Problém s pravidelným vyprazdňováním

Anonymní
17.6.19 20:51

Problém s pravidelným vyprazdňováním

Dobrý den,
Už dlouho mam problém s pravidelným vyprazdňováním. A jako zácpa mi to nepřijde
Vždy jdu jednou za 3dny. (Většinou)
Bohužel i po tom si pripadam taková nafoukla a ještě plna. Není to takova ta uleva od jidla.
Přitom nevim proč.
Sportuji, po ránu piju a vlákniny mam též dost.
Bohužel už nevim co dělat, protože tohle neni zrovna příjemné zažívat dlouhodobě.
Prosim o nějakou radu či neznáte nějaký lék atd..
Našla jsem : LEPICOL
Tak jestli někdo nemá nějaké zkušenosti.
Moc děkuji za každý komentář :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6534
17.6.19 20:55

Měla jsem s tím problém celej život. Asi ze stresu a studu. Zlepšilo se to od té doby, co jsem doma. A jak jsem začala pít kafe, tak chodím denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.6.19 20:57

Lactulosa, psilium… Možná zkusit vysadit vlákninu. Jednou za tri dny je to ještě v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
17.6.19 20:57

Lactulosa, psilium… Možná zkusit vysadit vlákninu. Jednou za tri dny je to ještě v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
17.6.19 21:02
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Už dlouho mam problém s pravidelným vyprazdňováním. A jako zácpa mi to nepřijde
Vždy jdu jednou za 3dny. (Většinou)
Bohužel i po tom si pripadam taková nafoukla a ještě plna. Není to takova ta uleva od jidla.
Přitom nevim proč.
Sportuji, po ránu piju a vlákniny mam též dost.
Bohužel už nevim co dělat, protože tohle neni zrovna příjemné zažívat dlouhodobě.
Prosim o nějakou radu či neznáte nějaký lék atd..
Našla jsem : LEPICOL
Tak jestli někdo nemá nějaké zkušenosti.
Moc děkuji za každý komentář :srdce:

ahoj taky potřebuji ráno aspon hodinu čas a přesný ritual…čaj, velká snídaně a pak hned kafe… :mrgreen: a nekdy si musím i zacvičit. Jakmile ritual není že jsem třeba nekde na dovoleny nebo to z časoveho duvodu nestiham tak na wc nejdu a mam zjaženy cely den :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
17.6.19 21:10

Zkus Psyllium, mne hodne pomohlo. Konkretne jsem mela tablety od Dr. Popov, beru je i nyni v tehotenstvi a pomahaji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.6.19 21:24

Je to zácpa.

1. jseš si opravdu jistá že máš dostatek různordé vlákniny? Počítala sis to? ideálně bys denně měla sníst 30 g a to jak z ovoce a zeleniny, celozrných obilovin, ořechů, semen a luštěnin. Drtivá většila obyvatel ČR nedoáhne ani na 20 g denně, pokud cíleně nejí pouze celozrnné výrobky a pravidelně luštěniny.

a jseš si opravdu jistá (zejména pokud jíš dostatek vlákniny), že dostatečně piješ? Měla bys vypít cca 0,03 litru na 1 kg tvé váhy - v případě že vážíš 60 kg je to něco okolo 2 litrů denně.

Zároveň je potřeba nevylučovat z jídla tuky, zejména pokud skutečně jíš dostatek vlákniny.

Probiotika (ten lepicol) můžeš samozřejmě zkusit, efektivnější mi ale přijde začít pít pravidelně nějaký probiotický nápoj - kefír, vodní kefír (tibi krystaly), kombuču a nebo prostě acidofilní mléko.

Ale zajdi si taky na alergologii, můžeš mít nějakou potravinovou nesnášenlivost - to často taky vede k zácpě.

V případě že jsi úzkostnější a víc se věcmi trápíš, tak to na vyprazdňování má vliv - pak je potřeba naučit se aktivně relaxovat a velm důsledně kompenzovat stres - viz třeba
 https://www.kosmas.cz/…mozte-stres/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
17.6.19 21:25
@Atisia píše:

psylium je vláknina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.6.19 21:26

Psyllium, lepicol atd. je proste jen vlaknina, funguje jen v pripade zvyseneho prijmu tekutin, jinak spis skodi. Z me zkusenosti staci zvysit prijem tekutin specialne rano a dopoledne, pripadne. pridat nejakou aktivitu navecer. Lactulosu, Fructolax a podobne typy laxativ az jako tu uplne. posledni moznost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
17.6.19 22:25

Za sebe můžu doporučit trávicí enzymy. Tedka mam asi 2 měsíc od extrifitu enzy 7. Jsou to enzymy na lepší trávení bílkovin, sacharidů a tuků. Me to pomáhá aby mi z jidla nebylo zle a trávení fungovalo jak má. Jak si ho nevezmu tak hned vidím rozdíl. Mělo by pomáhat i na ten pocit nafouknutí. Stojí asi 250 kc? Na ten měsíc tabletka se ji s jídlem ja si dávám 3× je tam 90 tablet s těma hlavníma jidlama a nebo prostě kdyz vim ze mi to neudělá dobře tak víc. třeba kdyz si dám někde langoš, či v kině nachos. Určitě jsou i jiné, nechci dělat reklamu.Snad to můžu napsat?? Značku?? Manžel se věnuje kulturistice a značku extrifit má oblíbenou tak jsem si koupila první ten a funguje. Zkoušela jsem dát ještě někomu jinému, kvůli stravě kde je hodně bílkovin si myslím tak nešla i tyden a po prášku hned normálně šla :lol: takže za me toto. Ja teda byla u doktora ale ohledně tohohle mi nepomohl…gastro nic neukazalo, tak sem řešila po svým.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
17.6.19 22:35

Mně pomohl příjem tekutin (jak tady někdo psal). Ráno sklenici teplé vody (je to tedy bleee),ale opravdu to funguje :palec: Během pár dnů bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.19 12:09

Mám dobré zkušenosti s francouzským výrobkem Ventr Activ

Má fenykl a bylinky. Používá ho i kolegyně v práci, ale na ní to prý účinkuje až moc. :D Takže bych začala asi s 1 tabletkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková