Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ovulaci nemůžeš mít první den menstruace. To ti jen začala menstruace, proto ty bolesti. Test dělej až ti vynechá menstruace, to znamená, až nedojde v očekávaném termínu. Možná si něco přečti o menstruačním cyklu ![]()
Není možné mít v jeden den ovulaci a první den menstruace. Ovulaci musela být dříve, klidně toho 25., ale to je takové hádání. Test dělej až ti vynechá menstruace, to znamená nedorazí v očekávaném termínu. Možná si něco načti o menstruačním cyklu ![]()
Luteální fáze, tj.faze mezi ovulací a MS by měla být nejméně 9-10 dnů, aby se vajíčko zahnízdilo. Průměr je cca 14 dnů. Můžeš ji zkusit určit pomocí ovu testů.
Ovulace nemůže být v den MS. Pokud byla dříve, tak jak píšou holky, lutealni fáze je příliš krátká, MS jsi dostala v termínu plus mínus dva dny není nic neobvyklého. Těhotná nejsi.
@Martha03 píše:
Ovulace nemůže být v den MS. Pokud byla dříve, tak jak píšou holky, lutealni fáze je příliš krátká, MS jsi dostala v termínu plus mínus dva dny není nic neobvyklého. Těhotná nejsi.
No, ono ještě dodám, že určitě jsou holky, které otěhotněly i při MS. Ale to už asi byl nový cyklus. Těžko říct, možné je vše.
@P4ja píše:
No, ono ještě dodám, že určitě jsou holky, které otěhotněly i při MS. Ale to už asi byl nový cyklus. Těžko říct, možné je vše.
Tak jasně jedna ze 100tisic může otěhotnět nepredpokladaně, v den menstruačního cyklu, přes hormonální antikoncepci atd. Ale jsou to opravdu výjimky, nicméně stát se může…
Ja jsme to teda nezažila ale vím ž doslechu že známá nemohla otěhotnět a tak dr řekl ať to zkusí přes ms a ona otehotnela ale nevím jestli to bylo na konci ms nebo kdy…
A vím to fakt jen ž povídání takže nevím co je na tom pravdy í když si myslím že by neměla důvod lhát
@Kajka9 Já myslím, že to možné je, ale určitě to není pravidlem. Kamarádce to taky tak podobně asi vyšlo. Ale potvrzené nic nemá.
@P4ja já třeba tak taky teoreticky otěhotněla. Ovulaci jsem měla desátý den a menstruace trvala 7dni. Styk jsme měli ještě když jsem špinila, takže možné to je, ale první den menstruace si myslím, že je to prakticky nemožné. Ona ta sliznice v děloze taky musí aspoň trochu nárůst a ne se odlučovat.
@anavi13 píše:
@P4ja já třeba tak taky teoreticky otěhotněla. Ovulaci jsem měla desátý den a menstruace trvala 7dni. Styk jsme měli ještě když jsem špinila, takže možné to je, ale první den menstruace si myslím, že je to prakticky nemožné. Ona ta sliznice v děloze taky musí aspoň trochu nárůst a ne se odlučovat.
Taky si myslím. A takhle jak je to u tebe, tak je to v pohodě ten 10 DC.
@P4ja taky myslím ono tělo není stroj a a myslím že jsou í ženy co to tak mají ![]()
@Kajka9 píše:
@P4ja taky myslím ono tělo není stroj a a myslím že jsou í ženy co to tak mají
Jj, moje oblíbená věta. Tělo není stroj. A hlavně ovulace se může lišit i cyklus od cyklu.
Ahoj, prosím o zanechani anonymu, nechci aby to někdo věděl. Ahoj, jsem si jistá ovulaci ale jsem mírně vyjukaná jestli je to možné .. 25 a 26.9mě něžně pobolival podbřišek a 30.9 jsem měla bodavou bolest v jednom vaječníků bolest šla až do stehna.. Jsem si na 90% jistá že šlo o ovulaci ale ten den jsem dostala MS.. Tak právě nevím zda je možné abych měla ovulaci v den MS??? MS mám 5 dní.. 6 a 7 den jsem spinila což také nemivam napadlo mě že by šlo o hnízdění?? Ale zase mě napadlo, že kdyby šlo opravdu o ovulaci v první den MS tak by to stejně odešlo kvůli krvácení zítra bych byla 10 den od ovulace a poh.styk. Tak nevím zda mám dělat test? Kdyby tam něco bylo zda by něco už ukázal?? Moc se omlouvám za divný dotaz ale velmi mě zajímá zda je opravdu možné mít ovulaci první den MS.. ( MS přišla od dva dny dřív) a kdyby ano tak jestli je možné těhotenství.. Děkuji všem za odpovědi.. Anonym H.