Problémy se spánkem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
294
1.3.06 17:09

Problémy se spánkem

Čauky holky, já mám od narození Bereniky potíže se spánkem, i když Berča v noci spí poměrně dobře spí. Večer uspáváme po 23 hod., já zalehnu tak kolem 24 hod , spim do čtyř, pak kojíme, Berča tak do hoďky usne a já se převracim v posteli do osmi, kdy vstáváme. Po tý čtvrtý usínám už hrozně špatně, někdy usnu tak na hoďku, někdy jenom na dvě i když malá v klidu spí. A když se přes den natáhnu, tak nezaberu ani za boha. Takže průměrně spím tak pět hodin. Jaký máte zkušenosti se spánkem s malým miminkem vy? Naučily jste se spát podle něho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
86
1.3.06 19:14

Ahoj Míšo,
máme stejně starou holčičku jako Vy (čekaly jsme spolu na porod:), a se spánkem jsme měli potíže hrozný. Malá se narodila večer, takže měla přehozený den a noc a já jsem první měsíc spala tak 2, někdy i hoďku za noc. Přes den jsem taky moc nezabrala, zase se mi hlavou honila další práce, kterou bych měla udělat a hlavně jsem měla takový divný pocit, že bych měla být vzhůru, kdyby „něco“ (a manžel mě potřeboval). Před pár týdny se to začalo lepšit, Janinka začala spát aspoň pár hodin v noci (usínala tak po 2 ranní), a teď jsme před asi týdnem začali s pevným režimem, kdy v 21 h koupeme, masáž, ve 22 polsední kojo a malá do půl hodinky spinká a vydrží to až do 3,někdy 4 hodin, pak se budí co 2 hodinky. Vstává někdy po 7, někdy vydrží spinkat až do 10, což je super a já teda spím taky. Jinak musím říct, že nám přes den spí hodně málo, jen takové krátké šlofíčky:) A ani já, i když jsem unavená, přes den neusnu. Nevím, čím to je, jsem docela velká spáčka, ale teď to nějak nejde:(
Aspoň, že Janinka spinká v noci - to je naše velký vítězství:)
Jsem zvědavá, co budou psát další holky, jestli můžou spát přes den (s miminkem), nebo to mají stejně jak my :roll:
Měj se hezky,
Suzetka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
1.3.06 20:22

Ahojky,

no já to mám asi taky tak jako vy. Malej spí večer cca. od 8 hodin. Budí se jak kdy od 11 až do 1 v noci na kojo. Já chodím spát tak po 11 hod. Protože poklízím když malej usne večer.Pak se budí tak po 3 hoďkách, a to mu dám prso a vytuhnu ani nevím jak :) .nevím proč, ale kolem 6 ráno má bolení, tak s ním chvíli zápasím, než se vyprdí … pak usne ještě cca do půl 8 až do 8. Přes den si s ním někdy šlofíka dám … ale není to nic moc, protože jsem vzhůru pokaždý když se hne. Nejlepší bylo, když si ho vzala babí na procházku. Dostal najíst a jeli … a to jsem vytuhla.Jenže to jde jen o výkendu a musí být pro babí pěkné počasí :? . Jednou ( :( ) ho hlídal taťka, když jsem byla po ránu krapet hotová. Měla jsem od něj příkazem že se mám natáhnout … že s obědem nemusím spěchat. Hm, jenže jsem klimbala tak na půl - pořád jsem prostě poslouchala co dělají. On to taťka s malým moc neválí(asi pro jistotu aby ho nemusel hlídat často - chlap no) :(
Takže spaní - no cca 6 hodin denně? přerušovaně …

Suzetko - malej se taky narodil v 10 večer - ale spal normálně …
Andělka

• Citovat
  • Upravit
169
1.3.06 21:00

Ahojky maminky,
my spinkame porad stejne uz 8m, stale se budime tak 3-4× za noc, pres den spala v 1m dost malo, ted jak kdy. Spim taky cca 6h za den a to prerusovane. Ze zacatku jsem byla chodici zombi, babicky jsou 200km daleko, takze pomoc nehrozila. Jinak, kdyz hlidaji tatinci, je to vsude stejne. Ale az budou mimisko vic vnimat a reagovat na tatku, tak to bude lepsi. S tim spankem si nakonec zvyknes. Take jsem casto nemohla spat, hlavne kdyz se Juli vrtela v postylce. Asi to chce jen cas.. a dobra rada: pokud se chces missacku vyspinkat, posli tatku s mimi na prochazku, protoze budes v myslenkach neustale u nich(taty a drobecka)a neusnes vubec. Lepsi kratky spanek nez zadny.

Preju spousty spanku, pohody a slunicka :D a hlavne zdrave deticky!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
1.3.06 21:05

No já s prvnim miminem taky měla problémy se spaním. Vašík usínal kolem 22, kojo ve 2 a já znovu zabrala kolem 5, a on vstával v 6. jenže přesně vim, čim to bylo. on první měsíce strašně chrápal v té druhé polovině noci a já ho prostě poslouchala a nemohla spát. Ve dne měl půlhodinky a než se mi podařilo usnout, tak už jsme vstávali, to vůbec nemělo cenu. teď, když mám druhé mimi a buděj se mi oba v noci 2-3×, tak bych spala, až bych brečela :lol:, ale nemám šanci. A ve dne už vůbec ne.
Jirka se narodil 1/4 hoďky před půlnocí a je fakt že prvních 14 dní málokdy usnul dřív. Ale teď (jsou mu 3 měsíce), už jsme to posunuli na 20,00.

Makýš a Tygříci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
1.3.06 21:42

Ahojky

Missaku - tak stejně to bylo u nás - usínalo se 22-23 někdy i 24 spalo se do 4-5 pak dvě hodiny vzhůru /prdíky/ a pak se spalo až do 8-9 takže realativně hodně … a to nepočítám 2 tříhodinové spánky za den......

jenže já spát nemohla … ve dne jsem ležela … a říkala si bože já jsem tak unavená musím spát… a a nic… v noci…jé už spí… a fort se mi hlavou honilo a co když se vzbudí.???? byla jsem vyřízená. Dítě spalo a já spát nemohla....... anebo spala a k ránu už taky neusla..... podle mě to bylo u mě spojené s poporodní „depkou“ kterou jsem si docela užila..... přešlo mě to kolem 2,5-3 měsíce. Od 3 měsíců jsme prcka přestěhovali do svýho pokoje a je to super… ale nebylo to tím že spal s náma… prostě si myslím že jsme si na sebe museli zvyknout a já se musela se vším vyrovnat........

Rady kámošek..... hlavně když spí mimi tak spi s ním… bohužel přišly u nás vniveč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
1.3.06 22:00

Ahoj Markéto, tak já to mám přesně jako ty. Večer,když Béra usne, zaberu ihned, ale po nočním kojení kolem čtvrtý pořád poslouchám to její kňourání ze spánku a jsem z toho nervózní. Někdy radší odejdu spát do obýváku. Poslouchala jsem i relaxační hudbu, ale jednou v noci jsem s ní vztekle asi po hodině a půl mrskla na podlahu. A když už k ránu usnu, zdaj se mi šílený sny, no hrůza. Jsem zvědavá, kdy se to zlepší.

PRO SUZETKU:
Ahoj Suzetko, vzpomínám si, čekaly jsme spolu na porod, kdy jste nakonec rodily? My 8 ledna (bylo to ve finále 40+6), mám krásnou holčičku Bereniku, 3.250 g, porod by fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kaa
100
1.3.06 22:00

Ahojky, neboj, to se časem srovná :) Když byla Beatka malinká, spala jsem jak na trní, stačilo, aby ze spaní vzdechla a už jsem byla na nohou, co se děje. Tak ve třech měsících už jsem skoro pravidelně usínala u jejího večerního uspávání - a dneska se musí v noci docela zasnažit, aby mě vzbudila - kolikrát do mě šťouchají s taťkou oba (spíme všichni pohromadě). Únava prostě dělá své - určitě tě to taky dostihne, ale jak píšou holky, musí se to všechno trochu zaběhnout a hormony zklidnit :wink:

Ať je to co nejdřív!

papa

Kaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
1.3.06 23:49

Ahoj Markéto, tak já to mám přesně jako ty. Večer,když Béra usne, zaberu ihned, ale po nočním kojení kolem čtvrtý pořád poslouchám to její kňourání ze spánku a jsem z toho nervózní. Někdy radší odejdu spát do obýváku. Poslouchala jsem i relaxační hudbu, ale jednou v noci jsem s ní vztekle asi po hodině a půl mrskla na podlahu. A když už k ránu usnu, zdaj se mi šílený sny, no hrůza. Jsem zvědavá, kdy se to zlepší.

PRO SUZETKU:
Ahoj Suzetko, vzpomínám si, čekaly jsme spolu na porod, kdy jste nakonec rodily? My 8 ledna (bylo to ve finále 40+6), mám krásnou holčičku Bereniku, 3.250 g, porod by fakt super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
2.3.06 00:19

Ahojky,
a já myslela, že jsme jediní s takovou sovou :) (zrovna před chvilou jsem malou dala do postýlky). Pořád čtu, jak mimčo po koupeli kojení a už spí, takže třeba do 9max a už byla zoufalá :?
Od narození je to to samé, usne ne dřív jak mezi 23-24 hod večer. Cca do 1,5 měsíce věku se budila po 4 hod ráno na kojo a pak celkem pravidelně po 3 hoďkách. Teď spí tak do 6 až 7 ráno, ale já to spíš přisuzuji láhvi (přikrmujeme Nutrilonem)…
Přes den spí chvilkama, tak po 10,20 min., takže to je nic, co nenaspím v noci, přes den nedoženu a taky je co dělat.
Teď už je to lepší, ale refus je prevít, takže já ji v noci tak poslouchala, jak chrchle a mručí a nemohla zaspat.

Držím palečky všem !
Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
2.3.06 11:26

Pardóón, reflux

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
573
2.3.06 18:33

ahojky no u nás to bylo zezačátku super,malej usínal po osmé večer a budil se tak po 2,5 až 3 hod.poslední dva dny změna,přes den spí tak 1 hod. a v noci tak 1,5 až 2 hod. nevím proč,ale asi má trochu rýmu tak snad,že se mu trochu hůř dýchá,uvidíme dneska v noci a taky neusne sám,ale při houpání na rukách,sám jen když je moc unavený z kojení z obou prsů,no snad se to zlepší :lol:,já tomu spánku taky moc nedám,pořád poslouchám jak dýchá a pochrochtává,jsem z toho malinko podrážděná a taky je mi trochu do breku,chtěla bych aby se přítel hezky vyspal a tak raději chodím z mimoškem do jiného pokoje,no jsem holt taková,ti chlapi se maj líp,snad i ten náš malej to tak bude mít,mějte se a přeji hezké spaní J.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7811
12.8.19 22:25

@missak ja mam se spankem problemy porad, od jedoho porodi k druhemu. Malej bude.mit 5 a děs. Zalepit si vicka a spaaat :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí