Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Chtěla bych strašně moc poradit, zda máte podobné zkušenosti, jak vám níže popíši:
S partnerem jsme podstoupili asistovanou reprodukci. Jelikož mi bude 36 let a nedaří se nám otěhotnět ( partner má dvě děti),tak jsme se rozhodli pro řešení touto cestou.
Máme vše za sebou - genetika ( vše v pořádku) spermograf, hormony injekce, odběr vajíček atd. Podařilo se z 12ti odebraných vajíček oplodnit 9 embryí. Z toho 7 embryí během týdne odešlo. Ale pořád naděje máme zmražené 2 emrbya
Čekala jsem 2 cykly na zavedení embrya. V pondělí jsem byla na kontrolním UV ( před zavedením embrya) a bum. Šok. Dr. Mi řekla že mám zúženou sliznici a slabou ovulaci, že mám dojít ještě dnes. Tak dnes jedu na další UV a ovulace už vůbec žádná 😥 😥 😥 můžu poprosit o radu zda máte zkušenosti, co a jak proto udělat abych měla další ovulaci silnější a zadařilo se konečně vložit embryjko?
( Od Dr. Jsem dostala hormony ) ale i tak bych chtěla proto něco udělat sama. Máte zkušenosti? Děkuji předem 😘
Embryo ti mohou zavést i bez ovulace. Prostě v dalším cyklu dostaneš hormonální léčbu.
Co je to slabá nebo silná ovulace?
Ovulace je ten okamžik uvolnění vajíčka z folikulu, takže moc nerozumím tvému dotazu.
Při KETu máš dvě možnosti:
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď