Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Ahoj maminky,
mám 16měsíčního synka a zvažuji pořízení nepromokavých lacláčů. Chodíme ven skoro v každém počasí. A asi jako každé dítě se syn vrhá do kaluží a bláta ![]()
Sehnat nepromokavé lacláče, kalhoty a bundu asi není problém (pokud máte osvědčené tipy na kvalitní oblečení budu moc ráda, když napíšete), ale starosti mi dělají boty
Má totiž velikost 21/22 a vzhledem k problémům s kotníčky mu dětské gumáky nechci dávat.
Máte nějaký tip na voděodolné botky pro malá batolata?
Díky.
Fare dělá boty s membránou od vel. 23. Možná jiné značky dětské obuvi je budou mít i v menších velikostech ![]()
Olang,Alpine pro,Hi-Tec.
Doporucuju vsechny znacky,dcerky je maji od dob,co jsme horalove ,a kvalita za skvelou cenu to je ![]()
Ecco - pohodlné a měkoučké, tvarované, pevné - ale goratexové bývají jen v podzimní a zimní kolekci.
Děkuji všem za tipy. Bohužel jsem v takhle malé velikosti goretexové boty nebo boty s membránou nenašla, takže budu muset koupit dětské gumáky, ty ve velikosti 21/22 mají.
A až povyroste, tak půjdem do kvalitnějších bot.
Ještě jednou díky.
a neni neco takovy http://www.zdrava-detska-obuv.cz/…0-p-173.html lepsi nez gumaky? tohle je prirodni matros a v gumakach se bude parit
careynka píše:
a neni neco takovy http://www.zdrava-detska-obuv.cz/…0-p-173.html lepsi nez gumaky? tohle je prirodni matros a v gumakach se bude parit
Já s tím tedy nemám zkušenost, ale tohle jsou zimní zateplené a to mu přece nemůžu dát ve 20 stupních, když jdem po dešti (nebo i při mírném dešti) ven
nebo jo?
![]()
farska píše:
Koukalas na ten OLANG??
Koukala. Asi neumím hledat, ale všechno, co jsem na netu našla, je nejmíň od velikosti 23
To je moc velký. Sice má malej 84 cm a skoro 12 kilo, ale nohu má 21 ![]()
strace píše:careynka píše:Já s tím tedy nemám zkušenost, ale tohle jsou zimní zateplené a to mu přece nemůžu dát ve 20 stupních, když jdem po dešti (nebo i při mírném dešti) ven
a neni neco takovy http://www.zdrava-detska-obuv.cz/…0-p-173.html lepsi nez gumaky? tohle je prirodni matros a v gumakach se bude paritnebo jo?
![]()
konkretne tyhle nemam vyzkouseny, ale kdyz to vezmu podle kanad zimnich, co mam, s goretexem, tak je nosim celorocne, protoze se v tom nepoti noha
my máme tyto , není tam kožešina, působí zevnitř dost podobně jako moje Reichle pohory.
Když je 30C tak jim je nedám, ale když prší a je nějakých 18C tak úplně v pohodě. Hledala jsem právě alternativu do lesa a tak - ne holiny a tyhle se mi osvědčily. Pokud ovšem zahučí někam do 15cm hluboké lochny s vodou tak tam samo vrchem nateče, holiny jsou vyšší. Ale na to počasí co je teď - chvíli slejvák a hned vedro to celkem fungen.
madlicka píše:
my máme tyto , není tam kožešina, působí zevnitř dost podobně jako moje Reichle pohory.Když je 30C tak jim je nedám, ale když prší a je nějakých 18C tak úplně v pohodě. Hledala jsem právě alternativu do lesa a tak - ne holiny a tyhle se mi osvědčily. Pokud ovšem zahučí někam do 15cm hluboké lochny s vodou tak tam samo vrchem nateče, holiny jsou vyšší. Ale na to počasí co je teď - chvíli slejvák a hned vedro to celkem fungen.
to si prave myslim, ale nemam to vyzkouseny na detech
ale holinky nevim, no … tak akorat treba na jaro, ale v lete se v tom noha pari a na podzim zebe
madlicka píše:
my máme tyto , není tam kožešina, působí zevnitř dost podobně jako moje Reichle pohory.Když je 30C tak jim je nedám, ale když prší a je nějakých 18C tak úplně v pohodě. Hledala jsem právě alternativu do lesa a tak - ne holiny a tyhle se mi osvědčily. Pokud ovšem zahučí někam do 15cm hluboké lochny s vodou tak tam samo vrchem nateče, holiny jsou vyšší. Ale na to počasí co je teď - chvíli slejvák a hned vedro to celkem fungen.
Děkuju. Já se toho právě na léto bála, ale pokud máš takovou zkušenost, tak to za vyzkoušení stojí.