Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
AHoj holky, potrebuji poradit. Muze zena mit ovulaci i kdyz nema menstruaci???
Mam nepradivelnou menstruaci, resp. menstruaci mivam jenom diky vyvolackam (agolutin). Posledni dobou jsem si ale vsimla ze skoro kazdy mesic mivam ten typicky plodny hlen, taky kapradity tvar sliny a taky mi poboliva v podbrisku (to bude asi ta ovulace). CO nechapu je, jak je to moze ze se i presto menstuace nedostavi. JAk je to moze ze ovulaci mam (aspon si to myslim podle priznaku), ale menstruovat moje telo nechce???!!! Muzete mi nekdo prosim poradit? Predem velice dekuji! (omlouvam se za chyby v cestine, jsem cizinka ![]()
Ahoj Minik3, zkušela jsi ovulační testy? Nebo si měřit bazální teplotu? O tom, že by někdo měl ovulaci bez MS jsem ještě neslyšela, ale nejsem žádný znalec
Myslela jsem, že právě menstruací se neoplodněné vajíčko dostává ven z těla - pokud tedy nejde o anovulační cyklus, kdy je krvácení způsobeno pouze odlučující se děložní sliznicí. Tak zkus měřit BT nebo ty OVU testy, to Ti snad napoví víc.
Pa, Jana.
AHoj Jano, diky moc za odpoved a rady! Taky se mi to zda divne, ale co ten plodny hlen a kapradity tvar sliny? PA pa ![]()
Já zas podle BT OVU mám, MS taky pravidelně, ale ten hlen nemám nic moc. Tak ať se brzy zadaří //
![]()
Ahoj Minik3,
já taky mívám menstruaci spíše po vyvolávačkách, málokdy mi přijde sama od sebe. Ovulaci mám jen když beru nějaké hormony na vyvolání ovulace, jinak musím chodit na injekci..zrovna teď jsem už více jak 40den cyklu a MS pořád nikde. Asi budu muset zajít zase pro Agolutin.
Měj se,
Daria
Ahojky:-)
Kamarádka menstruaci vůbec nemá už několik let, zato úžasná roční dvojčátka má:-)))
Ovuluje normálně, jen prostě menstruuje tak, že to nepozná. Asi je to horší vychytat tu pravou chvilku, ale jak je vidět, nemožné to rozhodně není:-)
Hodně štěstí přeje
Albi+Anika
Ahoj Daria, s tou menstruaci jsme na tom uplne stejne, prave zitra jsem objednana ke sve doktorce na agolutin. Naposledy jsm mela MS nekdy v cervnu diky agolutinu a od te doby nic
V tehdy jsem si rikala, necham telo trochu si odpocinout od tech umelych hormonu a nebudu hned uhanet na dalsi davku. Doufala jsem, ze se mi MS dostavi samo, ale bohuzel uz uplynuli 3 mesice a nejak se to nedari
Ovulaci ale podle priznaku bych mela mit… Tak nevim… jsem z toho uplne paf ![]()
Albi, moc jsi mne potesila! Asi to semnou bude uplne stejne, menstruuju tak, ze to nepoznam
ale ovulaci mam! NEvis nahodou, jestli Tvoje kamaradka obcas chodila i na vyvolacky nebo jestli brala nejake hormonalni preparaty (Utrogestan, Clostilb.,) aby otehotnela ?? Podle toho co pises, asi ne a nechala vsechno na prirode. V kazdem pripade gratuluji Tve kamaradce k uzasnym dvojcatkam! Je to neskutecne, opravdovy zazrak ze ji to vyslo!! Tak moc ji zavidim!
Pa pa Beatrix
ahoj minik3 , ![]()
já jsem taky nějak ztratila ms. Kdysi chodila celkem pravidelně, zhruba po 32 -35 dnech, pak jsem otěhotněla. Těhu bohužel nevyšlo a musela jsem na kyretáž.
to bylo v srpnu. Od té doby nemám ms. Byla jsem na vyvolávačce a nic. začala jsem teda měřit BT a podle ní bych měla ovulovat zhruba 17DC kolem 33 dne pak cítím docela silné bolesti v podbřišku jako bych to měla dostat a nic. Max. uvnitř nahnědlý hlen
Tak vlastně nevím jestli mám jít k dr pro další agolutin nebo nechat daný stav. Mimi bych ještě chtěla, zatím ale nespěchám. Napiš jak jsi dopadla, jestli je opravdu možné mít neviditelnou ms
(to by bylo dobrý, ne?)
Ahoj pipiauto!
Na misto tebe bych zasla k dr pro agolutin. Je to lepsi, mozna ze ti ms nejak nahodi. Ja jsem ztratila ms tak pred pul rokem (mela jsem desne stresovou praci a take jsem dost rychle zhubla) a od te doby nic. Musim porad pro agolutin
TEd v lete jsem si rekla ze si necham telo trochu odpocinout, brala jsem pouze homeopatika, bylinkove caje a verila jsem ze se moje telo nejak postupne da dohromady ale bohuzel nic se nestalo. MS nikde…
Takze zase chodim na vyvolacky. Moc a moc touzim po mimi, tak asi podstoupim i hormonalni lecbu (Clostil, Utrogestan). Trochu se ale bojim co to semnou udela, protoze zkusenosti mam spatne. Jednou Clostil jsem jiz uzivala (2 mesice) ale mela jsem z toho hodne neprijemne paleni zahy, tak jsem to tenkrat nechala. Ale ted to skusim nejak vydrzet, … kvuli miminku ![]()