Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dejte pozor na nebezpečný spacák
19:48 | Pátek 17. 03. 2006
Michael Vít, hlavní hygienik ČR - Zdroj: čtk
Praha - Ministerstvo zdravotnictví varuje před používáním dětského spacího pytle s názvem „Club of me“, který prodával řetězec Plus Discont. Úřad označil výrobek určený pro děti do tří let za nebezpečný. Dovozce a distributoři ho proto musí okamžitě stáhnout z trhu, informoval dnes hlavní hygienik Michael Vít. Riziko spočívá podle ministerstva v tom, že díl z bezbarvého elastického plastu s motivem medvědí hlavy, který je součástí jezdce zipu, mohou kojenci a malé děti vkládat do úst a vzhledem k jeho velikosti by se jím udusit.
Bavlněný spací pytel turecké výroby se prostřednictvím 121 poboček společnosti Plus Discont prodával po celé ČR ve dvojím barevné provedení - světle modrý s bílou a růžovobílý.
Ministerstvo zdravotnictví upozorňuje spotřebitele, že dovozce nebo distributor musí vlastníkovi umožnit nebezpečný výrobek vrátit.
No holky já teda nevím, ale takový caplík na zipu mám snad už všech bundiček i kombinézy ![]()
Lenka
Já ho mám taky, a když jsem ho prohlédla zjistila jsem, že jde ten medvídek úplně lehce vytáhnout ze strany z toho úchytu! Tak jsem ho vyhodila a pytel budu používat nadále.
Bosorka
Podle mě to taky není až tak závažný problém, ale mě se to docela hodilo
Vojtík mě v něm odmítal být, nespal v něm ani jednu noc, takže mi doma ležel ladem. Tak jsem toho využila, vrátila ho a dostala penízky zpátky ![]()