Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, prosím o radu. Ve zprávě z Unicy z Brna mám: 11.11. zahájení stimulačního cyklu - Decapeptyl, Puregon, Menogon. Předpokládám, že vyfasuju injekce a léky. Na jak dlouho? Kolik? Mají nějaké nežádoucí účinky? Může se stát, že ani po nich nebudu ovulovat? Chápu správně, že neschopenku dostanu po transferu? Mám v tom docela chaos
, dík
Ahojky, já jsem dnes taky po IVF. Když jsem viděla ty lejstra a injekce nebylo mi tenkrát vůbec do zpěvu, ale neboj.
Brala jsem 16 den od začátku MS puregon 10 dní,
potom 23 den cyklu jsem začala píchat decapeptyl.
Následovala normální MS poté jsem jela na kontrolu a 4 den MS jsem začala píchat GONAL, ten jsem píchala 12 dní. Takže celková délka braní léků a injekcí byla 28 dní. Vše kontrolujou a dělají při každé návštěvě ultrazvuk. Já šla potom 17 den cyklu na odběr vajíček. Můžu říct, že se mi to na začátku zdálo opravdu strašný a nekonečný, ale uteklo to jako voda. Takže se ničeho neboj a buď v pohodě. Budu držet palce a kdyby jsi chtěla vědět něco víc, klidně se ptej. Papa
Ještě k těm příznakům, mě bylo trošku špatně od žaludku a byla jsem více unavená než normálně. Mě nabízeli neschpenku hned první den léčby, ale já chodila do práce. Nechtěla jsem aby to někdo věděl a navíc jsem na to alespo%n tolik nemyslela. Samozřejmě si ji můžeš vzít po transferu, tak jsem to udělala já. Teď musím zaťukat na dřevo…hladím si totiž bříško, jsme ve 20 týdnu.
Myslím, že se nemusíš bát toho že by jsi neměla ovulaci. Oni vše kontrolují a přidávají nebo ubírají dávky v těch injekcích. Takže přeju hlavně pevné nervy.
Luci, díky moc za informace. To je super, že je z tebe těhule
. Vyšlo to na první pokus? Tyhle zprávičky mně neskutečně pozitivně a optimisticky nalaďují. Tak si to užívej, v klidu a pohodě. Pa
Ahoj Vendulko, jsem ráda že ti to alespoň trošičku pomohlo. Nám se to povedlo na 2 pokus. A v březnu bychom měli miminko přivítat mezi nás. Už se moc těším. Takže hlavu vzhůru a hlavně nic nevzdávej, spíš naopak, věř že se to povede. Měj se moc pěkně.
Ahoj Vendulo,
i ja mam za sebou IVF a jak vidis podle metriku zadarilo se a hned na prvni pokus. Drzim palecky.
Ja jsem dostala presne rozpis co a kdy mi budou pichat, s tim ze jsem chodila prubezne na kontroly a podle rustu vajicek jsme upravovali davky. Neboj to zvladnes.
Dulezite je se pozitivne naladit a ne doufat, ale byt presvedcena ze to vyjde a hlavne byt v klidu a pohode. Mne pomohla akupunktura i kdyz mozna spis to popovidani s bajecnou pani doktorkou.
Na neschopenku jsem sla po transferu a do konce prvniho trimestru jsem byla doma. Muzu jedine doporucit.
Jinak spoustu info najdes ve starsich diskusich na toto tema. Hlavne to chce kliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiid
Jarka 28tt