Ovocný příkrm - mražený

89
16.1.21 18:32

Ovocný příkrm - mražený

Ahoj,
Jdu si pro radu. Dělám doma malýmu ovocné příkrmy, nezavaruju, vždy zamrazim, ale co dělám špatně?

Povarim ve vodě, sleju co nejvíc vody, rozmixuju. Ale je to prostě děsná voda (už předtím než to vůbec do mrazaku dám). Čím zahustit prosím? Pudinkem mi to přijde moc brzy.

A ještě jedna otázka - mám v mrazáku kupované maliny a jahody - můžu je přidat do příkrmu? Povařit?

Děkuji.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
89
16.1.21 18:34

Edit : zahustuju kaší

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10133
16.1.21 18:46

Nikdy jsem podobne veci nedelala. Kdyz ovoce, tak cerstve podle sezony.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
837
16.1.21 18:56

Tak chvíli povař tu rozmixovanou přesnídávku, aby se trochu zahustila. Se zamrazováním nevím, to jsem nikdy nezkoušela, přijde mi to jednodušší zavařit. A kupované mražené ovoce a zelenina je mnohdy lepší než to co koupíš v krámě jako čerstvé.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
837
16.1.21 19:00

A ještě k tomu, ve vodě jsem vařila jen jablka a hrušky, ostatní jsem nejdřív rozmixovala a pak povařila tu „kaši“.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
1754
16.1.21 19:14

Vařím doma základ vzdy jakblka nebo hrušky a zbytek spis ba obarveni, ale nikdy se mi nestalo, ze by to bylo řídké, tak asi jediné povarit to pak rozmixovane. Zamrazuju pořad a nevidím v tom proboem

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
89
16.1.21 19:30

@skorotehotna moc děkuji, vždy to rozmixovany dám do kelímků. Možná tam bude zakopaný pes, že to po mixování už nevarim. Ani mě to nikdy nenapadlo. Moc díky :potlesk:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52518
16.1.21 19:31

Povařila jsem v páře.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52518
16.1.21 19:33

Jinak bych teda nevařila nijak extra dlouho, ať tam ještě zbydou nějaký vitamíny. Nebo mixnout a výslednou tekutou hmotu krátce povařit… později už jsem nevařila vůbec, jen mixované mrazila.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6597
16.1.21 19:48

Vody dat uplne minimum. Ovoce pustí hodně šťávy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
48404
17.1.21 01:45

Dávat čerstvý ovoce a máš po problému. Nechápu tuhle potřebu dávat dětem nějakou vařenou hmotu bez vitamínů :nevim:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
89
17.1.21 07:55

@lucenka Teda nevím, je to asi kazdyho věc. Sto maminek, sto názoru.
Ale nechápu, proč tak malému (7m) dávat čerstvé ovoce? Myslím si že povařit je nejlepší řešení, navíc nic jiného než rozmixovany do hladka mi nechce.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
48404
17.1.21 08:04
@Veru21 píše:
@lucenka Teda nevím, je to asi kazdyho věc. Sto maminek, sto názoru.
Ale nechápu, proč tak malému (7m) dávat čerstvé ovoce? Myslím si že povařit je nejlepší řešení, navíc nic jiného než rozmixovany do hladka mi nechce.

Třeba proto, že v čerstvém ovoci jsou vitamíny a je to tak přirozené? Proč by v 7 měsících nemohlo dostat čerstvé ovoce? 8o jo a existuje třeba skleněné struhadlo, ze kterého je z ovoce krásná kaše.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
52518
17.1.21 09:40

Tak já třeba v létě dostala hodně kilo broskví ze zahrady, trvanlivost pár dní. Samozřejmě jsem dávala v době, kdy to bylo, ale pak jsem měla možnost 1) sežrat to hned a ze zbytku nadělat marmeládu a po zbytek roku dítě nebude mít broskve vůbec nebo kdo ví jakého původu, 2) zpracovat je a pak mu je dávat v průběhu roku třeba do jogurtu. A ve variantě 2) mi přišlo mražení mnohem lepší než zavařování právě z hlediska zachování vitamínů. Jinak v lednu mám k dispozici z podzimu čerstvá už jenom jabka, trhy nejsou a nabídka místních supermarketů je velmi tristní, samá exotika a dovoz kdo ví odkud, trhané kdesi nezralé a na stůl to dostane po x týdnech. Kupuju to, ale na zpestření sáhnu ještě moooc ráda do mrazáku pro trochu mražených broskví z dědovy zahrádky.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
10133
19.1.21 10:51
@ugluk píše:
Tak já třeba v létě dostala hodně kilo broskví ze zahrady, trvanlivost pár dní. Samozřejmě jsem dávala v době, kdy to bylo, ale pak jsem měla možnost 1) sežrat to hned a ze zbytku nadělat marmeládu a po zbytek roku dítě nebude mít broskve vůbec nebo kdo ví jakého původu, 2) zpracovat je a pak mu je dávat v průběhu roku třeba do jogurtu. A ve variantě 2) mi přišlo mražení mnohem lepší než zavařování právě z hlediska zachování vitamínů. Jinak v lednu mám k dispozici z podzimu čerstvá už jenom jabka, trhy nejsou a nabídka místních supermarketů je velmi tristní, samá exotika a dovoz kdo ví odkud, trhané kdesi nezralé a na stůl to dostane po x týdnech. Kupuju to, ale na zpestření sáhnu ještě moooc ráda do mrazáku pro trochu mražených broskví z dědovy zahrádky.

No ale to proste vezmes a zmrazis, ne. Nevaris. To by pak postradalo smysl.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat