Outlast nebo bambus materiál pro děti na léto?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Outlast je skvělý, ale popravdě, je to podle mě spíš termo prádlo, které zároveň odvádí pot, takže si nejsem jistá, jestli na léto je to to pravé ![]()
I když na ten Outlast sahneš, tak má vevnitř „teplou vrstvu“, podobá se to trochu froté.
Na zimu ho využívám hodně, když děti lítají po chalupě - přechody mezi teplým pokojem a studenými chodbami, na ven mu přes to hodím jen bundu a jdem, ale na horké léto bych vzala raději něco lehčího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud porovnam outlastovou a bambusovou kuklu:
- Outlast je samozrejme umely material, funkcni, shora byl hladky, zespoda takove lehke smycky. Prijemny, pekne hral, odvadel vlhkost od tela,
- bambus je prirodni (bacha, zkontrolovat mnozstvi bambusu, kolikrat se to jmenuje bambus a ma to 20 %), oboustranne hladky, na omak na prvni dotyk chladnejsi, ale termoregulace skvela, v lete pekne chladi, v zime jako spodni vrstva nedocenitelny, hezky izoluje teplo, i kdyz aktivne nehreje.
Outlastova tricka nemam, bambusovych nekolik i pro sebe a mam je moc rada. Byt to neni material vubec se v tom nezapotit, ale zacnu se v tom potit az o dost pozdeji nez v obyc bavlne a kdyz uz, tak to nestudi a nesmrdi, diteti davam i v lete a treba do autosedacky na delsi cesty.
Obecne ale myslim, ze ani s jednim neudelas chybu, oboje jsou kvalitni ceske vyrobky, jen jedno holt prirodni a druhe „umelina“, zalezi i, jaky mas pristup ke klasika funkcnim trickum.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já zase nedám dopustit na Outlast. Máme i letní trika, tílka, kraťasy, body s krátkým a právě letní modely dělají z hladkého tenkého jemného úpletu. Minulý rok jsem měla v outlastech macaté 1,5r staré batole a fakt se nepotilo. To silnější smyčkové používáme na zimu, tenké na léto a já jsem maximálně spokojená.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Any11 @Mar__tanka1983 velice vam dekuji damy… cetla jsem prave, ze ten outlast dokaze regulovat teplotu tela prave svym materialem… takze na leto se spise nehodi, chapu li…
da se outlast srovnat treba s vlnou? myslim temi vlastnostmi regulovani teploty…?
- Citovat
- Upravit
@teckaa Outlast se na léto hodí, fakt hodí, ten tenký je super
viz příspěvek výše
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ugluk rozumim… jak jsem psala, ten bambus je moc prijemny, outlast neznam… syn ma na leto Moiru thermolight nebo jak se to pise-tu uplne prvni vrstvu.. to je fajn, i kdyz obcas byl mokry, ale rychle to uschnulo…
jak schne outlast?
- Citovat
- Upravit
@Lucella píše:
Tak já zase nedám dopustit na Outlast. Máme i letní trika, tílka, kraťasy, body s krátkým a právě letní modely dělají z hladkého tenkého jemného úpletu. Minulý rok jsem měla v outlastech macaté 1,5r staré batole a fakt se nepotilo. To silnější smyčkové používáme na zimu, tenké na léto a já jsem maximálně spokojená.
a mas zkusenost s bambusem? muzes porovnat? jeste jedna otazka- jake oznaceni letniho obleceni ma ten outlast?
- Citovat
- Upravit
@teckaa nikdy jsem nic vlněného nepoužívala, takže to neporadím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já prostě nejsem fanynka outlastu. Moc mne zklamal. Vlna je mnohem lepší. Ale starší dcera je fakt potiva. Já používám na děti merino na zimu a v létě bambus.
- Citovat
- Upravit
@teckaa V popisu u konkrétních triček na webu se ten jemný úplet zmiňuje, takže v popisku to je. Bambus jsem používala jen pro sebe, tak neporovnám, Outlast používáme už několik let a spokojenost vždy. Jen teda cena, no…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucella píše:
@teckaa V popisu u konkrétních triček na webu se ten jemný úplet zmiňuje, takže v popisku to je. Bambus jsem používala jen pro sebe, tak neporovnám, Outlast používáme už několik let a spokojenost vždy. Jen teda cena, no…
cena mi prave oproti bambusu (napr. Bamboolik) prijde lepsi ci srovnatelna…
- Citovat
- Upravit
Za mě outlast. Máme trika, kukly, legíny i jsme měli bodýčka na menší. Děti to nosí rádi, i když jim to dávám např. do auta a pod. Bambusové triko se jim nelíbilo a hned to svlékly. Navíc bambus je o dost těžší a třeba ta chladivost mně osobně dost vadí.
Jo a outlast může do sušičky, to trika z bambusu třeba od bamboolika ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sufik píše:
Za mě outlast. Máme trika, kukly, legíny i jsme měli bodýčka na menší. Děti to nosí rádi, i když jim to dávám např. do auta a pod. Bambusové triko se jim nelíbilo a hned to svlékly. Navíc bambus je o dost těžší a třeba ta chladivost mně osobně dost vadí.
Jo a outlast může do sušičky, to trika z bambusu třeba od bamboolika ne.
moc diky za tvuj prispevek..
Mas pravdu, ze ten bambus nasaje vodu sice vic nez bavlna, ale odparuje ji velmi pomalu, vlastne skoro na tele vubec, takze pak studi… mas zkusenost s outlasem i v lete-myslim uprostered parneho leta?
- Citovat
- Upravit
Ahoj,
sice je leden, ale uz premyslim nad funkcnimi vrstvami na leto.
Rada bych zeptala vas, co mate zkusenosti s outlasem ci bambusem. Chci synovi(v tu dobu 2 roky) poridit nejake prodysne triko a zvazuji prave tyto dve varianty. Mame jednovrstevni kuklu od Bamboolik a puncochacky, velice prijemny material… s outlasem nemam zadnou zkusenost, proto bych rada znala vase zkusenosti… rada bych, aby material odvedl vlhkost od tela a syn se nepotil, co je prijemnejsi…jsem spise na prirodni material, ale ten outlast me docela zajima…
Poradite prosim?