Jak dlouho trvá, než přijde IVF?

65
2.10.05 18:18

Centrum asistované reprodukce

Ahoj holky, chtěla bych ukojit svoji zvědavost, tak jsem se rozhodla napsat. Už rok se s manželem snažíme o miminko a minnulý týden mně doktor řekl, že od listopadu mně pošle na centrum. Chtěla jsem se zeptat těch z Vás, které už tam byly co mně tam čeká? Jak dlouho trvá než přijde IVF? A to nejdůležitější kolik to stojí. Oni pořád všude píšou, že to hradí pojišťovna, ale někde jsem zaslechla, že jenom část. :) A ještě jeden dotaz máte některá zkušenosti z ovulačníma testama. Které jsou dobré a jak se používají?
Moc všem děkuji a těším se na odpovědi.
 Megy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65
2.10.05 18:25

Jo a ještě něco, nemáte některá zkušenosti s centrumem ve Zlíně? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
2.10.05 19:14

ahoj meggy, :D taky jsem cerstva pacientka centra asistovane reprodukce, ale v praze v Pronatalu, ale to nevadi, myslim, ze ze zacatku postupuji vsude podobne. Tak jako prvni navsteva te bude cekat pohovor, kde se vlastne dozvis, co bude nasledovat dale, budou to nejspis vselikaje krevni testy, vytery, kontrolni utz, popr. jeste specializovanejsi vysetreni. ja jsem sla do CAR se vsemy vysledky od meho gynegologa a tak me hned druhou navsetu cekala inseminace. To ti nejspis take budou navrhovat jeste pred IVF. Je to setrnejsi k telu, ale take je tady velni mala pravdepodobnost, asi 10-15%, ale jsou tady i holky, kterym se povedlo na 1. pokus, tak to je fajn, jinak na ivf ti objednaji leky, musi ti je schvalit pojistovna, to trva asi cca 3 tydyn a pak podle menstruace zacnej s hormonama, ale to ti vysvetli lepe v CAR, kam pujdes, jinak IVF hradi pojistovna celkem 3krat, ale neobejde se to bez doplatku za nadstandartni vykony. Doufam, ze jsem ti alespon castecne odpovedela a kdyby si jeste neco potrabovala vedet, tak napis, papa :) :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
2.10.05 21:13

Doplatky: na inseminace (IUI) jsou docela nízké, pokud to tak můžu nazvat oproti doplatkům na IVF.
Na IUI většinou 0-500Kč.
U IVF se doplácí na léky (od 1000Kč výše), záleží jaký druh léku, jak na něj tělo reaguje (při prvním IVF jsem si dokupovala 6 injekcí za 5000,–; jen na lécích jsem platila cca 9000,–) a pak „nadstandartní“ služby, která vlastně ani nadstandartní nejsou, ale pojišťovna je nehradí. Ceníky center najdeš na rodina.cz/umelinky .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
2.10.05 21:21

Ahojky,
za IUI se v Praze Hodkovičkách opravdu se neplatí.
Taky jsem neplatila ani korunu. Kromě doplatku za léky na recept ( Utrogestan 1 balení asi kolem 70 Kč - záleží na lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6153
2.10.05 23:45

Ahoj,
s tím placením je to asi různé. Já jsem podstoupila rovnou IVF - ICSI, to pojišťovna nehradí vůbec. Taky jsem si myslela, že mi první tři pokusy proplatí. Mám za sebou první neúspěšný pokus, který mě stál 14,5 tisíce (včetně doplatků za léky nebo zamražení spermií manžela). Ale co by člověk neudělal pro miminko, to jdou finance úplně stranou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.10.05 19:52

Poděkování

Holky, moc Vám všem děkuju. Trošku mně to povzbudilo do dalšího boje s nemocí zvanou neplodnost. Shodnu se s Váma na jednom nejhorší je psychika a čekání. :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3743
3.10.05 20:04

Barbanku, jen bych upřesnila Tvou odpověď. IVF Ti pojišťovna proplatila, ale ne ICSI. Pro neznalé by to mohlo vyznít jinak.
 Evka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
3.10.05 20:05

No to mně trošku překvapilo, ale říkala jsem si jiný kraj, jiný mrav. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2263
3.10.05 20:25

Ahojky Megy!

Já jsem pacientka Centra ve Zlíně už skoro rok. Jsou tam strašně fajn sestry a doktoři také!!! Nastoupili jsme tam s manžou v prosinci 2004 a už v únoru jsme podstoupili 1.IVF+ICSI. Záleží taky jaký máte problém. To vám ale zjistí tam, udělají vám všechny potřebné testy, jako hormony, protilátky, spermiogram… potom vám řeknou co musíte podstoupit, jestli stačí jen IUI (není finančně náročné), pokud by to bylo horší tak IVF, a jestli ještě horší, v případě hodně špatného spermiogramu ještě k IVF i ICSI. To byl náš případ. Jeden zákrok i se všemi pojišťovnou nehrazenými zákroky stojí kolem 24 000.- kč, pojišťovna k tomu přispívá asi 22 000.- kč. Je to nemalá částka a stát částečně přispívá jen na 3 pokusy, takže při 4.IVF by částka byla celkem až skoro 50 000.- Kč. :evil: My už máme dva pokusy za sebou a teď čekám na výsledky KETu (zavedení zamražených embrií)! Snad nám to konečně vyjde :lol: !
Ovulační testy jsem si také dělávala a fungovaly.
Jestli by jsi měla zájem přijď za námi do Deníčku snažilek Zebřiček! Je nás tam strašně moc se stejnými problémy, ale povídáme si o obyčejných věcech! :lol:

Přeji, aby se vám brzy zadařilo!!! Kati z deníčku Zebřiček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.10.05 13:56

Centrum asistovane reprodukce a IVF

Ahojki vsem, my jsme po IVF a hned na poprve se zadarilo, ted jsme 25tt a tesime se na toho naseho lednacka.
Taky jsme se skoro rok snazili a nic, tak jsem na nic necekala a poucena z internetu jsem nas do centra objednala sama. Chodime do Gestu na Praze 5 a vsichni tri si to moooc chvalime. Zustali jsme verni a chodime tam i s kontroly v ramci tehotenstvi, je to placena sluzba, ale jsme s peci velmi spokojeni.
Na zacatku jsme absolvovali vsechna mozna vysetreni krve, ovulace, pruchodnost vejcovodu u me a spermiogramu manzela. Spermijky mame OK vajicka mame OK, ale zjistili u me nepruchodnost vejcovodu, takze nam doporucili IVF. Samozrejme jsem to obrecela, ale za manzela jsem si vzala bajecnyho chlapa a moc mu dekuji!!! Byl uzasny.
Studovali jsme info z internetu a domluvili jsme se, ze si doplatime a vybirali jsme. Myslim tim leky a potom sluzby, ktere nabizi centrum a ktere nehradi pojistovna - puregon v peru - pichas si sama v pohodli domova, hatching - nariznuti obalu u vajicka pro lepsi uhnizdeni, prodlouzenou kultivaci vajicka apod. Uz si to moc nepamatuji, ale myslim, ze nas to cele vyslo cca. na 15.000,– Kc.
Vim, ze patrime mezi stastlivce, kterym to vyslo hned na poprve, ale stoji to za to, i kdyz ted do me kope jak o zivot a uz ted me nenecha v noci moc spat. Nemenila bych! Jo a priste chci dvojcata - holcicky!!! pan doktor se smal a manzel se taky uculuje, ale zivot je krasny!
Drzim palecky pri vyberu centra a preji jen same dobre zpravy Jarka + lednacek 25tt

:wink:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymni
11.10.05 08:44

jake centrum je nejlepsi ?

mame uz take nejake zkusenosti jednim centrem. bohuzel jednou se jim to moc nepovedlo, protoze pouzdra praskla a vajicka se uvolnila v nedeli , kdy se nepracuje a mi jsme byli objednani na pondeli. podle me to spatne odhadli a radsi nas meli objednat na sobotu.
takhle jsme prisli o jeden pokus ( hrazeney pojistovnou ) coz nas dost mrzi. byl to jiz nas 2 pokus.

ne ze by se o nas nestarali, ale prijde mi to takove , ze se moc nesnazi. nechci jim krivdit, ale mohli by se snazit vic…

hledame ted informace ze bychom centrum zmenili. mate nejaka doporuceni ktere je/neni dobre ?

jde nam pomerne o cas, 40 ka se blizi.
diky za info a zkusenosti

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
12.10.05 12:06

mimi

ahoj holky, doufam ze to tu nebude 2× - nepovedlo se mi to odeslat.
taky chodime do centra ve zline, ale zatim nemame moc zkusenosti, ja byla na zjisteni pruchodnosti a manzel na spermio, ale ma to spatne… byl nektery vas chlap na operativnim odberu? nevim jak se to jmenuje… jde pristi stredu, takze pak ti megy muzu napsat vic… a ty napis taky… :o)
diky misa

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
6.11.05 17:13

Ahoj Míšo2, já tam bohužel ještě vůbec nebyla. Nějak se nám to zkomplikovalo ještě s jinou nemocí. Ale snad už to teď bude dobré a vše se v lepší obrátí. :-) A co Vy? Už ten zákrok proběhl? Jak to dopadlo? Manžel už má spermiogram hotový a on je v pořádku. Takže my vlastně ještě nevíme kde je problém. Měj se moc hezky a omlouvám se za svoji odpoveď až teď, ale byla jsem v nemocnici. :-)
Megy
Jinak všem moc děkuji za Vaše příspěvky.

• Citovat
  • Upravit
314
7.11.05 06:49

Zdravím všechny,
my jezdíme do Brna do UNICY. Zatím jsme tam moc spokojení, sestry i doktoři velmi příjemní, milí a vstřícní. 1.IVF nás teprve čeká, od pátku mám začít stimulovat, takže pak můžu informovat dál, jak to funguje. Jinak moje gynekoložka nám dávala vybrat samozřejmě ze všech center, ale doporučila toto, že je s něma výborná spolupráce, takže uvidíme.
Přeji hodně štěstí všem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital