Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pekny den,
vybirame postylku a porad se nedokazeme rozhodnout.
Zatim jsme zjistili, ze postylky mohou mit nasledujici vlasnotsti:
Postylky se stahovacim bokem co jsme videli v obchodech
vetsinou sly stahnou jen o cca 10 cm - tj. asi nic moc. Nebo
i tech 10 cm stoji za to?
Nevite nekdo, zda-li se vyrabi postylky se stahovanim
i o cca 30-40 cm?
Nepotkali jste nekdo postylku o rozmerech 140×70 se stahovacim
bokem?
Je postylka 120×60 velikostne dostacujici? Do jakeho veku
asi tak staci?
Dekuji
Ahoj Skeble,
nemám odpověď na všechno, napíšu ti svou zkušenost. POstýlku máme 120×60, vydrží tak do 3 let, pak chceme koupit „normální“ postýlku bez šprušlí.
Nikde jsem neviděla postýlku která by se dala stáhnout o víc než těch 10 cm co zmiňuješ, ale upřímně řečeno stahování je vcelku na nic. Máme 2 polohy matrace- to je moc fajn. Malé miminko budeš mít v horní poloze a stahovat nepotřebuješ. Větší mimi budeš mít v nižší poloze, ale protože se snaží stoupat si a dostat se ven, stahovat nebudeš. Těch 10 cm je, jak píšeš,stejně málo.
Takže bych radši zvolila vyndavací šprušle.
Držím palce při výběru,
maya
Ahoj.
Postýlku jsme nekupovali, ale máme dědičnou rodinnou.
Bytelná 120×60, se stahovacím bokem. Radim se do ní určitě vejde ještě ve 3 letech ( ale to asi nebude potřeba, protože by v ní měl spát mladší sourozenec).
Má 3 polohy nastavení roštu a kolečka.
Stahovací bok (cca 18 cm) si nemohu vynachválit - jsem jen 155cm, takže když Radim spal na střední poloze - to se ještě neuměl postavit, vyndání bez spouštěcího boku byl problém. Navíc teď usíná v naprosto nemožných polohách, takže ho i teď v noci obracím a přesouvám do nějaké přijatelnější, to bych bez boku nemohla.
Bez vyndávacích šprušlí se prozatím obejdu. Když bude větší ( 2 roky?), chceme koupit normální postel s přídavnou boční zábranou ( šikovný kutil ji udělá i sám), aby mohl postel opustit, kdykoliv bude chtít.
Beruška
Taky se poohlížím po postýlce a zjistila jsem už ze zkušených zdroju, že jestli máte doma přebalovací pult nebo komodu s přebalovací podložkou tak je stahování boku zbytečné. Takže tím je ulehčený výběr aspoň pro mě jo. A taky nejsem žádnej dlouhán, mám 161 cm.
Ahoj. Jelikož bydlíme skromně (jedna místnost, kde je i kuchyňský kout), vybrali jsme - pro někoho paradoxně - větší postýlku. Spekulujeme o tom, že než z téhle maličké vyroste, podaří se nám postavit dům. Postýlka má vyndávací šprusle, což si mé kamarádky opravu chválí víc než stahovací bočnice ale je to věc názoru. Také má úpně odstranitelná čela i bočnice, takže by měla sloužit o něco déle (ani muž ani já nejsme dlouháni, snad ani miminku nebude postýlak brzo krátká). Jediné, co mi chybí jsou kolečka ale ty mi můj šikovný muž prý instaluje sám. Postel má vlastní matraci (rošt nastaviteltelný do 3 poloh) a stojí (v tmavém masivu) 3.900,– Kč.
skeble:
takze asi takhle, moje teta ma postylku 12060 a jeji syn tam spal do tri let, i kdyz je pravda ze na konci uz nemel moc mista. mela se stahovacim bokem-byla to starsi postylka a myslim ze stahnout o vic nez 10 cm ale dnes se mozna uz neprodavaji.
ja mam take postylku 12060,polohovatelna by fakt mela byt! my zroévna vcera snizili postylku uplne dolu.tato postylka ma 4 moznisti o posunuti matrace.jinak pak mam jeste druhou postylku ktera je take polohovatelna ama stahovci boky, idkyz to mi prijde nesmyslne neni to vazne jako u te stare tetiny postylky-jde to jen o 10cm.ani ne takze je to na nic.
hlavne se divej aby nebyla namorena necim skodlivym!a sprusle aby byli max.7cm od sebe!