Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak co holky je to vůbec možný..mám tedy praidelnej ciklus né přesně ale 27-28..dní tak nevím jaké zkušenosti máte vy
Mozne to jo, kolikaty dc jsi? Delas ovu testy? Nebo jak jsi zjistila ovulku?
Ouvul by mi podle kalkulačky, měla vycházet od 2-4..což padá
přítel je mimo domov a to kdy jsme to párkrát zkoušely bylo hned po ms od prvního dne a tak ten týden po ms to vychází.
Je to možné. měla jsem to přesně tak. cyklus vždy 28 dní na den přesně, s tím jsem žádné problémy neměla. a ovulace hned pár dní po MS. potvrzeno dokonce i doktorem jednou na prohlídce.
pokud by ti to vadilo, tak já tenkrát začala brát gynex (ne kvůli tomuto, ale všeobecně na podporu otěhotnění) - cyklus mi zůstal pravidelný a MS se přesunula hezky doprostřed cyklu (nevím teda za jak dlouho, zjistila jsem to až po čase - paradoxně nám to početí dokonce oddálilo, protože jsme se pořád nejvíc snažili hned po MS
).
Jinak uvažuju nad těmi testy, co stránka na to téma tak je tam hodně doporučujou
,,,Takže gynekolog mi na podporu otěhotnění může předepsat nějaký ty hormony…Snažíme se 2 měsíc. Upřímně jsem čekala že to bude hned..nu co ![]()
@Andy27 ja jsem posledni cyklus mela ovu 10dc, i kdyz jsem ji normalne mela 14dc a neprosvihli jsme ji jen diky ovu testum, vysledek v metriku ![]()
@Andy27 píše:,,,Takže gynekolog mi na podporu otěhotnění může předepsat nějaký ty hormony…Snažíme se 2 měsíc. Upřímně jsem čekala že to bude hned..nu co
No, po 2 měsících snažení ti žádný soudný doktor hormony nepředepíše
pravděpodobnost otěhotnění i pokud se trefíte do ovulace je někde mezi 15-20% za předpokladu, že jste oba v pořádku.
To mam rada takove reci.. Sem myslela, ze to bude hned… Sem myslela, ze mam ovulaci.. A co myslite, muzu byt tehotna?? ![]()
@Alickaaa to mi rikej
dva mesice a stresuje, holkam se tady nedari roky…
@Andy27 zakladatelko, jeste muzete zkusit pravidelny sex co druhy den, i kdybys nesledovala ovulaci, tak se proste musite trefit… Ale nejlepsi je koupit ovu testy a testit, prvni mesic to muzes zkusit treba od 5dc do te doby nez budes mit pozitivni ovu test a dalsi mesic uz pak jen par dni kolem ovulace.
pokud si chces neco malo pocist, tohle je dobry clanek
http://merenibt.xf.cz/mscyklus.html
a tady tabulka na vypocet
http://merenibt.xf.cz/form.html
@Alickaaa a nechci se zakladatelky teda nijak dotknout, ale bylo by prima si neco predem nastudovat, jako treba jak teda ovulace probiha, sance na otehotneni „hned“ atd… ja kdyz jsme se rozhodli, ze vysadime HA, tak jsem fakt skoro dva mesice smejdila po netu a shanela informace co a jak
Ovu testy určitě doporučuju. my jsme nakonec otěhotněli díky nim. snažili jsme se přes rok a nakonec se ukázalo, že to (naštěstí) bylo jen špatným načasováním.
první půl rok jsme se snažili vždycky nejvíc uprostřed cyklu a pak jsem zjistila, že mám ovu hned po MS. tak jsme se pak další půlrok začali intenzivněji snažit v začátku cyklu - jenže to už mi ten gynex ovu upravil a posunul do půlky cyklu.
dva měsíce jsem teď zkoušela ovu testy a ten druhý měsíc se zadařilo.
ale ani testy nejsou zárukou úspěchu. ukážou ti, kdy se snažit, ale jak píší holky, i tak ta pravděpodobnost není nijak závratná, ikdyž se do ovu trefíš. každopádně dva měsíce jsou fakt málo, takže vytrvej.