Otužování - dospělí

15846
23.6.19 21:03

Zimní koupání v řece není můj cíl, ale snažím se otužovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
154
23.6.19 21:08
@Zumpa píše:
Zimní koupání v řece není můj cíl, ale snažím se otužovat.

No ja bych se rada propracovala az tam, proste to chci zkusit, ledova sprcha je mi hrozne prijemna, ikdyz ja mam vylozene rada teplo.
Dve ze tri tehotenstvi jsem prozila prez velmi tepla eta, tak jsem si daval treb 5krat ledovou sprchu za noc, deti aspon maji silna srdce :lol: po tech sokach :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
154
23.6.19 21:09

@Zumpa
Jakym zpusobem se otuzujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
23.6.19 21:11

Jedu už skoro 3 týdny každý večer studenou sprchu. Ne střídavou, ale rovnou studenou, střídavá mi nějak nevyhovovala, nebylo mi po tom dobře. Ale po studené je mi fajn, pomalu snižuju teplotu. Před pár dny jsem se vyloženě těšila do sprchy :oops: Do řeky lezu zásadně jen duben-říjen, do bazénu max. když nemá pod 15 stupňů… V zimě mě ani nehne :mrgreen: Ale u studené sprchy chci zůstat, je to příjemné :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26569
24.6.19 04:35

Musis chodit plavat ven avyuzivat postupneho ochlazovani na podzim. Do vody lezt pomaleji, opatrne, kdyz uz je fakt studena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
27.12.20 20:11

Otužovani a sauna

Ahoj, můžu se zeptat, nevíte někdo, zda je dobrý kombinovat otužovani a saunu? 🤷‍♀️ Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
10.1.21 16:24

Otužování okrajově zkouším. Také jsem začínala na střídání teplé a studené sprchy. Poté jsem pobyt ve studené sprše prodlužovala, netrvalo dlouho a do řeky jsem vlezla. Ten prvotní krok je ze všeho nejhorší, ale nakonec se to dá zvládnout. Zkus si něco přečíst o Wim-Hof metodě, hodně pomáhá si vytvářet vlastní teplo a vystavovat se ledovým podmínkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
18.7.22 08:30

Začátky otužování - jak dál?

Ahoj, zacala jsem se stridavou vlaznou a studenou sprchou, ted uz nestridam a sprchuju se studenou 1× denne minutu. Jak dal jste pokracovali? Staci to takhle udrzet, nebo je potreba nekolik minut denne? Na koupani venku rozhodne nepomyslim, celkove se nerada koupu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
18.7.22 08:35
@Eliška píše:
Ahoj, zacala jsem se stridavou vlaznou a studenou sprchou, ted uz nestridam a sprchuju se studenou 1× denne minutu. Jak dal jste pokracovali? Staci to takhle udrzet, nebo je potreba nekolik minut denne? Na koupani venku rozhodne nepomyslim, celkove se nerada koupu.

Nyní venkovní koupání nemá nic společného s otužováním :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
18.7.22 08:40

@Eliška
děláš to dobře, klidně můžeš protáhnout interval. je dobré doplnit i o saunování, on ten ponor do vody, v sauně do bazénku i s hlavou má svůj význam. Už to neumím tak dobře vysvětlit, ale kamarád otužilec lékař, říkal, že to je super trénink na cévní systém, jak ta voda obklopuje celé tělo naráz. Nebo sauna a do sněhu :lol: ale to se radši ponořím do bazénku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.7.22 08:42
@Zumpa píše:
Nyní venkovní koupání nemá nic společného s otužováním :mrgreen:

jakto? ráno je každý den 8 stupňů - voda je jako led

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
18.7.22 09:38
@stinga píše:
jakto? ráno je každý den 8 stupňů - voda je jako led

Kde má ráno voda 8°C? Včera jsem byl ve 22hod v lomu a voda měla snad 20°C.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
18.7.22 10:33
@Zumpa píše:
Kde má ráno voda 8°C? Včera jsem byl ve 22hod v lomu a voda měla snad 20°C.

né voda, vzduch má 8, tak že to tu vodu přes noc hodně ochladí, voda 20 brrrrrrrrr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15846
18.7.22 10:37
@stinga píše:
né voda, vzduch má 8, tak že to tu vodu přes noc hodně ochladí, voda 20 brrrrrrrrr

Ale prdlačku :lol: voda bude i ráno teplá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17941
18.7.22 10:58
@lamicina píše:
@Eliška
děláš to dobře, klidně můžeš protáhnout interval. je dobré doplnit i o saunování, on ten ponor do vody, v sauně do bazénku i s hlavou má svůj význam. Už to neumím tak dobře vysvětlit, ale kamarád otužilec lékař, říkal, že to je super trénink na cévní systém, jak ta voda obklopuje celé tělo naráz. Nebo sauna a do sněhu :lol: ale to se radši ponořím do bazénku.

Diky, takze by stacilo pokracovat takhle a protahnout na nekolik minut? Klasickou saunu nemam rada, chodim jen do parni lazne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková