Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Měla jsem s tím problém celej život. Asi ze stresu a studu. Zlepšilo se to od té doby, co jsem doma. A jak jsem začala pít kafe, tak chodím denně.
Lactulosa, psilium… Možná zkusit vysadit vlákninu. Jednou za tri dny je to ještě v normě.
Lactulosa, psilium… Možná zkusit vysadit vlákninu. Jednou za tri dny je to ještě v normě.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Už dlouho mam problém s pravidelným vyprazdňováním. A jako zácpa mi to nepřijde
Vždy jdu jednou za 3dny. (Většinou)
Bohužel i po tom si pripadam taková nafoukla a ještě plna. Není to takova ta uleva od jidla.
Přitom nevim proč.
Sportuji, po ránu piju a vlákniny mam též dost.
Bohužel už nevim co dělat, protože tohle neni zrovna příjemné zažívat dlouhodobě.
Prosim o nějakou radu či neznáte nějaký lék atd..
Našla jsem : LEPICOL
Tak jestli někdo nemá nějaké zkušenosti.
Moc děkuji za každý komentář
ahoj taky potřebuji ráno aspon hodinu čas a přesný ritual…čaj, velká snídaně a pak hned kafe…
a nekdy si musím i zacvičit. Jakmile ritual není že jsem třeba nekde na dovoleny nebo to z časoveho duvodu nestiham tak na wc nejdu a mam zjaženy cely den ![]()
Zkus Psyllium, mne hodne pomohlo. Konkretne jsem mela tablety od Dr. Popov, beru je i nyni v tehotenstvi a pomahaji ![]()
Je to zácpa.
1. jseš si opravdu jistá že máš dostatek různordé vlákniny? Počítala sis to? ideálně bys denně měla sníst 30 g a to jak z ovoce a zeleniny, celozrných obilovin, ořechů, semen a luštěnin. Drtivá většila obyvatel ČR nedoáhne ani na 20 g denně, pokud cíleně nejí pouze celozrnné výrobky a pravidelně luštěniny.
a jseš si opravdu jistá (zejména pokud jíš dostatek vlákniny), že dostatečně piješ? Měla bys vypít cca 0,03 litru na 1 kg tvé váhy - v případě že vážíš 60 kg je to něco okolo 2 litrů denně.
Zároveň je potřeba nevylučovat z jídla tuky, zejména pokud skutečně jíš dostatek vlákniny.
Probiotika (ten lepicol) můžeš samozřejmě zkusit, efektivnější mi ale přijde začít pít pravidelně nějaký probiotický nápoj - kefír, vodní kefír (tibi krystaly), kombuču a nebo prostě acidofilní mléko.
Ale zajdi si taky na alergologii, můžeš mít nějakou potravinovou nesnášenlivost - to často taky vede k zácpě.
V případě že jsi úzkostnější a víc se věcmi trápíš, tak to na vyprazdňování má vliv - pak je potřeba naučit se aktivně relaxovat a velm důsledně kompenzovat stres - viz třeba
https://www.kosmas.cz/…mozte-stres/#…
@Atisia píše:
psylium je vláknina.
Psyllium, lepicol atd. je proste jen vlaknina, funguje jen v pripade zvyseneho prijmu tekutin, jinak spis skodi. Z me zkusenosti staci zvysit prijem tekutin specialne rano a dopoledne, pripadne. pridat nejakou aktivitu navecer. Lactulosu, Fructolax a podobne typy laxativ az jako tu uplne. posledni moznost.
Za sebe můžu doporučit trávicí enzymy. Tedka mam asi 2 měsíc od extrifitu enzy 7. Jsou to enzymy na lepší trávení bílkovin, sacharidů a tuků. Me to pomáhá aby mi z jidla nebylo zle a trávení fungovalo jak má. Jak si ho nevezmu tak hned vidím rozdíl. Mělo by pomáhat i na ten pocit nafouknutí. Stojí asi 250 kc? Na ten měsíc tabletka se ji s jídlem ja si dávám 3× je tam 90 tablet s těma hlavníma jidlama a nebo prostě kdyz vim ze mi to neudělá dobře tak víc. třeba kdyz si dám někde langoš, či v kině nachos. Určitě jsou i jiné, nechci dělat reklamu.Snad to můžu napsat?? Značku?? Manžel se věnuje kulturistice a značku extrifit má oblíbenou tak jsem si koupila první ten a funguje. Zkoušela jsem dát ještě někomu jinému, kvůli stravě kde je hodně bílkovin si myslím tak nešla i tyden a po prášku hned normálně šla
takže za me toto. Ja teda byla u doktora ale ohledně tohohle mi nepomohl…gastro nic neukazalo, tak sem řešila po svým.
Mně pomohl příjem tekutin (jak tady někdo psal). Ráno sklenici teplé vody (je to tedy bleee),ale opravdu to funguje
Během pár dnů bez problémů.
Mám dobré zkušenosti s francouzským výrobkem Ventr Activ
Má fenykl a bylinky. Používá ho i kolegyně v práci, ale na ní to prý účinkuje až moc.
Takže bych začala asi s 1 tabletkou.
Dobrý den,
Už dlouho mam problém s pravidelným vyprazdňováním. A jako zácpa mi to nepřijde
Vždy jdu jednou za 3dny. (Většinou)
Bohužel i po tom si pripadam taková nafoukla a ještě plna. Není to takova ta uleva od jidla.
Přitom nevim proč.
Sportuji, po ránu piju a vlákniny mam též dost.
Bohužel už nevim co dělat, protože tohle neni zrovna příjemné zažívat dlouhodobě.
Prosim o nějakou radu či neznáte nějaký lék atd..
Našla jsem : LEPICOL
Tak jestli někdo nemá nějaké zkušenosti.
Moc děkuji za každý komentář