Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
mozna si reknes, ze takova rada, co ted pisu, je na backoru- ale ,
presne si pamatuju pocity pred prvnim tehu-jsem stejny typ jako ty , ale nakonec-
jestli je tehu v poradku- nemuzes udelat temer nic, cim by jsi ho zrusila-proste se udrzi a hotovo- tento pozitivni parazitek
, je temer neznicitelny- to bys musela ohrozit na zdravi nejdriv sebe-
a pokud je to tehu nemocne-patologicke, tak doufej, ze se neudrzi-
a samo PREJU zdrave a pohodove tehu
![]()
ahoj, uhniezdeniu moze pomoct jest 1-5 dpo ananas, alebo bromelain. tu som to blizsie popisala: http://www.modrykonik.sk/…re-snazilky/
plus po ovulacii sa odporuca zinok- ovsene vlocky, vajicka.
uplne Ta chapem
ja som teda otehotnela piaty cyklus snazenia, ale tiez som urobila maximum ![]()
soja na podporu ovulacie, grapovy dzus na hlienik, kontryhel na sliznicu, ananas na uhniezdenie, kyselina listova ako prevencia, atd ![]()
a teda aspon neco k veci--- mne hlavne delal dobre spanek, kdykoliv to jde -spi
Ahoj holky, řeším něco podobného, ale od minulého nevydařeného těhu mi zůstal utrogestan (utrouš), myslím, že těhotná jsem, ale na test je ještě brzy, to až tak za 2-3 dny, ale z obavy jsem si ten utrouš vzala (asi poslední 3 dny). Myslíte, že to může uškodit nebo je na něj brzo? Pomáhá prý k udržení těhotenství.
Omlouvám se za anonymitu, ale jsou v tom soukr. důvody, díky.
Děkuju za názory!
Soldi k čemu je dobrý ten Bromelain? Našla jsem na internetu, že jako tabletky nejsou dobré v těhotenství (teda už v tom prokázaném
) a jako látka, že působí protizánětlivě. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, řeším něco podobného, ale od minulého nevydařeného těhu mi zůstal utrogestan (utrouš), myslím, že těhotná jsem, ale na test je ještě brzy, to až tak za 2-3 dny, ale z obavy jsem si ten utrouš vzala (asi poslední 3 dny). Myslíte, že to může uškodit nebo je na něj brzo? Pomáhá prý k udržení těhotenství.
Omlouvám se za anonymitu, ale jsou v tom soukr. důvody, díky.
Asi bych zkusila zavolat doktorovi a zeptat se ho na názor. Utrouš je opravdu na udržení těhu, ale nevím kdy by se měl nasadit. Aby třeba z toho nebylo víc škody jak užitku. ![]()
@Anonymní píše:
Děkuju za názory!Soldi k čemu je dobrý ten Bromelain? Našla jsem na internetu, že jako tabletky nejsou dobré v těhotenství (teda už v tom prokázaném
) a jako látka, že působí protizánětlivě.
bromelain- pisala som 5 dni po ovulacii
je to ta ista latka aku obsahuje aj ananas. nepoznam presny princip ako funguje, ale je to nieco na ten sposob, ze ulahcuje oplodnenemu vajicku nidaciu. ale ako presne, fakt neviem
robi nieco so sliznicou ![]()
druha anonymna, utrogestan je progesteron, ten si telo produkuje aj same, takze po ovulacii nim nic nepokazis ![]()
niet zac. drzim palce, nech ten testik vyjde pekny dvojciarkovy ![]()
@Anonymní píše:
@soldi děkuji…za ten utrogestan, velmi jsi mě uklidnila
Díky Soldi, zkusím!
Když nic, tak mi ten ananas aspoň chutná a neuškodí.
Anonym, zakladatel.
jasne, za pokus nic nedas ![]()
ale treba jest aj ten tvrdy stred, ak si teda citala ten clanok, tam som to popisala detailne. ![]()
@soldi ahoj chtěla jsem se zeptat k tomu ananasu, jím i se středem od ovulace, dnes sedmý den. Mám přestat nebo můžu klidně jist dal? Mám totiž LF 14-15 dní tak je u mě možná nidace později? ![]()
@Lucake staci tych 5 dni, 14-15 dni je normalna LF. ak budes jest dlhsie, tak sa pravdaze nic nestane, ale nie je to potrebne. ![]()
Existuje tu X témat a diskuzí na téma co dělat do ovulace - jak nastartovat pravidelný cyklus a ovulaci, jak podpořit růst sliznice, jak určit pravděpodobný den ovulace, jak popohnat spermouše, všechno jsme splnily, zobeme listovku, trefily jsme ovulaci a nezbývá než čekat. A teď se ptám, existuje něco, co se dá udělat i pro zdárné uhnízdění oplodněného vajíčka? Dočetla jsem se, že uhnízdění zabraňuje kofein, nikotin a stres - OK a máte zkušenosti s něčím co může naopak pomoct? Bylinky, vitamíny, potraviny, které třeba podporují vylučování progesteronu nebo vytvářejí optimální prostředí pro fazolku… Díky za názory, strašně nerada jen sedím a čekám.