Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Luci.
Škoda že ti ještě nikdo neodpověděl. Já jsem se tam sama neléčila ale měla jsem tam před pár lety sestru po operaci slepého střeva. Měla to být prevence proti případným komplikacím ale loni stejně musela na operaci se srůsty.
Byla tam měsíc a vím že jsem tam s našima byli 2× na návštěvě. Bylo to vždy o víkendu.Velké pozitivum bylo pro sestru že tam i zhubla asi 5kg aniž by se nějak omezovala. Jo a nedoporučuji sebou bílé ručníky a žínky(zezrznou z vody). Snad se ti ozve ještě někdo s vlastní zkušeností.
Martina a Tadeášek 31tt
Ahoj, já pracuji také v lázních, ale Klimkovicích. Léčíme také neplodnost, atd. Můžeš se mrknout na www.sanatoria-klimkovice.cz. Jinak Frantovky jsou moc hezké, malebné, ale spousty Němců, připrav si plnou peněženku. Záleží jak se budeš večer vyžívat. Lázně ti určitě prospějí. My máme ročně přes 5000 spokojených pacientů. Ve Frantovkách léčí slatinou - to je rašelina. Myslím, že jsou to hlavně vany nebo zábaly. Také vaginální tampony. Nevýhoda je, že většinou je vše v depandancích - tj. musíš na procedury přecházet z budovy do budovy, hlavně v zimě je to nepříjemné. Mají určitě webovky, myslím www.franzesbad.cz.
Kdybys něco potřebovala, tak napiš na SZ
Meg
Ahoj,
já osobně jsem se tam neléčila, ale máma tam byla se srdcem. Dvakrát jsem jí tam byla navštívít a úplně mě to tam uchvátilo!! Je to tam krásný, klidný, nádherný park, veverky žerou z ruky.. ![]()
Vážně, jsem asi na tohle trochu ulítlá, ale přišlo mi to tam fakt suprový. Kdyby mi to doktorka nabízela, určitě bych neváhala a vyrazila. Nejenom, že to asi pomůže, ale může to být fakt příjemný..
K těm návštěvám: máma na pokoji návštěvy dovolené neměla. Sice se to tam moc přísně nekontrolovalo, ale kdyby tam někoho objevili, asi by to byl trochu průšvih. Je tam ale spousta penzionů, takže manžel by si tam určitě mohl pronajmout o víkendu nějaký pokoj a jezdit tě navštěvovat. Určitě bych se toho nebála a jela bych.
Ještě poznámka: nevím, jestli by si byla na pokoji raději sama nebo s někým. Máma chtěla soukromí a za příplatek byla na pokoji sama. Moc si to pochvalovala.
Ahoj Luci, já jsem byla ve Františkových lázních letos v únoru. Chtěla jsem ti napsat email, ale nestíhám, vydrž alespoň do zítřeka a já se pokusím sepsat všechno co si vzpomenu. Kdyžtak piš piš co tě konkrétně zajímá. Ráda odpovím a napíšu zkušenosti.
Mám za sebou 2 neúspěšné pokusy IVF. V lázních jsem si parádně dopočinula a hlavně načerpala spoustu psychické energie. Určitě se ještě ozvu, ale dnes budu celý den mimo počítač. Ahojky Maru (zebřičkový deníček)
Luci poslala jsem ti email s informacemi o lázních. A ještě tě chci pozvat mezi nás do zebřičkového deníčku, pokud budeš mít chuť, je nás tam spousta, které se snažíme o miminko ať už přirozeně, pomocí IUI, IVF a vzájemně se držíme „nad vodou“ tak kdyby jsi chtěla přijď rády tě uvidíme ahojky Maru
Ahoky,
já se jsem byla v lázních dvakrát. Ve Františkových a v Mariánkách. Strašně mi to pomohlo, léčila jsem se s endometriózou. A bum, 3 měsíce po lázních jsem otěhotněla.
Ve Františkovejch je moc hezky. Já tam byla v létě, taže se dalo krásně procházet, jezdit na kole, prostě paráda. V Mariánkách jsem byla letos v zimě a byla tak strašná zima, že nešlo ani jít pořádně ven. Oproti Františkovým to však mělo jednu velkou výhodu. Všechny procedury byly přímo v hotelu. Ve Františkových lítáš od rána do večera. Každá procedura je na jiném konci města. V zimě fakt nic moc. Je to tak o uhnání si zápalu plic, nastydnutí minimálně.
Františkovy lázě jsou malé, není tam moc co dělat. Klimkovice jsou ještě menší. Mariánky jsou prostě město. Dá se tam i chodit lyžovat, sjezdovka je malinká, ale na vyblbnutí stačí. Co se týče vybavení a prostředí na procedurách, tak Mariánky jsou na tom líp, díky němcům. Čechů tam moc nepotkáš.
Ve Františkových se musí dodržovat vycházky a večerka. V Mariánkách je to pohoda. Můžeš večer zajít na kafíčko a nikdo tě nebuzeruje.
Takže, pokud máš jet v zimě, doporučuju Mariánky. pokud v létě, tak Františkovy lázně.
Pokud bys měla nějaké dotazy, tak mi napiš soukr.zprávu.
Daniela
Holky, všem Vám strašně moc děkuju. Obzvlášť Tobě - Maru! Jsem v práci, musím jít něco dělat, ale ozvu se. Zatím Moc, moc, moc díky!!! Lucka
Ahoj..
Sice jsem se ve Františkových Lázních neléčila, ale pocházím z okolí a vím, že návštěva tam za nima může. Teda nevím, ale před nějakým rokem mohly pacientky i na procházku po městě, možná to tak ještě je, ale fakt nevím. Doufám, že ti spoň toto trochu pomůže. Jo a ještě se jednoho času říkalo, že je to jedno z nejlepších míst.
Ahoj holky!
už se mi to blíží, jedu 2.11., tak jsem zvědavá. Hrozně Vám děkuju za rady, protože jsem o dost klidnější. Jediný štěstí, že Vás mám, byla bych strach bez sebe
. I když jak se říká, nejhorší smrt je z vyděšení
Tak papa a díky. Lucka
Luccka píše:
Ahoj holky!
už se mi to blíží, jedu 2.11., tak jsem zvědavá. Hrozně Vám děkuju za rady, protože jsem o dost klidnější. Jediný štěstí, že Vás mám, byla bych strach bez sebe. I když jak se říká, nejhorší smrt je z vyděšení
Tak papa a díky. Lucka
Ahoj.
Neboj, není čeho se bát. Co znám z vyprávění, tak většinou v lázních je pohoda, odpočinek, případně nějaká ozdravná procedura a o tom lázně jsou…
Dobrý den byl prosím někdo ve Fr. lázních rok 2017/2018?
@SilvieD píše:
Dobrý den byl prosím někdo ve Fr. lázních rok 2017/2018?
Chystá se někdo v polovině dubna do Frant. lázní?
Dobrý den jede někdo do Fr. lázní od 22.4.-13.5.2018 hotel Jesenius? Hledám kamarádku/spolubydlící/.Klidně napište **** nebo na fb. děkuji přeji všem super den☺☺☺
edit admin - odstraněna kontaktní adresa
Ahoj holky,
Jen se chci optat, nebyla jste některá na léčení ve Frant. lázních? Doktorka mě tam poslala (gyn. problémy, neplodnost …), nevím co mě tam bude čekat, jestli za mnou může přijet manžel, a tak… Prostě klady i zápory. Budu Vám moc vděčná! Kdyžtak mi prosím napište: lucka.pce@seznam.cz. Moc, díky. Pá Lucka