Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Dobrý den, má otázka je na domácí násilí, jak psychické tak fizické. Ano jedná se to mé osoby, proto píšu anonymně.
Chtěla bych se zeptat někoho kdo toto prožívá či prožíval jak ste to řešily?
Jak se útoky stupnovaly? Myslím třeba od první facky.
Jak dlouho ste veřily že to bude lepší.
Celkově mě zajímají informace.
Napiš napřed něco o sobě. Potřebuješ poradit a nebo jsi jen zvědavá?
Většinou se to nezlepší, ale stupňuje se to. Můžeš ho nechat vykázat, ale to je na pár dní. Nebo pohledej na internetu linky pomoci a nejbližší azylové domy. Tam tě ukryjí a poskytnou rady a pomoc.
Informace můžeš hledat tady http://www.bkb.cz/
Každé větší město má i poradnu, kde se můžeš poradit, vypovídat.
Jen nenech to zajít moc daleko.
Příspěvek upraven 14.12.13 v 22:15
Uz jenom to, ze je schopny uhodit zenu /ikdyz nepopiram, nektere si to zaslouzi/ je v mem meritku hodnot neprekonatelna hranice unosnosti. Takze za mne jedna facka rovna se posledni facka… Dale bych se ani nedostala a ani bych nezjistila kam az to muze zajit..
Měla bys to začít řešit od sebe. Zýšit si sebevědomí. Kdybys se měla ráda, tak bys si nenechala takto ubližovat a s tím souvisí i výběr partnerů. ![]()
@nadus píše:
Uz jenom to, ze je schopny uhodit zenu /ikdyz nepopiram, nektere si to zaslouzi/ je v mem meritku hodnot neprekonatelna hranice unosnosti. Takze za mne jedna facka rovna se posledni facka… Dale bych se ani nedostala a ani bych nezjistila kam az to muze zajit..
Přesně. To je definitivní konec.Co bude příště?
Nikdy se to nezlepsi, jen se bude stridat obdobi omluv a klidu s obdobim strachu a hruzy, zila jsem v tom prilis dlouho, byla jsem uplne dementi, obligatni veta kvuli detem, ktere tento vztah navzdy poznamenal a znicil jim charaktery…vim ted jiz z jistotou ze jsme mela odejit po prvnim rane mezi oci…byla jsem tupa a hloupa…
Bude se to stupnovat, nakonec bral na mě nůž a dusil mě peřinou..prosím tě nenechej to zajít tak daleko..odejdi od něho než bude pozdě..
@KackaDoup píše:
Nikdy se to nezlepsi, jen se bude stridat obdobi omluv a klidu s obdobim strachu a hruzy, zila jsem v tom prilis dlouho, byla jsem uplne dementi, obligatni veta kvuli detem, ktere tento vztah navzdy poznamenal a znicil jim charaktery…vim ted jiz z jistotou ze jsme mela odejit po prvnim rane mezi oci…byla jsem tupa a hloupa…
já taky zůstavala kvůli dětem a nakonec kvůli dětem jsem manželství ukončila a jsem ted štastná a mám hodnéo přítele..
Ne zadna zena si nezaslouzi uhodit. Zadna. Problemy lze resit jinak nez nasilim. Takze pokud neco takoveho prozivas, opravdu se obrat na nejblizsi centrum. Azylovy dum, socialka atd. Drzim palce, at vse dopadne co nejlepe.
@madanga
ja taky, jen me mrzi ze jsem nebyla schopna odejit driv, skoda zivota…
@KackaDoup píše:
@madangaja taky, jen me mrzi ze jsem nebyla schopna odejit driv, skoda zivota…
Nemusi te to mrzet, dulezite je, ze si odesla.
Ja jsem tohle nikdy nezazila a nedovedu si to vubec predstavit. Ale vzdy me zajimalo proc si to ty zeny nechaji libit, myslim hned z kraje, mam prece sve hranice a myslim ze to ten chlap prece nezacne treba po peti letech klidu najednou bum a je z nej tyran? Podle me to ten chlap pomaloucku a polehoucku dela od zacatku jenze v zamilovane euforii to asi ta zena nevidi.
Nech ho vysvehovat, popr. na nej zavolej policii ale v prvni rade si porid paralyzer, nejakej lepsi. Je to asi jedina vec, ktera chlapa vyridi na par minut a nepujdes za to sedet…
Dobrý den, má otázka je na domácí násilí, jak psychické tak fizické. Ano jedná se to mé osoby, proto píšu anonymně.
Chtěla bych se zeptat někoho kdo toto prožívá či prožíval jak ste to řešily?
Jak se útoky stupnovaly? Myslím třeba od první facky.
Jak dlouho ste veřily že to bude lepší.
Celkově mě zajímají informace.