Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky. Chtěla bych strašně moc poradit, zda máte podobné zkušenosti, jak vám níže popíši:
S partnerem jsme podstoupili asistovanou reprodukci. Jelikož mi bude 36 let a nedaří se nám otěhotnět ( partner má dvě děti),tak jsme se rozhodli pro řešení touto cestou.
Máme vše za sebou - genetika ( vše v pořádku) spermograf, hormony injekce, odběr vajíček atd. Podařilo se z 12ti odebraných vajíček oplodnit 9 embryí. Z toho 7 embryí během týdne odešlo. Ale pořád naděje máme zmražené 2 emrbya
Čekala jsem 2 cykly na zavedení embrya. V pondělí jsem byla na kontrolním UV ( před zavedením embrya) a bum. Šok. Dr. Mi řekla že mám zúženou sliznici a slabou ovulaci, že mám dojít ještě dnes. Tak dnes jedu na další UV a ovulace už vůbec žádná 😥 😥 😥 můžu poprosit o radu zda máte zkušenosti, co a jak proto udělat abych měla další ovulaci silnější a zadařilo se konečně vložit embryjko?
( Od Dr. Jsem dostala hormony ) ale i tak bych chtěla proto něco udělat sama. Máte zkušenosti? Děkuji předem 😘
Embryo ti mohou zavést i bez ovulace. Prostě v dalším cyklu dostaneš hormonální léčbu.
Co je to slabá nebo silná ovulace?
Ovulace je ten okamžik uvolnění vajíčka z folikulu, takže moc nerozumím tvému dotazu.
Při KETu máš dvě možnosti:
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.