Co trápí tatínky aneb poprvé dědečkem

33
30.11.13 13:53

Co trápí Tatínky aneb poprvé dědečkem.

Předem bych chtěl všechny přítomné moc pozdravit i když asi moc mužů sem své příspěvky nevkládá. Jsem otec pěti dětí a v této situaci jsem poprvé a myslím že rada zkušenějších se mi určitě bude hodit. Začnu asi od začátku ať jste v obraze. Maminka nám umřela když se narodily dvojčátka a já zůstal s pěti dětmi sám. Celkově se dalo vše zvládnout i bez rodiny kterou bohužel nemám. Mí rodiče už jsou dávno po smrti a babička s dědou s manželčiny strany žijí hodně daleko a podpora nebyla žádná. Ty dva roky jsem to zvládal s pomocí těch starších dětí celkem v pohodě, ale nyní mi vyvstal problém s kterým sem opravdu nepočítal. Je mi 33 let a budu dědečkem. Dcera mi přišla domů s přítelem a oznámili mi, že je těhotná. Vím asi si myslíte že to byla nezodpovědnost z jejich strany, ale věc se má jinak. Sama dcera si přišla v patnácti a poprosila mě o antikoncepci kterou pravidelně brala, ale ta bohužel selhala. Po návštěvě lékařky sem se dozvěděl dvě věci. Dcera otěhotněla i přesto že brala antikoncepci, že se to stává a že jí nedoporučuje přerušení těhotenství. Popravdě ani ona a její přítel o tom neuvažovali. I když můj názor z vlastni zkušenosti je že času mají dost. A já teď nevím co dál a jak mám postupovat a co kde oběhat a zařídit. Na jaké úřady pokud musím zajít a kde co vyřídit. Je pravda že jsem nad touto situací přemýšlel, ale pořád sem doufal, že bude dospělá když se to stane. Dceři je necelých 16 let a já se ptám vás zkušenějších co bych měl udělat. jinou maminku sem dětem nehledal a asi asi nenajdu, protože nevím kde najít maminku k pěti dětem. Děkuji za každou radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
30.11.13 13:58

@Dědulinek kurňa, nějaké divoké.. 8o no nic, pokud je to pravda, tak bude problém asi s tím, že jí není 18, takže určení otcovství je tuším přes soud, a nejspší budete poručníkem dítěte.. jak je to s RD a spol, to tedy netuším. Každopádně bych zašla na sociální odbor, tam budou přesně vědět, co třeba, netřeba atd.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.11.13 14:00

Ještě pak jedna věc - vyřídit individuální plán na školu - zajít za ředitelem a domluvit to aspoň na půl roku. Dohodnout se, kdo bude doma pečovat o dítě atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
30.11.13 14:02

Páni tak to musite mit tezke s peti detma :( ale vy i s dcerou a jejim ditetem to zvladnete ;) Preju hodne stesti do budoucna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.11.13 14:05

To s tím že jí není 18 právě nevím jak vyřešit, V době narození dítěte bude otci dítěte už 18 a nevím jestli poručníkem nebude on. Staví se k tomu rovně a neutekl před problémem. Škola je už vyřešená absolvováním prvního ročníku normálně a nadále individuální plán. O malé se postarám v nepřítomnosti já. Myslím že když jsem zvládl raubíře ( dvojčata ) tak jedno nebude problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Missy_X
30.11.13 14:07

Tak to je hustý 8o 8o každopádně řešitelné to je. Ale aby si dcera zničila dětství kvůli dítěti? Aby jste ve finále nevychovával dětí 7! 5 svých, přítele Vaší dcery a ještě jejich společné dítě. Kdyť jsou ještě děti.

• Citovat
  • Upravit
72725
30.11.13 14:09

Ještě další věc, je možné i žádat alimenty, pokud je otec též pod 18, nebo ještě nevydělává, budou je platit jeho rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.11.13 14:12

To ne o alimenty nestojím. Jeho maminka je taky sama a popravdě je ani nepotřebuji. Dokázal jsem své děti zaopatřit vždy sám. A myslím že dobře. Jen budu asi muset oběhat ty úřady a vyřešit to poručnictví potom.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.11.13 14:13
@Dědulinek píše:
To ne o alimenty nestojím. Jeho maminka je taky sama a popravdě je ani nepotřebuji. Dokázal jsem své děti zaopatřit vždy sám. A myslím že dobře. Jen budu asi muset oběhat ty úřady a vyřešit to poručnictví potom.

tak to jo. V tom případě netřeba.. Být Vámi, zajdu rovnou na sociálku. Tam přesně poradí, co bude třeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.11.13 14:14

Víte chtěl jsem mít se ženou vždy hodně dětí a to čtvrté sem si přál holčičku a příroda nám nadělila dva nádherné kluky i když to dopadlo jak dopadlo. Děti jsou vše a já bych neměnil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
30.11.13 14:21

@Dědulinek jste uzasny :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
30.11.13 14:24
@Dědulinek píše:
Víte chtěl jsem mít se ženou vždy hodně dětí a to čtvrté sem si přál holčičku a příroda nám nadělila dva nádherné kluky i když to dopadlo jak dopadlo. Děti jsou vše a já bych neměnil.

tak hlavně teď být oporou pro dceru.. bude to mít dost těžké :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.11.13 14:25

No ono už to pomalu tak je. On její přítel víceméně bydlí u nás na střídačku a jsem rád. Ona se pomoc i když skoro dospělého hodí. Já pracuji jen v noci abych přes den stíhal doma a mladí mi hodně pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
30.11.13 14:27
@martina.se píše:
@Dědulinek kurňa, nějaké divoké.. 8o no nic, pokud je to pravda, tak bude problém asi s tím, že jí není 18, takže určení otcovství je tuším přes soud, a nejspší budete poručníkem dítěte.. jak je to s RD a spol, to tedy netuším. Každopádně bych zašla na sociální odbor, tam budou přesně vědět, co třeba, netřeba atd.. :think:

Proč je potřeba určení otcovství to nechápu. a co myslíte tím RD?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
30.11.13 14:33

Moc neporadim, ale gratuluji :potlesk:…je to sice necekana a komplikovana situace, ale dcera to jiste zvladne, kdyz mela tolik zodpovednosti, ze si rekla o antikoncepci sama a vy dle veku jste byl taky mlady tatinek a jste a zvladate to skvele, takze mladym bych verila a nejaka zena se najde urcite ono starostlivych chlapu je dnes malo :hug: :palec:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová