Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kamarádka si zaplatila kurz přirozené antikoncepce podle symptotermalni metody (projevy ovulace) a tam paní zdůrazňuje, že by tahle fáze neměla být kratší než 12 dnů. Pokud jo, nedochází k dobrému uhnizdeni vajíčka a může z toho být SP nebo ZT.
My se teď snažíme o druhé a zkouším teda zjišťovat jak to s tou ovulaci mám, o nic mi nejde, spíš ať vím, kdy je to nejvhodnější doba. A dle teploty jsem měla ovulaci 6 dní před MS, ale byl to jeden měsíc sledování, teď uvidím znova ![]()
Edit: a co jsem si o tom četla, hodně žen psalo, že mělo ovulaci pár dnů před MS ![]()
@Zuzana26645 Ahoj…A Ty jsi měla prokázánou ovulaci a po té krvácíš??Možné je ovulační krvácení…Mezi ovulací a MS by mělo být snad aspoň 10 dní, ale měly holky i méně, ale je to asi extrém…Je možné mít ovulaci těsně před MS, ale zase si myslím, že nastává luteální fáze, která by měla být plus mínus den, dva neměnná a po té až MS??Je možné, že třeba vlivem nějaké hormonální nerovnováhy může ke krvácení dojít…
Četla jsem na jiné stránce, že měla paní luteální fázi 4 dny, ale byla po porodu…Jinak já jak tady tak pročítám různé diskuze a příběhy, tak vidím, že je možné snad už úplně vše ![]()