Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj jsem tady poprvé, chtěla bych se zeptat, jestli je možné, že podle BT mi ovulace proběhla a na ovulačním testu se objevila druhá čárka jen velice slabě? Přitom jsem dodržela všechny pokyny podle návodu, jak ovu test udělat co nejlépe
. Ovu test jsem dělala 5 dní předem a až do zvýšení teploty se druhá čárka neobjevila, máte s tím někdo zkušenost nebo to znamená, že ovulaci nemám, i když podle BT mi vychází že ano… Děkuju za odpovědi
Nejnovější recenze z kategorie Ovulační testy
Přečtěte si článek: Jak fungují ovulační testy? Urychlí otěhotnění
Ahoj,
myslím si, že ta slabší čárka znamenala ovulaci, ale když ti to nevychází s měření BT, tak nevím. Testy nejsou vždy spolehlivé. Já jsem taky zkoušela ovulační test, protože se mi nedařilo otěhotnět a vzpomínám si, že jsem měla taky druhou čárku slabší a na druhý den se už neobjevila. Ale neměřila jsem si BT, tak jsem to nemohla porovnat. Otěhotnět se mi podařilo. Radím zkoušet, kdy ti vychází ovulace podle testu i BT. Jedno určitě výjde. Moc jsem ti neporadila, ale vidím, že se ti ještě nikdo neozval, tak píšu jen moje zkušenosti. Hodně štěstí.
Moc děkuju za odpověď, většinou se všude píše, že ovu testy jsou přesné, měla jsem teď problémy s menstruačním cyklem, doktor mi řekl, že zatím se to léčit nebude, ale že si mám cyklus sledovat, teplotu měřím už 4. měsíc a podle ní to vypadá celkem v pořádku. Než jsem začala měřit, tak jsme s přítelem zkoušeli 3 měsíce a nic, tak se snažím co nejvíc tomu napomoct, snad se taky dočkám. Měj se
ahoj, ovulační testy jsem zkusila asi 2 měsíce a nikdy mi nic neukázal, přitom podle BT ovulace v těch dnech +- probíhala. I když dle dr. prý není na určení ovulace důležitá BT, ale hlen, který ukazuje na to, že ovulace proběhne v blízké době, kdežto teplota se může zvýšit i se zpožděním. To pak asi vysvětluje ty negativní ovulační testy ![]()
Já myslím, že ten hormon se do moči vylučuje jenom krátkou dobu, třeba pár hodin, kdy si zrovna test neděláš. Když si ho pak uděláš, tak už tam je jen zbytek, takže čárka není silná… Jestliže se BT i ovutest shodnou na +- 1 dni, je to podle mně v pořádku. Navíc BT zůstane po ovulaci zvýšená, takže poznáš, který den proběhla. Ovšem až zpětně, tzn. kdy už je na snažení pozdě… Ovutest to určí do budoucna.
Já jsem taky na ovutestu neměla nikdy úplně silnou čárku (v návodu je, že musí být stejně silná nebo silnější než kontrolní), ale byla tam… A dneska jsem v 8.tt…
Navíc se ovutest i BT shodli na jednom dni ![]()
Nadeno .. mrkni na tuhle diskuzi ![]()
https://www.emimino.cz/modules.php?…
Ahoj, myslíte, že je ovulacni test pozitivní? Mám už dva dny píchání dole v podbřišku a brala jsem clostilbegyt a dnes je to 11 den od prvního dne MS. MS mám pravidelnou cyklus 28 dni, ale prý už od 11 dne od MS bych mohla mít ovulaci dříve, podle gynekologa, který mi clostilbegyt předepsal. Děkuji za odpověď. Přikládán foto mého ovu testu ![]()
@Laura7279 Ahoj, to ještě neni. Zkus další den. Posílám ti pozitivní ovu test a ten pod ním je den před tím.
Ahoj holky, jsem tu nová. Potřebuji prosím poradit. Snažíme se třetí měsíc a tenhle poprvé zkouším ovulační testy a nejsem z toho moc moudrá. Přikládám foto ovulačních testů od 18.DC až 23.DC (od shora dolu). 21.DC je tam dvakrát. Je nějaký z nich pozitivní? Mám pocit, že né ![]()
@Jenifer11 píše:
Ahoj holky, jsem tu nová. Potřebuji prosím poradit. Snažíme se třetí měsíc a tenhle poprvé zkouším ovulační testy a nejsem z toho moc moudrá. Přikládám foto ovulačních testů od 18.DC až 23.DC (od shora dolu). 21.DC je tam dvakrát. Je nějaký z nich pozitivní? Mám pocit, že né
Ahoj, máš všechny testy stejné. Máš je nějak popsané?? Mela by si zkusit asi jinou značku. Já měla ovu testy takhle. Viz. foto
@Laura7279
No právě to mi přijde divné. Myslím, že máme stejnou značku Wondfo, ale Tobě vychází ukázkově. Popsala jsem je z druhé strany, začínala jsem 18.DC a končila 23.DC, 21.tam mám dvakrát. ![]()
@Jenifer11 píše:
@Laura7279
No právě to mi přijde divné. Myslím, že máme stejnou značku Wondfo, ale Tobě vychází ukázkově. Popsala jsem je z druhé strany, začínala jsem 18.DC a končila 23.DC, 21.tam mám dvakrát.
Já mám od dr. Maxe ovulacni. Někdo si je chválí a někdo ne, ale já jsem testovala v červnu a červenci a krásně mi ukázaly
ty máš všechny úplně stejné. Jakou mas citlivost tech ovulacnich? Pokud je to 20 citlivost, tak oři tomhle výsledku bys mela mit vyšší 25 citlivost.
@Laura7279
Mám také citlivost 25. Asi mám přirozeně zvýšenou hladinu LH nebo nevím. Příští měsíc zkusím jinou značku. Děkuji za odpověď.
@Laura7279
Mám také citlivost 25. Asi mám přirozeně zvýšenou hladinu LH nebo nevím. Příští měsíc zkusím jinou značku. Děkuji za odpověď.
Ahoj holky, tento cyklus opět zkouším ovu testy a jsem z toho opět zmatená
Co myslíte? Je mi divný, že ta jakoby nejsilnější čárka je tak tenká. Jinak příznaky jsem měla od 14.DC ( hlen a bolesti).