Ovulace při kojení

5436
17.4.12 13:40

ovulace při kojení

Ahoj holky, na téma ovulace při kojení jsem přečetla už spoustu diskuzí, ale potřebuji znát spíš vaše zkušenosti. Stále kojím 16m syna a snažíme se o druhé (pomalu nás začíná tlačit čas, mám RD do dvou let). Smiřovala jsem se s tím, že kojení budu muset utnout, když se mi před 2 týdny na testu objevily // (do té doby bez MS, asi jsme se trefili do prvního cyklu). Bohužel asi šlo o biochemické těhotenství (čárka pár dní sílila, měla jsem těhu příznaky, pak sílit přestala a po několika dnech krvácení). Jde mi teď o to, jestli můžu kojení nechat tak, jak je, jestli už cyklus zůstane, nebo mohlo jít jen o takovou „jednorázovou ovulační příhodu“. BT jsem začala měřit asi před měsícem, kdy už jsem byla „těhotná“, to se držela kolem 37,1, od krvácení teď lítá mezi 36,5 a 36,8. Dočetla jsem se, že po biochem. těh. je tělo „pohnojené“ na další těhu, tak bych to chtěla využít :roll: Díky za vaše zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17359
17.4.12 13:53

popri kojeni mozes normalne pravidelne ovulovat.
takze odporucam pokracovat v snazeni aj kojeni :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13774
17.4.12 14:00

To ti asi nikdo neřekne, jestli to u tebe je pravidelná ovulace nebo sem tam občas. Sleduj BT. Jinak je to jak píše Soldi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
17.4.12 14:28

To je u každého jinak - já měla takový jeden MS úlet asi 3 měsíce po porodu a další přišla až za 4 měsíce. Ovulace byla prokazatelně a taky kojím. V 16 měsících je šance na pravidelný cyklus mnohem vyšší. Držím palce :mavam: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101843
17.4.12 14:30

Já stále kojím a mám pravidelný cyklus od nějakých 9 měsíců dítka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
18.4.12 13:57

Díky za zkušenosti. Budeme se snažit a budu měřit BT, jestli se něco děje. A zatím vydržím i s kojením.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.12 20:19

Testy

Ahoj holky, jsem nováček.. chtěla bych se zeptat na pár věcí, třeba mi někdo poradí. Chtěla bych druhé miminko, zkoušela jsem si dělat ovu testy asi před měsícem a testovací čárka se neobjevovala ani náznakem, začala jsem zkoušet před pár dny (viz foto, nahoře je nejstarší test, dole nejnovější)a začala se tam objevovat čárka.. tak by mě zajímalo, jestli se začalo něco dít, když se začala čárka objevovat - když jsme začali zvolna s příkrmy(ovulaci asi nemám podle těch testů :think: )… asi moc šancí s kojením nemám, co? :oops: MS jsem ještě (půl roku po porodu) nedostala… Díky :-)

• Citovat
  • Upravit
5436
23.5.12 22:01

Tak s testy žádnou zkušenost nemám, měřila jsem BT a hned v dalším cyklu se zadařilo. Ovulace byla 19. nebo 20. DC. Ale mně se cyklus rozjel až v synových 15 měsících. Já ale „kojím“ tak, že odsávám, takže abych pokryla synovu denní dávku, odsávala jsem třeba 15× denně. Postupně jsem ubírala a „rozjelo se to“, když jsem byla na třech odsátích denně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.12.12 12:43

Zajímala mě stejná věc, zašla jsem k dr po roce kojení a ten mi řekla ze vajíčka zrají a ovu probíhá a při kojení… takže pro všechny které zajímá zda můzou počít mimi i při kojení… tak můžou.. zaleží asi případ od případu.. někdo kojí a má ovulaci jiný ne..

• Citovat
  • Upravit
2497
6.1.15 11:09

Ahoj, chtěla bych obnovit diskusi dotazem. Když kojim a nemám ms je možné, že proběhne ovulace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.17 07:08

Jak nastartovat ovulaci při kojení

Dobrý den, potřebovala bych poradit. S přítelem plánujeme druhé miminko, ale stále ještě kojím dvouletou dceru. Minulý měsíc jsem si udělala několik ovulačních testů a žádný nevyšel pozitivní. :( Přitom menstruaci mám pravidelnou asi od roku dcery. Nemáte nějaké rady, čím nastartovat ovulaci a co mohu užívat i při kojení? Děkuju!

• Citovat
  • Upravit
390
13.1.17 09:35
@Anonymní píše:
Dobrý den, potřebovala bych poradit. S přítelem plánujeme druhé miminko, ale stále ještě kojím dvouletou dceru. Minulý měsíc jsem si udělala několik ovulačních testů a žádný nevyšel pozitivní. :( Přitom menstruaci mám pravidelnou asi od roku dcery. Nemáte nějaké rady, čím nastartovat ovulaci a co mohu užívat i při kojení? Děkuju!

Ahoj. Taky jsem se pokoušela otěhotnět při kojení staršího dítěte a nepovedlo se nám to bohužel. Zkoušela jsem Nosifol, Fertipronu a nic. Odstavil se mi ve 2r a 10m a začíname druhé kolo snažení. Nekojím 3 měsíce, tak uvidíme. Taky jsem nedokázala malého odstavit násilím. Přeji hodně štěstí. A ráda si počtu nějaké rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.17 11:31

@Veverko A jak často jste kojila? Já nyní 4× přes den a v noci raději nepočítám. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.17 11:33

@AliTad A jak jste, prosím, pokračovala vy? Musela jste syna odstavit?

• Citovat
  • Upravit
390
13.1.17 13:26
@Anonymní píše:
@Veverko A jak často jste kojila? Já nyní 4× přes den a v noci raději nepočítám. :lol:

Kojila jsem celkem často, přibližně asi jako vy. Od září jsem začala pracovat na poloviční úvazek a nebyla mu tak často k dispozici jak byl zvyklý a po měsíci z ničeho nic už nechtěl a já jsem mu nenabízela. Byla jsem za to ráda, tak jsem si to představovala, že se odstaví sám a teď bych si moc přála kdyby se nám poštěstilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí