deti spat, kdy potrebovaly, ne v urcitou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4637
9.3.22 10:23

@Nicole 1234 to jo, to chápu. Já ale mám akorát v tom shonu problém poznat proč je rozmrzela zda je to únava nebo hlad nebo nuda. Někdy si myslím že je unavená a ona pak vůbec nezabere.budu pozorovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
9.3.22 10:28

@Niemeyer Malá si vždy šudli oči. Podle toho to spolehlivě poznám. Většinou zabere do pěti minut. Když začne dělat blbosti a lézt po posteli, tak ji prostě nechám a zkusím za chvíli. Denní spánky mam celkem vychytane, u nás je problém zase večer :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
9.3.22 11:26

Mému je rok a půl a chodí pořád 2× denně. Většinou tak asi 2 hodiny po probuzení jde spát, takže podle toho v kolik vstane, tak jde taky třeba kolem 9h a pak ještě odpoledne. Zapoj trošku empatie, ať jde spát jak chce, kor když ti hezky usíná :nevim:
No a jinak večer chodí normálně, kolem půl 8 večer. Vstává kolem 5 většinou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
9.3.22 12:08

Nech ji spát po té deváté a udělej si klidné dopoledne.

Tipuju že kdy ji pak vezmeš okolo jedné ven do kočáru tak tam zase usne.

Uvidíš co to udělá. Klidě může spát víckrát za den. V tomhle věku to je spíš žádoucí.

Jinak se u dětí to jak spí prostě mění a je potřeba na to reagovat. Do tří let to může být každou chvíli jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.3.22 12:29

@Niemeyer u nás je režim vstávání v 5, první spánek 9-11, druhý spánek 14-16, ofiko se jde spát cca v 9 večer.. spí celou noc.. vesměs u mě :mrgreen: já to moc neřeším, prostě je v 9 ráno unavený, tak do kočáru a spát :think: v zimě to byl trochu oser, páč on spí jen venku a já zmrzlá jak fík.. ale dodrzuji :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
105
9.3.22 15:37

Podle mě je v roce jeden denní spánek málo, je ještě malá. Syn je teda druhej extrém, v roce spal ještě třikrát denně. Vždy po 2 hodinách vzhůru musel jít spát, je strašně akční, takže byl úplně vyřízený. Takže to plus mínus vycházelo na tu devátou, když vstal brzy, tak šel klidně znovu spát už o půl 8 :D. Na dva denní spánky přešel ve 14 měsících a má je doteď (20m)…akorát bdělé intervaly před prvním a druhým spaním prodloužil minimálně na 3 hodiny… Máš výhodu, že spí v postýlce, syn přes den neusne jinak než v kočárku, takže vyrážím ať je 35 stupňů nebo největší chumelenice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí