Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Bádám nad tím jaká je nejlepší výpln do peřinky a polštářku.Malá se totiž dost potí.Zatím má peřinku scan quilt celoroční z dutého vlákna a je to na ní moc teplý.Peří se mi zdá náročný na udržbu..Dočetla jsem se o ovčí vlně merino.V zimě má zahřát a v létě nespotí.Líbí se mi,že je to přírodní materiál.Znáte?
Olisa
a co údržba? může se prát v pračce nebo tak? abys to nemusela šmudlat v ruce ![]()
Ahoj,
moji rodiče už několik let spí pod ovčí vlnou a nedají na ni dopusti. Opravdu v zimě hřeje a v létě chladí, prý - já osobně netuším. Mamka ji v pračce pere za použití speciálního přípravku na ovčí vlnu.
Petra
Ahoj,
já dostala nedávno
u do postýlky z ovčí vlny. Peřinky vypadají kouzelně (taky stály!
), ale ještě jsem po nich nesáhla, takže moc neporadím.
Ale slyšela jsem, že v zimě by měla vlna hřát, v létě nepřehřívat. Tak to asi zkusím.
Prát se musí zá:,–(ně v ruce, žádné odstřeďování a dokonce výrobce vyžaduje praní pouze v jejich přípravku, jinak bez záruky ![]()
Až se mi bude chtít, tak peřinky přepreru a nainstaluju do postýlky. Sama jsem zvědavá ![]()
My jsme Jitule koupili kočár, který má všechny textilní části z bavlny a je plněný vlnou. V létě skvělý, malá se narodila v parném červenci a měla v něm vlstní příjemné mikroklima. Mohla jsem ji do kočárkové tašky s klidem zavřít a měla jsem jistotu, že se nebude potit. V zimě taky nedocenitelný. Neměli jsme ani jednu kombinézu, nemusela jsem dítě navlíkat. Údržba je samozřejmě složitějsí než u umělých potahů, ale já jsem se odhodlala vyprat to v pračce (navzdory instrukcím o ručním praní), v programu na vlnu, v prostředku na vlnu, na 30 stupňů a bez ždímání. Už jsem tak prala několikrát a naprosto bez problémů. Celý kočár mi za den uschnul. Takže já na vlnu nedám dopustit. Mám pro malou i vlněné plenkové kalhotky a spí na beránčí kožešině. Všechno jsou to skvělé věci. Existují i zavinovačky z ovčí vlny a dětské peřinky. To všechno mi přijde bezva. Na péči je to sice náročnější než uměliny, ale investice se vyplatí. Kromě toho, pokud je to šetrně zpracovaná vlna s obsahem lanolinu, tak ten je antibakteriální.
Ahoj,
já mám zatím pro prcka peřinu z dutého vlákna (dostali jsme), ale až bude větší, tak jí určitě taky pořídím z ovčí vlny. My peřiny z ovčí vlny máme a jsou supéééér!!!
V zimě opravdu zahřeju a v létě se pod nima moc nepotíš. Navíc nejsou tak hrubé jako péřové. Ale z dutého vlákna mi připadají taky fajn. Ty jsme měli předtím.
Zdravím všechny.Nevlastní náhodou některá z Vás merino deku Popolini nebo Disana?Chtěla bych jí pořídit,ale jsem na vážkách,tak jestli s ní máte zkušenost..... ![]()