Výpočet menstruačního cyklu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
elenkazed
16.4.12 11:23

výpočet menstruačního cyklu

Ahoj maminky, těhulky i snažilky! Asi přede všema budu vypadat jako blbec ale nikdy sem po tom nepátrala, nepotřebovala sem žádné výpočty a sledování menstruačního cyklu. Moje otázka zní: jak vypočítávám délku menstruačního cyklu? Počítám od prvního dne menstruace do dne začátku další menstruace a nebo od konce první menstruace do začátku další?? Doufám že to píšu srozumitelně…Snažíme se o miminko, a potřebuju vypočítat ovulaci a nevím právě dálku cyklu…zda je to u mě 26 dní nebo 31 ;-) Nezlobte se…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18223
16.4.12 11:29

1. den cyklu je den, kdy začneš krvácet. Tudíž se cyklus počítá od prvního dne do prvního.

ALE! Ovulaci takhle nevypočítáš. Mužeš jí mít 12. den cyklu- což se uvádí, jako klasika. Ale můžeš jí mít o týden dřív, později. Nejlepší způsob, jak zjistit ovulaci je sledování děložního hlenu, sledování bazální teploty, nebo zkoušení ovulačních testů.
Ta teplota je asi nejlepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68916
16.4.12 11:30

První den cyklu je první den menstruace.
První den následujícího cyklu je první den následující menstruace.
Celková délka cyklu je tedy od prvního dne menstruace do dne předcházejícímu prvnímu dni následující menstruace. Špinění se nepočítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
16.4.12 11:34

Děkuju moc! Už mám jasno=) Potřebuju teď právě nějak podchytit ovulaci…od konce ledna neberu antiko a snažíme se dá se říci co nejčastěji a do teď nic…tak tomu musím dopomoci nebo nevím =/

• Citovat
  • Upravit
18223
16.4.12 11:37

Nepospíchej na to. Vem si, že máš v měsíci jen jeden pokus na otěhotnění :nevim: a prý je šance na otěhotnění 1×za 3 cykly u ženy do 25ti let, pak to klesá. :palec: No, mužeš zkusit měřit tu bazálku. Každé ráno, ve stejnou dobu, než vstaneš z postele- v pochve, nebo v puse. A zapisovat si graf. Na netu najdeš stránky, kam si mužeš teploty zapsat a vypočítá ti to, kdy byla ovulace :palec:

Já totiž taky spolíhala na prostředek cyklu- a snažili jsme se o sto šest. A pak jsem zjistila, že mám ovulaci 21.- 22. den cyklu :mrgreen: no a najednou to bylo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elenkazed
16.4.12 12:21
@Nainuva píše:
Nepospíchej na to. Vem si, že máš v měsíci jen jeden pokus na otěhotnění :nevim: a prý je šance na otěhotnění 1×za 3 cykly u ženy do 25ti let, pak to klesá. :palec: No, mužeš zkusit měřit tu bazálku. Každé ráno, ve stejnou dobu, než vstaneš z postele- v pochve, nebo v puse. A zapisovat si graf. Na netu najdeš stránky, kam si mužeš teploty zapsat a vypočítá ti to, kdy byla ovulace :palec:Já totiž taky spolíhala na prostředek cyklu- a snažili jsme se o sto šest. A pak jsem zjistila, že mám ovulaci 21.- 22. den cyklu :mrgreen: no a najednou to bylo

Ono se řekne nepospíchej na to, ale to je hrozný, nejradši bych to chtěla rup šup ;-))) Zkusim měřit…od prvního dne cyklu??

• Citovat
  • Upravit
101524
16.4.12 12:26

@elenkazed Není nezbytně nutné od prvního dne, stačí po MS, ono totiž měření v pochvě je spolehlivější než v puse. Ale chce to fakt poctivě měřit, každý den ve stejnou hodinu a hned po probuzení, takže ideálně na budík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18223
16.4.12 12:33
@elenkazed píše:
Ono se řekne nepospíchej na to, ale to je hrozný, nejradši bych to chtěla rup šup ;-))) Zkusim měřit…od prvního dne cyklu??

chápu :palec: pamatuju si, jak jsem po třech měsících byla zoufalá. Ale když tu vidím maminky (nebo mám i známé), co se snaží třeba rok :palec:
no začít mužeš kdykoli, to je fakt :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
20.3.13 14:45

Já bych se taky chtěla zeptat? ms mám vždy po 20-21 dnech a trvá 5 dní ajk spočítám ms cyklus? poradte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
20.3.13 16:11

@NOVAJDA20 Nějak nechápu co chceš počítat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22
15.6.14 00:12

špinění a pak menzes

Dobrý večer, mám takový problém a nemohu se dopátrat k výsledku…takže problém spočívá vtom že sem vysadila prášky dostala řádně menstruaci ale další po 21 dnech nepřišla jenom sem 4 dny špinila(takový slabý hnědý výtok)pak den nic pak den výtok a dneska bolesti bříška a barvím červeně. dělala sem tt dvakrát a oba negativní :,( snažíme se o mimi tak právě nevím jestli bych mohla být těhotná??prosím poraďte jestli máte skušenosti :mavam: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
15.6.14 23:46

Ahojky jestli je test negativní tak těhotná nejsi. Jinak brzy oo vysazení antikoncepce to můžeš mít dlouho rozhazeny cyklus

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
15.6.14 23:58

@nikca174 Po vysazení HA nechodí MS přesně jak hodinky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.9.14 16:13

Krásný a dobrý den… :)
Chtěla bych se zeptat jak je to s tím měřením teploty v pochvě? Jak se počítá menstruační cyklus jsem už pochopila, ale ještě mi vrtá v hlavě to měření teploty…a kolik by ta teplota asi měla být, abych poznala že je to ovulační den…moc děkuji za radu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
13.4.15 15:58

Dobrý den… Tak já bych se chtěla zeptat já vlastně ciklus ms nespočítám mám to každy měsíc v podstatě jinak minulý měsíc jsem to dostala 4.3. A tenhle měsíc zase 7.4. Jediné co je spolehlivé je délka mám to 5dní… Jak teda zjistit nejlepé při nepravidelném ciklu že mám ovu?… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí