Samostatné usínání v postýlce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
549
29.9.14 21:28

No ja mam to same. Uspavam v obyvaku u prsa a pak prenasim.Male uz budou 4 mesice. Bdici by beze mne neusnula.Do postylky ji davam spici…Myslim ze dokud budu kojit (jeste tak pul roku) Tak u prsa budu uspavat nadale a do postylky ji budu davat spici.Sama nevim jak to bude vypadat dal. Kazdopadne chuvicku vyuzivame, kdyz ji prenesu a chci jit do vany, nebo jsme v obyvaku.Bez chuvicky si to zbytecne komplikujes,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
875
29.9.14 21:29

Poridit chuvicku? :nevim: Ja mimco slysim z vedlejsiho pokoje i bez ni. Dulezity pro klid je ten monitor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
29.9.14 21:30
@Marky983 píše:
No ja mam to same. Uspavam v obyvaku u prsa a pak prenasim.Male uz budou 4 mesice. Bdici by beze mne neusnula.Do postylky ji davam spici…Myslim ze dokud budu kojit (jeste tak pul roku) Tak u prsa budu uspavat nadale a do postylky ji budu davat spici.Sama nevim jak to bude vypadat dal. Kazdopadne chuvicku vyuzivame, kdyz ji prenesu a chci jit do vany, nebo jsme v obyvaku.Bez chuvicky si to zbytecne komplikujes,…
?…a podotykam teda, ze dudlik nechce :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
29.9.14 21:32
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi, i když mám poněkud jiný problém, než zakladatelka…Malý má skoro 3 měsíce a usníná s námi v obýváku, pak ho přenáším. Je mi jasné, že tak to nepůjde na stálo, takže ho chci navyknout na usínání v ložnici v postýlce. Předpokládám, že usne dobře, teď většinou usíná při kojení, odříhne, položím ho a spinká. Takže v tom myslím problém nebude, ale…problém mám já..jsem zvyklá ho mít na očích a takhle budu snad každých 5 minut lítat do ložnice, jestli je ok…Nevíte, jak to překonat..?Chůvičku nemáme, jen monitor dechu, ale co kdybych ho neslyšla…

Záleží, kde bydlíte, jestli v bytě, nebo máš ložnici v patře atd. Monitor jde slyšet, můžeš nechat pootevřené dveře, případně si nějakou chůvičku z druhé ruky pořídit. Maminky mají šestý smysl právě pro dítko a s monitorem bych se nebála vůbec. Důležité je odnést spící dítě do pěti minut od upadnutí do spánku, to je spánek nejtvrdší a v pohodě ho do té postýlky uložíš a pak zapneš monitor a strávíš klidný večer a pak už budete spát spolu, neboj, funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7989
29.9.14 21:38

@Marky983 Podle mě je lepší dítě uspat a přenést, než dokolečka uspávat dítě v postýlce, kde být nechce, záleží na povaze miminka. Já to u prvního rešila tabulkově, dala do postýlky, chodila hladit atd, syn postýlku nesnášel, tímto uspáváním se úplně probral a řval a uspávali jsme na rukách. Dcera usínala v ložnici se mnou v posteli a přendávala jsem ji do postýlky a u třetího jsem to přestala řešit úplně a mám malý zázrak, malý je pohodář, dva odejdou do pokojíčku, popřeji dobrou noc a odcházím za malým do obyváku na naše matracové letiště, zhasnu, malý ke mě doleze, obejme mě a již bez kojení do minuty usíná, já ho přenesu, postýlku má rád, protože jsem ho tam nikdy nedržela přes jeho nesouhlas. Usnul by i v postýlce, ale já si to uspávání vyloženě užívám, ale opět dodávám, že je to o povaze. malý je úžasný přítulný miláček vždycky mi strčí ruce pod tričko a dýchá mi na hrudník, je to úžasná chvilka :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
597
29.9.14 21:39
@Anonymní píše:
Oživuji diskuzi, i když mám poněkud jiný problém, než zakladatelka…Malý má skoro 3 měsíce a usníná s námi v obýváku, pak ho přenáším. Je mi jasné, že tak to nepůjde na stálo, takže ho chci navyknout na usínání v ložnici v postýlce. Předpokládám, že usne dobře, teď většinou usíná při kojení, odříhne, položím ho a spinká. Takže v tom myslím problém nebude, ale…problém mám já..jsem zvyklá ho mít na očích a takhle budu snad každých 5 minut lítat do ložnice, jestli je ok…Nevíte, jak to překonat..?Chůvičku nemáme, jen monitor dechu, ale co kdybych ho neslyšla…

Tak presne tohle jsem resila prvni 4 mesice ja. (Mala ma uz 6,5 mesice). A mela jsem to horsi v tom, ze bydlime v rodinnem dome, obyvak dole a loznice, kde spi mala, nahore. Mame sice chuvicku, ale ja byla proste na nervy z toho, ze ji nevidim. Nebyla jsem schopna se ani divat na tv. Chodila jsem spat zaroven s ni. A pak se to najednou zlomilo. Asi s vekem male, uz ji lepe znam, vim, ze kdyz usne, tak mam min do pulnoci klid. Uz se zase divame s manzelem na serialy a ja jsem v klidu. Ale jen kdyz je manzel doma se mnou. Kdyz jsem sama, tak mam jeste porad nejistotu a jsem radsi v loznici. Doufam, ze i tohle jednou prekonam. Stale mame monitor dechu. Neboj, jednoho dne se to zlomi a budes v klidu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
30.9.14 08:46

U prvního jsem používala jak chuvicku tak monitor… U dreheho dítka jsem ze zacatku používala take chuvicku a monitor. I tak jsem furt byla nervózní a koukala na tu malou obrazovku zda malá spí a nebo ne. U malyho jsem si tím To vybudovala to, ze ted s námi spí v posteli. Kdyz jsem ho viděla se pohnout nebo jen trosku Breknout, hned jsem běžela k nemu. U maly jsem se na chuvicku vypadla. Nechtěla jsem byt otrokem te malé obrazovky. Tak jsem chuvicku schovala a mužů říct, ze nic lepšího jsem udělat nemohla. Jsem klidnější a deti chodím kontrolovat tak jednou za hodinu. Monitor dechu je uplne dostačující. Chuvicku neporizuj. Jednou za čas jdi malyho skontrolovat, časem si zvyk es a budeš klidnější a dite ti bídě i klidnější spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
30.9.14 13:50

Když malá nechce zabrat, dán jí kapesník a ona se ušmudlá :) někdy to nezabére :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.10.14 09:20

Díky všem za reakce. Bydlíme v bytě 2+1,takže do patra nebo nějak daleko to do ložnice nemám. Ale stejně, jsem zvyklá na něj kouknout kdykoliv, když je s námi v obýváku. Ale ok, zapnu monitor dechu a pokusím se nechodit tak desetkrát za hodinu.Si myslím, že od určitýho věku to mimčo potřebuje nějakej režim a že není dobrý, když usne např. v obýváku a budí se jinde, asi je z toho vedle..Tak děkuji za rady.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510