Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky,
mám po ET. Doktorka mi řekla, že má být při ET plný močový měchýř. Tak jsem před tím vypila přez litr vody a pak jsem dostala injekci na uklidnění. To by všechno bylo v pořádku, ale já jsem pak čekala ještě 45 minut, než mi embryjka zavedou. Během těch 45 minut se mi ale začalo chtít hodně na záchod. Ale to už jsem si nechtěla dojít, aby mi zůstal plný močový měchýř. Nakonec mě po 45 minutách zavolaly na sál. Jenomže při ET jsem měla tak plný močový měchýř, že mě úplně pícha, nemohla jsem to skoro vydržet. Nakonec mi embryjka zavedly a já ležela ještě 10 minut, pořád jsem se koukala na hodinky, kdy už budu moct vstát a dojít si na záchod. Ráda bych se zeptala, když jsem měla tak plný močový měchýř, jestli jsem něco nezkazila. Myslím tím, že mě až bolel. Jestli jsem neublížila embryjkám. Transferovali mi 3 ve stádiu blastocyst. Mám po 2. IVF a ráda bych, aby to tentokrát už vyšlo. Moc děkuji za Vaše názory.
Ahoj
já byla na embryotransferu pětkrát, ale nikdy mi neřekli, že bych měla mít plný močový měchýř. A pak jsme ležely dvě hodiny, i tak se mi někdy už chtělo na záchod. Tak nevím, ale asi to nemá žádný vliv. Spíš to chce být v klidu, hlavně si nedělat nervy.
Nakonec se mi to na popáté povedlo.
Držím ti palce, ať to vyjde.
Jitka
Ahoj, u mne nikdy nechtěli plný močový měchýř, ba naopak, ještě těsně před transferem jsem šla na toaletu a pokaždé (2×) se povedlo.
Evka
Ahoj, já myslím, že ten plný močový měchýř je proto, aby šlo zavádění líp s ultrazvukovou kontrolou, resp. je tam líp vidět. Já jsem to taky dodržela, pila jako blázen a pak jsem těsně před ET musela letět na WC, protože bych se asi protrhla
. Pokusila jsem se „odpustit“, nepustit všechno, což byl výkon
. Pak po ET jsme leželi hodinu, ale už po 20min jsme na toaletu mohly jít, tak jsem šla hned znovu. Myslím, že to ničemu nevadí, některé holky tam šly prázdné a někdo praskal jako já. Čekám na druhý pokus, 1.IVF se nepovedlo
.
Pajdule
Ahoj Pajdule,
no to je přesně můj případ, pila jsem jako blázen a když bylo těsně před ET, tak jsem se šla také trošku odpustit, ale stejně jsem to nevystihla, odpustila jsem se málo, protože jsem chtěla, aby tam něco zůstalo a když jsem šla na sál, tak jsem málem praskla
, nakonec mi embryjka zavedli a odvezli mě na lůzku do pokoje, kde jsem si poležela ještě 10 minut, ale to už jsem se přímo modlila, abych si mohla dojít už na záchod a pak přišel doktor, řekl mi nějaké ty informace a já se ho zeptala, kdy už budu moct jít na záchod. Tak mě po 10 minutách pustil, ale řekl, abych se pak zase vrátila ležet. No spíš se bojím, jak jsem to křečovitě držela a píchal mě močový měchýř, jak jsem ho měla plný, aby to nějak neublížilo embryjkám a já je předčasně nevypudila. Ale to snad ne.
Ahojky, já byla na embryotransferu 2×, ale nikdy mi neříkali abych měla plný močový měchýř. Ba naopak těsně před přenosem jsem šla ještě na toaletu. Potom jsem ležela jenom 15 minut a jeli jsme domů. Myslím, že jsi určitě nic nepokazila neboj se. Nemyslím, že by to mělo na embryjka nějaký vliv. Držím palce. lucka
Pěkný den narcisku, určitě buď v klidu. Myslím, že plným močovým měchýřem embrijkům ublížit nemůžeš. Můžu říct, že každe centrum to nejspíš dělá jinak. Já byla předem vyčůraná a po přenosu embrijek jsem si asi 20 minut poležela a potom jsme i s manžílkem odešli. Takže se hlavně nestresuj a buď v pohodě. A věř že se miminku u tebe bude líbit. Krásný den
Ahoj Narcisku ,
jsem těhotná po 1.IVF a při ET jsem nesměla jít na Wc a mít co nejvíc naplněný měchýř,protože mám jinak položený děložní čípek.A když je plný MM,tak ten právě způsobí,že je děložní hrdlo v normální poloze.Tak snad jsem Ti to trošku vysvětlila,ale nevím,jestli se to bude týkat i Tebe. ![]()
Ahoj holky!
Jak tak čtu, tak s tím močovým měchýřem je to asi v různých centrech různé. Já ho také měla mít plný a těsně po transferu jsem přemýšlela, že si snad řeknu o mísu
. Ale vydržela jsem. Vlastně mi nikdo neřekl, proč má být plný, možná je to individuální, ale byly tam se mnou další 2 holčiny a také s plným močákem. Považovala jsem to prostě za nutnost. Říkám si totiž, že ti doktoři přeci ví, co dělají. Ale plný nebo prázdný, hlavně aby se dostavil výsledek, ne? Tak se mějte a držím nám všem palečky!
Ahoj, tak ja jsempo 1IVF neuspesne a ted mam 2 za sebou ET s cerstvymi embrijkami neuspesny
a tet mam po hysteroskopii a ta mi dopadla dobře nic mi nenasli, mam MS a beru Estrofem 2krat denne a pak budemem mit rozmrazeni a nasledny ET.Mate někdo zkušenost s tim hormonem nebo se vam nekomu povedlo otěhotnět po rozmrazeni embrijek?