Samostatné usínání v postýlce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
922
18.3.06 09:20

samostatné usínání v postýlce

Ahoj holky,
chci se s vámi poradit, od kdy je vhodné učit mimčo samotné usínat v postýlce. Jiříčkovi jsou 2 měsíce a 14 dní a když ho po večerním papání zkusíme dát do postýlky když ještě nespí, spustí řev a nepřestane, dokud ho nevyndáme. Usíná většinou u prsa, na míči nebo nošením, ale je to dost náročné i když se střídáme s manželem (teda kromě usínání i prsa :P ).
Chtěla bych zkusit metodu „dát do postýlky, nechat případně vybrečet a chodit po urč. časových intervalech“, ale nevyndavat, ani když brečí, jak tu o tom byla diskuse, ale nevím, od kdy je to vhodné. Nerada bych na malém zkoušela když to ještě nemá význam…Nerada bych ale uspávala tak, jak to děláme dosud až do 1 roku 8O .
Jak uspáváte vy?
Díky Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33
18.3.06 09:40

Ahoj Berco,
my jsme se právě přesně ve 2 měsících rozhodli, že je na čase, aby malá spala sama, neboť do té doby jsem se opravdu nevyspala prakticky ani hodinu v kuse. Tak jsem se přestěhovala do ložnice a malá zůstala sama v pokojíčku, což oběma asi velice prospělo, protože ani já jsem ji neustálým obracením se nebudila. Malá začala spát jak dudek, respektive možná občas nespala, ale já jsem to neslyšela. Nechali jsme otevřené dveře, abych slyšela, kdy zabrekne na krmení… Takže od té doby je nám dobře, všichni se vyspíme a holčička je vždy ráno moc spokojená a usměvavá. Teď, v 8 měsících, už spí celou noc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3420
18.3.06 09:43

Berčo,

my jsme přímo tuto metodu neaplikovali,ale jelikož byl malý prdíkový a věčně přilepený k prsu,bylo položení a jeho vyřvání nutnost,jelkož bych asi byla brzy v blázinci :wink:

Takže v podstatě od mala(asi taky ty 2m)jsme jej večer položili a nechali chvíli vyplakat,abych se aspoň mohla osprchovat.Takhle jsme to vlestně dělali každý večer,samo jsme jej poté vzali(když plakat nepřestal)ale někdy i usnul.
Myslím že to přineslo své ovoce,protože malý dneska usíná sám.V tiché místnosti a bez breku.A to jak přes den,tak večer.Je to fakt velká pohoda,protože za celý den je toho dost a tak je tu pak oáza klidu.

I když musím přiznat že mi to ze začátku nebylo příjemné(slyšet ho plakat)tak jak už jsem psala to byla nutnost,ale pomohla nám oběma.

Držíme palečky.
Gabule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.06 09:56

Začni co nedřív, klidně hned. Nám se to tak povedlo. malý spal celou noc od 3 měsíců (budil se výjimečně jednou za noc) a usínal sám.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
18.3.06 10:31

Ahoj. My máme odmala pěknýho uplakánka, naše dcerunka zpočátku řvala v podstatě furt včetně večerního usínání - byl to horor.. S nácvikem samostatného spaní jsem začali na konci druhého měsíce. Trvalo to asi 14 dní, zpočátku vydržela řvát i hodinu, chodila jsem jí vždy cca po pěti minutách dávat jen dudlík. Pak se „řvací“ intervaly zkracovaly a dneska zavírá oči už po koupání nebot ví, co bude následovat. Jsou jí 4 měsíce. Důležité jsou rituály, ve stejnou dobu a nenechat se odradit. Já jsem taky byla z toho vyčerpaná a neměla chut tímto způsobem trávit každým večer (když řvala i přes den). Dnes se budí jednou v noci na kojení, takže to už je pohoda. Držím palce! Martina a Bára 4měsíce.

• Citovat
  • Upravit
691
18.3.06 11:21

Ahoj Berco,

ja osobne si myslim, ze tak male mimi je jeste moc male na metodu „nechat vyplakat“, ale zalezi samozrejme na tobe, jak bys to snesla. Ja bych asi nemela na to, nechat ho brecet dyl nez tech 5 minut :-) Malej do nejakych 4 mesicu vetsinou usnul u prsa, coz me neobtezovalo - vetsinou dodrzujeme ritual -vykoupat-nakojit-spinkat. Pokud neusnul, nechali jsme ho samotneho v postylce, nekdy po takovem tom „brblani“ usnul sam, ale pokud zacal plakat a trvalo to vic jak 5 minut, sli jsme za nim (nekdy ty miminka vylozene neplacou, ale jen tak houkaji, aby privolali pozornost, ale na to jsme mu neskocili, jen kdyz to byl opravdu plac, sli jsme vzdycky k nemu). Pokud nic nezabiralo a plakal, tak ho manzel nosil v naruci, do max. 15 minut vzdycky usnul - vubec se nemusis bat, ze bys ho rozmazlila. Jo a jednu dobu treba do postylky vubec nechtel, tak jsem ho uspala kojenim v nasi posteli, nechala ho tvrde usnout a tak za 30 minut ho prenesla do postylky, kde spinkal dal :-)

Od toho 4.mesice nekdy u kojeni usne, nekdy ne. Pokud neusne, dam ho do postylky s dudlikem (ten teda nedudle, ale jen si ho tak ozuzlava) a vetsinou do 10 minut usne sam - chvilku si keca pro sebe (necham mu treba rozsvicenou malou lampicku). Cely se to tak vyvinulo samo, nebylo potreba to resit tou „vyplakavaci metodou“ a fakt usina pekne. Kazdy mimco je samozrejme jiny. Je dobry zavest si nejake ty ritualy a hlavne ho nechat pred nocnim spanim adekvatne dlouho vzhuru (cim starsi mimi, tim dyl - treba u nas jsou to ted cca 3-4 hodiny) a trochu ho unavit - treba s nim pred koupanim trochu cvicit, vykoupat, pak nakojit a podle me tak maly mimi musi byt z tohoto dostatecne utahany :-)

Tak hodne zdaru!
JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
18.3.06 12:35

Berco,
já bych vám zatím tu metodu vyřvání příliš nedoporučovala, na to máš mimi ještě moc maličké. Později to zkusit můžeš (my zkoušeli v 7m, v 8m…), ale musím tě upozornit že ne na všechny děti to funguje. Nám to třeba nefungovalo, řvala tak strašně až byla rudá, a to jsme teda s manželem nevydrželi..Takže tuto metodu jsme vyškrtli.
Nám se osvědčila metoda postupných kroků - asi do 4m usínala kdy ona chtěla, každý den to bylo jinak, někdy usnula u kojení, pak usínala asi do těch 6-7m v náručí za setrvalého třesení: Při položení do postýlky dostávala hysterický záchvat. Postupně jsme fobii z postýlky odstranili (řvala v ní, ale já byla u ní a hladila ji dokud se nezklidnila). Pak už neřvala při položení do postýlky, ale jen při mém pokusu se vzdálit. Podotýkám, že ji zá:,–(ně nedávám spát „když je čas“, ale když je unavená - takže někdy v 20, jindy 21,30..Stačí chvilka hlazení po hlavičce a spí. Momentálně jsme ve stádiu,kdy už se můžu vzdálit a ona hned neřve. Pak už buď usne úplně sama nebo si mě zavolá a já ji zase hladím dokud neusne. Ale k tomu jsme se dopracovali až v 11m.
Teď se jí snažím naučit spát v postýlce celou noc, se střídavými úspěchy - někdy se mi stěhuje do postele už v 1-2, někdy ale až ve 4, v 6 nebo až ráno - podle toho jak dobře spí..
Myslím, že tento postup je sice časově náročnější, ale rozhodně šetrnější jak pro dítě tak pro rodiče.. Opakuji - někomu může metoda vyřvání fungovat, nám ne..

Klaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
18.3.06 12:53

Ahojky,
minulý týden - nebo možná už předminulý - bylo toto téma v Sama doma, doporučovali tam metodu „vyřvání“ až od 6 měsíců, od této doby už je to totiž „vyčuranost“ - mimi si zvykne, že zabrečí a máma honem přikluše. Ale do 6 měsíců to ty mrňata takto ještě neberou, tak by se neměli nechávat moc dlouho brečet…
Mě se to radí, co? Sama na mrně teprve čekám, jsem zvědavá, jak to budu praktikovat já… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
18.3.06 13:16

Ahoj Berco,
já mám drobky 2 a říkala jsem si,že u druhého nebudu dělat stejný chyby.Barunka nám do roku usínala v náručí houpáním,tak to fakt už teď nedělám.U 4měsíčního Vojtíka mám večerní rituál-od 5ti už se snažím,aby neusnul,hodně na něj mluvím,hrkám a tak,aby se unavil,nebo nechám jen v bodyčku prokopat na přebalováku,třeba 20minut, po sedmé jdeme koupat,pak jdem do vyvětrané ložnice a u prsa mi usne.A vydrží tak do 10-11hodin.Spím s ním v posteli a tulíme se,užívám si to,dokud se mnou chce být. Hrozně to uteče,to mi věřte.Taky si myslím,že je na to Tvůj bobíšek ještě malej-nechat vyřvat-většinou chce maminku a ta ne přijít. Ale od toho půl roku to zkusím taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
18.3.06 15:24

Ahoj, tvůj prcek je ještě na metodu vyřvat ho moc malej. Podle mně to má smysl až tak od 6 měsíců. Teď má ještě nárok, abyste ho uspávali. My s tím začli taky takhle kolem 6 měs. a je to tak akorát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
18.3.06 16:34

Ahoj Berčo,

přidám se k holkám, taky si myslím, že je ještě brzy na metodu nechat vyřvat… My to praktikujeme tak, že vykoupeme, nakojíme, když usne u koja, není co řešit a šupajdí do postýlky. Pokud ne, položím ji do postýlky, natáhnu sluníčko (hraje takou příjemnou melodii) a jsem u ní. Držím ji za ruku, hladím po hlavičce, přiložím svoji hlavu k její a během chvilky vidím, jak má roletly na půl žerdi.. To je okamžik, kdy si můžu dovolit odejít. Pokud se přece jenom ještě z postýlky ozve, je to proto, že vypadl dudlík, takže někdo přiběhne, dudlík dá do pusinky, pohladí, dá pusu a zase jde pryč. Už asi tak 14 dní nám to takhle funguje :-)
Asi si sama musíš najít to, co bude na Jiříčka zabírat, ale věřím, že po pár dnech tréninku to bude zvládat taky sám :-)

Usínání ZDAR

Milka & Týna 3 měsíce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
18.3.06 16:49

Ahojky,

ve dvou měsících to mi příjde moc brzo. My začali až tak kolem čtyř měsíců. Ale né vyřváním, ale dodržováním reřimu. Taky jsem jí už po páté nenechala spinkat ale hrála si s ní, masírovala, cvičila s nožkama. Pak v sedm koupání a pak kojení už v ložnici, kde jsem zapla jen dětskou lampičku (tlumené světlo) a ztlumila topení. Nikdo na nás už nemluvil ani do pokoje nechodil a malá většinou do dvaceti minut usnula. A pokud ne tak jsem jí zanesla po nakojení do postýlky. Zhasla a odešla. První dny se dařilo, protože byla unavená jak jsem jí nenechala spinkat po té páté. Pak asi dva tři dny zkoušela co a jak. Takže třeba ještě povídala v postýlce i půl hodiny. Ale to jsme k ní nechodili. Jen když začala plakat, ale to vetšinou plakala, kvůli prdíkům nebo odříhnutí. A teď dostává na večer flašku, takže usínání u prsa odpadlo, ale ví že když jí vykoupeme dostane baštu a pak do postýlky a spinkat. Takže prostě třeba ještě chvilku kouká, ale ví že teď se spinká. A usne v klidu ve chvilince. Tak dobré nervy a klidné spinkání co nejdřív.

Ahoj Iva a Viki.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.3.06 17:14

Ahoj Berco, taky jsem teď o tom něco četla a „vyřvání“ se má aplikovat až u větších mimin cca od 5.měsíce, ale od 6.měsíce nejpozději, jinak se už „uspávání“ nemusíte zbavit. Kamarádka udělala tuto chybu u prvního dítěte a dodneška musí s jejím klukem (7 let)někdo čekat u postele :twisted: , než usne. Druhé dvouleté dítko už usíná více než rok samo, jak odpoledne, tak večer. Jestli chceš začít už teď, zkuste malou lampičku, jestli se Jiřík třeba jen nebojí potmě :lol: . Druhá kamarádka takto naučila svoji holčičku už od 3.měsíců.

Cami + 2prcci 25tt

• Citovat
  • Upravit
347
18.3.06 20:15

Ahoj, taky přispěji naším usínáním,,,,,ani nevím jak a je to,,,,,,maleho vždy po okupkání nakrmím(už nekojím) a pak ho ukládáme do postýlky,natáhneme kolotoč a jdeme pryč, někdy je vzhůru, někdy ještě slyším jak si povídá ale nikoho k usínání nepotřebuje,,,,je to fakt pohoda,vedět že když ho dáš spinkat tak mas pak cas na sebe nebo na manzu :wink: Když jsme ho přivezli z poro tak hodne plakaval, mysleli jsme že má prdíky a on to byl hlad, přestala jsem kojit a přešli jsme na lahev.........tohle samostané usínání provozujeme tak od1.5měsíce(kdo ví jak dlouho nám to vydrží).......Usíná kolem osmé a po páté ráno se vzbudí, alemáme i rekord o půl sedmé(asi se překonal)

Asi ti fakt moc neporadím, protože sama nevím jak jsme ho to naučili,,,,musím podotknout že je fakt extrémě hodné dítě,SNAD MU TO DLOUHO VYDRŽÍ.

papa a hodně stěstíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
347
18.3.06 20:16

Ahoj, taky přispěji naším usínáním,,,,,ani nevím jak a je to,,,,,,maleho vždy po okupkání nakrmím(už nekojím) a pak ho ukládáme do postýlky,natáhneme kolotoč a jdeme pryč, někdy je vzhůru, někdy ještě slyším jak si povídá ale nikoho k usínání nepotřebuje,,,,je to fakt pohoda,vedět že když ho dáš spinkat tak mas pak cas na sebe nebo na manzu :wink: Když jsme ho přivezli z poro tak hodne plakaval, mysleli jsme že má prdíky a on to byl hlad, přestala jsem kojit a přešli jsme na lahev.........tohle samostané usínání provozujeme tak od1.5měsíce(kdo ví jak dlouho nám to vydrží).......Usíná kolem osmé a po páté ráno se vzbudí, alemáme i rekord o půl sedmé(asi se překonal)

Asi ti fakt moc neporadím, protože sama nevím jak jsme ho to naučili,,,,musím podotknout že je fakt extrémě hodné dítě,SNAD MU TO DLOUHO VYDRŽÍ.

papa a hodně stěstíčka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401